Gość Cenzura Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 11.04.2025 o 08:05, A_2 napisał: nie moja branża, ale tak z ciekawości czytam i myślę że powinniście na popularnym portalu aukcyjnym zakupić sobie ten gadżet ze zdjęcia poniżej, to niewątpliwie uzupełniłoby waszą wiedzę z zakresu przewidywania zachowań rynkowych. Najlepiej załóżcie spółkę i zaoferujcie swoje usługi funduszom inwestycyjnym, które na pewno wykorzystają fakt waszej znajomości rynku pod kątem przyszłych inwestycji. Expand Ojej Nie poznałes się na mojej ironii a swój drewniany dowcip wrzuciłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 09:25, Gość Jablon napisał: W jabłoniach trafiają się uszkodzenia to pewnie i w wisni Expand W czereśni i brzoskwini też się trafiaja Bez znaczenia Na razie idziemy na Maxa w każdym gatunku Brawo my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia Mrozowy- niestety maxa nie będzie w tym roku. To nie 2018. Warunki nie sprzyjające od początku sezonu. Przeanalizuj 2018 jeżeli masz zapiski to zobaczysz. Nie tym razem. Luzik, towarku pewnie więcej niż w zeszłym roku ale nie więcej niż średnia. Także dobra nasza. I jeszcze niespodzianka, po świętach w całej Polsce mróz. Także takie idiotyczne wróżenie z fusów gdzie mamy jeszcze chwilę do kwitnienia, a gdzie to zimnej zośki jest głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 14.04.2025 o 09:05, Gość Kamil napisał: Mrozowy- niestety maxa nie będzie w tym roku. To nie 2018. Warunki nie sprzyjające od początku sezonu. Przeanalizuj 2018 jeżeli masz zapiski to zobaczysz. Nie tym razem. Luzik, towarku pewnie więcej niż w zeszłym roku ale nie więcej niż średnia. Także dobra nasza. I jeszcze niespodzianka, po świętach w całej Polsce mróz. Także takie idiotyczne wróżenie z fusów gdzie mamy jeszcze chwilę do kwitnienia, a gdzie to zimnej zośki jest głupota. Expand Nie głupota tylko zabawa Tak, tak... Klęska rodzaju się nie powtórzy No i co z tego nawet jeśli nie... cena jabłek stoi a miały być cuda na kiju i 5 zł za wagę bo towaru nie ma A tu połowa zbioru a cena 2 i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jablon Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 14.04.2025 o 06:27, Gość Mrozowy napisał: W czereśni i brzoskwini też się trafiaja Bez znaczenia Na razie idziemy na Maxa w każdym gatunku Brawo my Expand Maxa nie bedzie ale jak nie poprawi to bedzie sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jablon Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 14.04.2025 o 10:52, Gość Mrozowy napisał: Nie głupota tylko zabawa Tak, tak... Klęska rodzaju się nie powtórzy No i co z tego nawet jeśli nie... cena jabłek stoi a miały być cuda na kiju i 5 zł za wagę bo towaru nie ma A tu połowa zbioru a cena 2 i tyle Expand 3.2 mln to raczej nie połowa zbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 14.04.2025 o 11:59, Gość Jablon napisał: 3.2 mln to raczej nie połowa zbioru Expand Raczej połowa potencjalnego zbioru 150 tys ha x 40 t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 5zl To niektóre odmiany przekroczyły 2 tyg temu. Oczywiście mówimy i ładnym towarze i nie za wagę. Ale to trzeba mieć jabłka żeby wiedziec . Malo która odmiana jest poniżej 45zl 15kg. Jakiś jonagoldy ewentualnie sampion. Truskawka przetrzepana i tu raczej bieda z towarem. Musisz zrozumieć, że to nie 18 z tego względu, że wtedy wszystko pięknie się zazębiało. Żadnych przymrozków. A po poprzednim tygodniu drzewa pomimo, że nie mają uszkodzeń na tą chwilę, dostały bardzo mocno. Ale to już dalej kwestią wiązania itp. Poza tym od 18 intensywność się nie zmieniła nasadzeń zbytnio, a sadow ubylo bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dziurawa.skarpeta Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia europa już dostała w pędzel z przymrozkami więc handlarze w tym roku jak chcecie kupić wiśnie to musicie głebiej siegnać do kiejdy niż w tamtym roku.a tu jeszcze ruskie mają parcie na polską wiśnie to ja nie wiem jak wy to wszystko w tym roku ogarniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dziad.mróz Napisano 16 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwietnia Turcia też dostała dobrze mrozem sezon zaczyna sie ciekawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 16 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwietnia W dniu 14.04.2025 o 13:15, Gość Kamil napisał: 5zl To niektóre odmiany przekroczyły 2 tyg temu. Oczywiście mówimy i ładnym towarze i nie za wagę. Ale to trzeba mieć jabłka żeby wiedziec . Malo która odmiana jest poniżej 45zl 15kg. Jakiś jonagoldy ewentualnie sampion. Truskawka przetrzepana i tu raczej bieda z towarem. Musisz zrozumieć, że to nie 18 z tego względu, że wtedy wszystko pięknie się zazębiało. Żadnych przymrozków. A po poprzednim tygodniu drzewa pomimo, że nie mają uszkodzeń na tą chwilę, dostały bardzo mocno. Ale to już dalej kwestią wiązania itp. Poza tym od 18 intensywność się nie zmieniła nasadzeń zbytnio, a sadow ubylo bardzo dużo. Expand Kilka skrzynek odebranego towaru nie decyduje o cenie nawet gdy są po 5 zl Ja w przeciwieństwie do ciebie nie siedzę w garażu za marne srebrniki tylko żyję Musisz wiedzieć, że intensywność w twojej okolicy się nie zmieniła bo w mojej coraz więcej sadów sadzonych co 60-80 cm Przymrozki ma - 2 to żadne uszkodzenia i zaklinanoe nic nie pomoże Parch, mróz, grad nie będą problemem bo żadna sztuka wyprodukować... Problemem będzie dostępność siły roboczej i sprzedaż po oplacelnek cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kosztelka Napisano 16 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwietnia spier....ć z tymi jablkami na swoj dział tu jest o wisni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 16 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwietnia Mrozowy- to jednak jest taka cena 5zl? XD to nie kilka skrzynek odebranego towaru. Jak ktoś umie wyprodukować to sprzedaje 90% że skrzyni z tej ceny. Przepraszam. 5 nieaktualne. Już 5.20. 10 palet na dzień podać takiego towarku z domu to jak nic. Ale ok. Na co Tobie takie srebrniki xD oczywiście to tylko kilka odmian. Reszta 45 Zaklinaj dalej rzeczywistość. 2018 rok się kiedyś powtórzy. Ale nie w tym, to już pewniejsze niż śmierć i podatki. Dodatkowo Europa już dostala porządnie, także ziarnkowe. Możesz sobie pisać ale widać, że brakuje Ci elementarnej wiedzy, bo nie trzeba być prorokiem (czy to nie wielki powrót?). Tamten napisze delikatnie syn kurzu i wiatru prorokował co roku na tym portalu 19, 20,21,22, 23,24 że będzie jak w 18 xD żyj dalej marzeniami. Nerwy nie wytrzymują:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 16 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwietnia W dniu 16.04.2025 o 17:39, Gość Kamil napisał: Mrozowy- to jednak jest taka cena 5zl? XD to nie kilka skrzynek odebranego towaru. Jak ktoś umie wyprodukować to sprzedaje 90% że skrzyni z tej ceny. Przepraszam. 5 nieaktualne. Już 5.20. 10 palet na dzień podać takiego towarku z domu to jak nic. Ale ok. Na co Tobie takie srebrniki xD oczywiście to tylko kilka odmian. Reszta 45 Zaklinaj dalej rzeczywistość. 2018 rok się kiedyś powtórzy. Ale nie w tym, to już pewniejsze niż śmierć i podatki. Dodatkowo Europa już dostala porządnie, także ziarnkowe. Możesz sobie pisać ale widać, że brakuje Ci elementarnej wiedzy, bo nie trzeba być prorokiem (czy to nie wielki powrót?). Tamten napisze delikatnie syn kurzu i wiatru prorokował co roku na tym portalu 19, 20,21,22, 23,24 że będzie jak w 18 xD żyj dalej marzeniami. Nerwy nie wytrzymują:) Expand Nie dyskutuje z mitomanami u których jest nieustajace pasmo sukcesów a siedzenie w garażu i kilowanie po 3 zł to sukces życia Wrzuć parę stowek na GPW i zarabiaj pieniądze bo to co robisz to śmiech na sali... Jesteś robiłem we własnym sadzie i nie wystawia nosa za brane z jedyne wyjazdy to pryskanie Gratuluję zycia Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia Aż przez Ciebie zawiść wychodzi jakie to Polskie. Pracownicy są od sortowania. Ja oczywiście też muszę tam być i wszystko ogarnąć ale czy to taki problem, posortować pol dnia? Sprzedac za wage za 2, a wysortowac za 3. Wiadomo koszty, pracownicy, ubytki. Ale 50gr zostaje. Razy 300 ton i cyferka jest. Zadne pasmo sukcesów. Bywało i gorzej i bardzo zle. Ale ten rok, tak, pasmo sukcesów. Śmiech na sali? Pogrążyłeś się całkowicie prymitywie doszkalaj się, ucz, może Ci to coś pomoże. Ale charakteru zawistnika nie zmienisz. Pozdrawiam. Odbiór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Inwestor Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia W dniu 16.04.2025 o 20:01, Gość Mrozowy napisał: Nie dyskutuje z mitomanami u których jest nieustajace pasmo sukcesów a siedzenie w garażu i kilowanie po 3 zł to sukces życia Wrzuć parę stowek na GPW i zarabiaj pieniądze bo to co robisz to śmiech na sali... Jesteś robiłem we własnym sadzie i nie wystawia nosa za brane z jedyne wyjazdy to pryskanie Gratuluję zycia Bez odbioru Expand Inwestowanie na GPW to jak inwestowanie w sadownictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia W dniu 17.04.2025 o 03:43, Gość Kamil napisał: Aż przez Ciebie zawiść wychodzi jakie to Polskie. Pracownicy są od sortowania. Ja oczywiście też muszę tam być i wszystko ogarnąć ale czy to taki problem, posortować pol dnia? Sprzedac za wage za 2, a wysortowac za 3. Wiadomo koszty, pracownicy, ubytki. Ale 50gr zostaje. Razy 300 ton i cyferka jest. Zadne pasmo sukcesów. Bywało i gorzej i bardzo zle. Ale ten rok, tak, pasmo sukcesów. Śmiech na sali? Pogrążyłeś się całkowicie prymitywie doszkalaj się, ucz, może Ci to coś pomoże. Ale charakteru zawistnika nie zmienisz. Pozdrawiam. Odbiór:) Expand Ja takiego prymitywa mam za, siatką Tłumaczy mi że jabłek nie ma i teraz taki szał że od niego ze zwykłej chłodni biorą z oczkami Sam prąd to minimum 30gr Ususzka,zgnilki,i cała reszta... Nie zostanie 50 gr mitomanie Koniec dyskusji z andersenem Pisz bajki do kogoś innego Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia W dniu 17.04.2025 o 05:12, Gość Inwestor napisał: Inwestowanie na GPW to jak inwestowanie w sadownictwo Expand Wolę tam niż siedzieć cała zimę i wiosnę w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia Prymitywie- wróć do szkoły. Może tobie wychodzi prad 30 gr, mi nie naucz się produkować to Ci zostanie 50gr. Ja cie przekonywać nie będę. Obok tyłka mi lata czy wierzysz czy nie. Zawiść, jad, jakiś ty polski. Uosabiasz najgorsze z polskich wad. Albo... jesteś kupcem któremu żyłka pęka bo musi inwestować dużo w zakup towaru. Tyle, że porządny kupiec się cieszy jak drogo bo wtedy więcej zostaję mu w kieszeni. Także do szkoły tumanie i do lekcji Kolejny rok DO PRZODU. PSY SZCZĘKAJĄ, KARAWANA JEDZIE DALEJ. AZORKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia W dniu 17.04.2025 o 09:32, Gość Kamil napisał: Prymitywie- wróć do szkoły. Może tobie wychodzi prad 30 gr, mi nie naucz się produkować to Ci zostanie 50gr. Ja cie przekonywać nie będę. Obok tyłka mi lata czy wierzysz czy nie. Zawiść, jad, jakiś ty polski. Uosabiasz najgorsze z polskich wad. Albo... jesteś kupcem któremu żyłka pęka bo musi inwestować dużo w zakup towaru. Tyle, że porządny kupiec się cieszy jak drogo bo wtedy więcej zostaję mu w kieszeni. Także do szkoły tumanie i do lekcji Kolejny rok DO PRZODU. PSY SZCZĘKAJĄ, KARAWANA JEDZIE DALEJ. AZORKU Expand Andersen... bajki to o 19 dzieciom opowiadaj albo na Marszałkowskiej O prądzie za darmo i pracowniku po 18 zł i że mieścisz się w 50 gr z przechowanie i przygotowaniem Zabolało chyba bo cukier skoczył i nie trzymasz cisnienia Nieustajace pasmo Sukcesów Tak trzymaj i bajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robcio Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia W dniu 14.04.2025 o 12:13, Gość Mrozowy napisał: Raczej połowa potencjalnego zbioru 150 tys ha x 40 t Expand Według danych Głównego Urzędu Statystycznego (GUS) oraz Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (ARiMR), powierzchnia upraw wiśni w Polsce w 2022 roku wynosiła około 26 tys. ha. Czyli ta reszta to..w podziemiach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robcio Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia W dniu 17.04.2025 o 14:06, Gość Robcio napisał: Według danych Głównego Urzędu Statystycznego (GUS) oraz Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (ARiMR), powierzchnia upraw wiśni w Polsce w 2022 roku wynosiła około 26 tys. ha. Czyli ta reszta to..w podziemiach ?? Expand A..sorrki..to jabłeczniki pisały na wiśniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia Ciśnienia to ty nie trzymasz od początku:) Akurat pracownik za 18 zl to realna cena. Nawet na hotelach tyle dostają. Chociaż słychać już o 19. Ale płać 50. Albo 100xD każdemu wolno. Pozdrawiam cIĘ serdecznie ****** bądź zdrów. Inteligencji nie nabędziesz ale może trochę ogłady o wielki kupcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mrozowy Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia W dniu 17.04.2025 o 14:35, Gość Kamil napisał: Ciśnienia to ty nie trzymasz od początku:) Akurat pracownik za 18 zl to realna cena. Nawet na hotelach tyle dostają. Chociaż słychać już o 19. Ale płać 50. Albo 100xD każdemu wolno. Pozdrawiam cIĘ serdecznie tumanie bądź zdrów. Inteligencji nie nabędziesz ale może trochę ogłady o wielki kupcu Expand 18 zl prawdziwy Andersen Snij dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Pawłowski Napisano 17 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwietnia Panowie, jest temat o Jabłkach: Zapraszam do pisania tam o Jabłkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi