Gość fan PGE Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Ile zaplaciliscie za prąd i za ile ton? Od kiedy trzymane? 400 ton od połowy września 45 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ULO Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Od polowy września do końca grudnia - cały rachunek średnio 33 zł netto za tonę. (agregaty + płuczka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ewunia Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 1 godzinę temu, Gość ULO napisał: Od polowy września do końca grudnia - cały rachunek średnio 33 zł netto za tonę. (agregaty + płuczka) To już lepiej było wysypać na przemysł te jabłka bo cena prądu zjadła różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ewunia Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 1 godzinę temu, Gość ULO napisał: Od polowy września do końca grudnia - cały rachunek średnio 33 zł netto za tonę. (agregaty + płuczka) To już lepiej było wysypać na przemysł te jabłka bo cena prądu zjadła różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ULO Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 44 minuty temu, Gość Ewunia napisał: To już lepiej było wysypać na przemysł te jabłka bo cena prądu zjadła różnice. Chyba stosujesz jakąś inną matematykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtas Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 39 minutes ago, Guest ULO said: Chyba stosujesz jakąś inną matematykę Zapewne liczy używając cyfr arabskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Ja za 800 ton w 2- óch budynkach zapłaciłem w październiku po 800 zł za rachunek i tak samo w grudniu . W jednym wyłączyłem komory w piątek to prądu wystarczyło z fotowoltaiki., a w drugim zobaczymy w kwietniu co się będzie działo. Założone mam po 33 kw na każdym budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Blazej Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 33 minutes ago, Michał S said: Ja za 800 ton w 2- óch budynkach zapłaciłem w październiku po 800 zł za rachunek i tak samo w grudniu . W jednym wyłączyłem komory w piątek to prądu wystarczyło z fotowoltaiki., a w drugim zobaczymy w kwietniu co się będzie działo. Założone mam po 33 kw na każdym budynku. ile taka fotowoltaika ciebie wyszla i kiedy byla robiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ULO Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Godzinę temu, Michał S napisał: Ja za 800 ton w 2- óch budynkach zapłaciłem w październiku po 800 zł za rachunek i tak samo w grudniu . W jednym wyłączyłem komory w piątek to prądu wystarczyło z fotowoltaiki., a w drugim zobaczymy w kwietniu co się będzie działo. Założone mam po 33 kw na każdym budynku. Masz kompensację mocy biernej? Nie zwiększyła się po instalacji fotowoltaiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik z wgr Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Jak kogoś zrobił fotowoltaike 2 lata temu to może i teraz płaci 800 zł. Zrobił obecnie to rachunki będą kilka krotnie większe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Fotowoltaika była robiona w listopadzie 2021. 3300 netto za Kw wyszła. Obie na są na dachach . W starym budynku jest zrobiona kompensacja . Ale w nim komory już wyłączyłem to nie będzie dopłaty W nowym chodzą to na koniec sezonu powiem jak wyjdzie . Tu kompensacji nie ma Ale tu obie komory są zrobione na silnikach krokowych zamiast cewek i chlopaki mówili że powinno być bez kompensacji . Zobaczymy . Ogólnie mówią że jak fotowoltaike przewymiarujesz tak że cały czas będzie nadprodukcja to kompensacji nie wyjdzie . Po dwóch pełnych sezonach coś powiem narazie jestem bardzo zadowolony max 3 sezony I odrobione instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Blazej Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 27 minutes ago, Michał S said: Fotowoltanika była robiona w listopadzie 2021. 3300 netto za Kw wyszła. Obie na są na dachach . W starym budynku jest zrobiona kompensacja . Ale w nim komory już wyłączyłem to nie będzie dopłaty W nowym chodzą to na koniec sezonu powiem jak wyjdzie . Tu kompensacji nie ma Ale tu obie komory są zrobione na silnikach krokowych zamiast cewek i chlopaki mówili że powinno być bez kompensacji . Zobaczymy . Ogólnie mówią że jak fotowoltaike przewymiarujesz tak że cały czas będzie nadprodukcja to kompensacji nie wyjdzie . Po dwóch pełnych sezonach coś powiem narazie jestem bardzo zadowolony max 3 sezony I odrobione instalacje. no to ładnie, gratulacje decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Mam kilku znajomych którzy założyli od 30 do 60 kw i każdy zadowolony tylko każdy na producencie. Nie wiem jak na nowych zasadach wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi