Gość aronia Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Witam jak u was zawiązanie aronii po przymrozkach towaru podobno nie ma za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2023 Już jest po zbiorze. Wszystko leci ( wydaje mi się że po ostatnich czerwcowych przymrozkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Napisano 11 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2023 U mnie w zachodniopomorskim był przymrozek 2 czerwca, ale szkód nie narobił za dużo. Owoce są. A u Was, to w jakim rejonie taki tęgi przymrozek był że owoc poleciał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lubelskie Napisano 19 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2023 U mnie w północnym lubelskim zawiązanie ładne, później z jakiegoś nieznanego mi powodu opadło sporo w okolicach połowy czerwca - przymrozek był minimalny. Ogólnie jest blisko o połowe mniej jak w tamtym roku który był absolutnie rekordowy u mnie - nie wymroziło + trafialy we mnie deszcze + nawadnianie. Podług średniej wieloletniej myślę -20%. Ogólnie nie jest źle, ale zaczeło się robić bardzo sucho. Jak nie popada w ciągu kilku dni to na nienawadnianych plantacjach zrobi sie tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi