Skocz do zawartości

Cena wiśni 2025

Gość keleris

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 15pl
4 godziny temu, Michał S napisał:

Sekcja rolnicza ambasady USA w Polsce ( defakto wywiad gospodarczy ) podał szacunkowy plon wiśni w 2025 r w Polsce .

Szacują że zbierzemy 80 tys. ton to prawie o 1/3 m iej jak rok temu .

Obstawiam cenę na start 4 kisten 6 mrożenie i wzrosty kistena do ceny 5 zł a mrożenie 8 zł 

pomnoz cene razy dwa i odejmij globalny deficyt  minus 40 %

Gość 16pln
W dniu 20.06.2025 o 06:42, Michał S napisał:

Sekcja rolnicza ambasady USA w Polsce ( defakto wywiad gospodarczy ) podał szacunkowy plon wiśni w 2025 r w Polsce .

Szacują że zbierzemy 80 tys. ton to prawie o 1/3 m iej jak rok temu .

Obstawiam cenę na start 4 kisten 6 mrożenie i wzrosty kistena do ceny 5 zł a mrożenie 8 zł 

W tym roku już nie ma pierdilenia przetwórnie j*** nas przez tyle lat cena musi być sztywna 10pln przemysł 16pln mrożenie 

Gość Rzeco
21 godzin temu, Gość 15pl napisał:

Chłopie u mnie już w tym momencie litwa stoi przed domem i pyta kiedy zacznę trząść groniasta .tylko ja się pytam co mam trzasac:) poczekaj na Lutowka coś Moze weźmiesz ale rewelacji się nie spodziewaj

Edytowane przez Sebastian Pawłowski
usunięto wulgaryzmy

Gość 12pln
49 minut temu, Gość Niepewny napisał:

Wiśni brakuje i zapotrzebowanie bardzo duże ale więcej niż 9,5 nie zapłacą na mrozenie

Zapłacą spokojnie zapłacą 

Gość zawijka

w tym roku to już nie jest kwestia ceny i pieniedzy.. tylko pytanie ile i gdzie kupią i czy beda mieli odpowiednia ilosc towaru żeby przetrwać ten sezon bo co niektorzy zawiną sie na pewno

Gość Nima
7 godzin temu, Gość Pedro napisał:

Damy Ci 6 PLN w skrzyneczkach i tez przywieziesz:)

tobie moge pestki przywiezc za 6 pln bo juz mam towar zarezerwowany handlarzyku:)

17 godzin temu, Gość Lutowka napisał:

Kisten 10 PLN 100% inaczej nie mają szans

Kisten nie będzie tyle. Sam mam to wiadomo że bym chciał żeby było.  

Są ceny graniczne przy których nie opłaci się tłoczyć .

Widzimy jaka jest różnica i cena  na  truskawki kisten około 5 mrożenie 9.5 .

Gość trębacz
2 godziny temu, Gość Andrzej napisał:

Niestety jestem realistą ,sam mam trochę wiśni ,na cuda 10 zł nie wierzę, myślę że będzie 6 może 7 na mrożenie .

jak masz troche to idz na rynek po 30 pln za kilo sprzedasz

Gość wąs
2 godziny temu, Gość Andrzej napisał:

Niestety jestem realistą ,sam mam trochę wiśni ,na cuda 10 zł nie wierzę, myślę że będzie 6 może 7 na mrożenie .

na wegrzech już skupy kupują po 13 pln a jak dobrze gadasz to dają 14 pln

Gość bobel

trzeba wyraznie napisać Europa i ruskie wisni nie mają Białoruś wywiezie wiekszośc do ruskich łukaszenko podpisał dekret że mają obowiazek zorganizować jak najwiekszą ilości owoców. W polsce max 80tys ton a zawsze bylo ponad 150 tys wiec cena adekwatna wydaje mi sie ze bedzie w okolicach 14 pln za mrozenia a 9 przemysł

Gość Pedro
18 minut temu, Gość wąs napisał:

na wegrzech już skupy kupują po 13 pln a jak dobrze gadasz to dają 14 pln

Ale to że w innym kraju tyle płacą to nie znaczy że u nas będzie tyle samo. Wiadomo że nie zaproponują 3 zł bo jest deficyt ale nikt nie będzie się przerzucał ponad 9 zl

Gość dexter
8 minut temu, Gość Pedro napisał:

Ale to że w innym kraju tyle płacą to nie znaczy że u nas będzie tyle samo. Wiadomo że nie zaproponują 3 zł bo jest deficyt ale nikt nie będzie się przerzucał ponad 9 zl

ponizej 9 pln kupię od ciebie kazde ilosci podaj namiary na pv

Gość pestkowiec
4 godziny temu, Michał S napisał:

Jeśli twierdzisz że to nie prawda to napisz jaka jest realna cena na Węgrzech i temat bedzie skończony

przeciez on ci nie napisze po jest na etapie ganiania za pestkami .tylko powazni gracze w tym sezonie wchodzą do gry

Gość Czarnowidz

Ale się lubicie czubić...

Jeszcze 10-15 dni i wszystko się wyjaśni. Towar liczymy pod dachem, a pieniądze w kieszeni. Czereśni też miało nie być. Wiśnia też się w pewnym momencie spiętrzy, może na chwilkę, ale jest to możliwe.

Gość Kazach

handlarzyki stonujcie rajty bo wam zw*** puszczą..na spokojnie w tym sezonie robotę za was zrobią bracia ze wschodniej granicy nie będziecie mieli problemu z kupnem wiśni.zdejmą z was ten  obowiązek .