Gość Xyz Napisano 20 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 26 minut temu, Gość Szef napisał: Panowie. Kiedy planujecie zbiór w tym roku? Ok 20 lipca łutowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 20 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 49 minut temu, Gość Szef napisał: Panowie. Kiedy planujecie zbiór w tym roku? Łutowka sandomierz myślę że 20 lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 15pl Napisano 20 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 4 godziny temu, Michał S napisał: Sekcja rolnicza ambasady USA w Polsce ( defakto wywiad gospodarczy ) podał szacunkowy plon wiśni w 2025 r w Polsce . Szacują że zbierzemy 80 tys. ton to prawie o 1/3 m iej jak rok temu . Obstawiam cenę na start 4 kisten 6 mrożenie i wzrosty kistena do ceny 5 zł a mrożenie 8 zł pomnoz cene razy dwa i odejmij globalny deficyt minus 40 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 16pln Napisano 21 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca W dniu 20.06.2025 o 06:42, Michał S napisał: Sekcja rolnicza ambasady USA w Polsce ( defakto wywiad gospodarczy ) podał szacunkowy plon wiśni w 2025 r w Polsce . Szacują że zbierzemy 80 tys. ton to prawie o 1/3 m iej jak rok temu . Obstawiam cenę na start 4 kisten 6 mrożenie i wzrosty kistena do ceny 5 zł a mrożenie 8 zł pomnoz cene razy dwa i odejmij globalny deficyt minus 40 % W tym roku już nie ma pierdilenia przetwórnie j*** nas przez tyle lat cena musi być sztywna 10pln przemysł 16pln mrożenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rzeco Napisano 21 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca (edytowane) 21 godzin temu, Gość 15pl napisał: pomnoz cene razy dwa i odejmij globalny deficyt minus 40 % Chłopie u mnie już w tym momencie litwa stoi przed domem i pyta kiedy zacznę trząść groniasta .tylko ja się pytam co mam trzasac:) poczekaj na Lutowka coś Moze weźmiesz ale rewelacji się nie spodziewaj Edytowane 21 Czerwca przez Sebastian Pawłowski usunięto wulgaryzmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Niepewny Napisano 23 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwca Wiśni brakuje i zapotrzebowanie bardzo duże ale więcej niż 9,5 nie zapłacą na mrozenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 12pln Napisano 23 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwca 49 minut temu, Gość Niepewny napisał: Wiśni brakuje i zapotrzebowanie bardzo duże ale więcej niż 9,5 nie zapłacą na mrozenie Zapłacą spokojnie zapłacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zawijka Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca w tym roku to już nie jest kwestia ceny i pieniedzy.. tylko pytanie ile i gdzie kupią i czy beda mieli odpowiednia ilosc towaru żeby przetrwać ten sezon bo co niektorzy zawiną sie na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amen Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca ten przetrwa kto zapłaci najwiecej ..prawo rynku.Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lutowka Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca Kisten 10 PLN 100% inaczej nie mają szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pedro Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 5 godzin temu, Gość Lutowka napisał: Kisten 10 PLN 100% inaczej nie mają szans Damy Ci 6 PLN w skrzyneczkach i tez przywieziesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nima Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 7 godzin temu, Gość Pedro napisał: Damy Ci 6 PLN w skrzyneczkach i tez przywieziesz:) tobie moge pestki przywiezc za 6 pln bo juz mam towar zarezerwowany handlarzyku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 17 godzin temu, Gość Lutowka napisał: Kisten 10 PLN 100% inaczej nie mają szans Kisten nie będzie tyle. Sam mam to wiadomo że bym chciał żeby było. Są ceny graniczne przy których nie opłaci się tłoczyć . Widzimy jaka jest różnica i cena na truskawki kisten około 5 mrożenie 9.5 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca Niestety jestem realistą ,sam mam trochę wiśni ,na cuda 10 zł nie wierzę, myślę że będzie 6 może 7 na mrożenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość trębacz Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 2 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Niestety jestem realistą ,sam mam trochę wiśni ,na cuda 10 zł nie wierzę, myślę że będzie 6 może 7 na mrożenie . jak masz troche to idz na rynek po 30 pln za kilo sprzedasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wąs Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 2 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Niestety jestem realistą ,sam mam trochę wiśni ,na cuda 10 zł nie wierzę, myślę że będzie 6 może 7 na mrożenie . na wegrzech już skupy kupują po 13 pln a jak dobrze gadasz to dają 14 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobel Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca trzeba wyraznie napisać Europa i ruskie wisni nie mają Białoruś wywiezie wiekszośc do ruskich łukaszenko podpisał dekret że mają obowiazek zorganizować jak najwiekszą ilości owoców. W polsce max 80tys ton a zawsze bylo ponad 150 tys wiec cena adekwatna wydaje mi sie ze bedzie w okolicach 14 pln za mrozenia a 9 przemysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pedro Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 18 minut temu, Gość wąs napisał: na wegrzech już skupy kupują po 13 pln a jak dobrze gadasz to dają 14 pln Ale to że w innym kraju tyle płacą to nie znaczy że u nas będzie tyle samo. Wiadomo że nie zaproponują 3 zł bo jest deficyt ale nikt nie będzie się przerzucał ponad 9 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dexter Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 8 minut temu, Gość Pedro napisał: Ale to że w innym kraju tyle płacą to nie znaczy że u nas będzie tyle samo. Wiadomo że nie zaproponują 3 zł bo jest deficyt ale nikt nie będzie się przerzucał ponad 9 zl ponizej 9 pln kupię od ciebie kazde ilosci podaj namiary na pv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RTS Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 22 godziny temu, Gość wąs napisał: na wegrzech już skupy kupują po 13 pln a jak dobrze gadasz to dają 14 pln Bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rulez Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 13 minut temu, Gość RTS napisał: Bzdura. Dokładnie, bicie piany w to w niczym nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 2 godziny temu, Gość RTS napisał: Bzdura. Jeśli twierdzisz że to nie prawda to napisz jaka jest realna cena na Węgrzech i temat bedzie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pestkowiec Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 4 godziny temu, Michał S napisał: Jeśli twierdzisz że to nie prawda to napisz jaka jest realna cena na Węgrzech i temat bedzie skończony przeciez on ci nie napisze po jest na etapie ganiania za pestkami .tylko powazni gracze w tym sezonie wchodzą do gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarnowidz Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca Ale się lubicie czubić... Jeszcze 10-15 dni i wszystko się wyjaśni. Towar liczymy pod dachem, a pieniądze w kieszeni. Czereśni też miało nie być. Wiśnia też się w pewnym momencie spiętrzy, może na chwilkę, ale jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kazach Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca handlarzyki stonujcie rajty bo wam zw*** puszczą..na spokojnie w tym sezonie robotę za was zrobią bracia ze wschodniej granicy nie będziecie mieli problemu z kupnem wiśni.zdejmą z was ten obowiązek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi