Gość Piotrek z Kozietul Napisano 7 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 2023 1 godzinę temu, Gość Optymista napisał: Pjoter szykuj kasiure Już szykuję Na urlop na Malediwach w listopadzie A wszystko dzięki wam kochane gumofilce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 7 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 2023 53 minutes ago, Guest Piotrek z Kozietul said: Już szykuję Na urlop na Malediwach w listopadzie A wszystko dzięki wam kochane gumofilce Gratulacje, 15 lat temu nawet by zrobiło to na mnie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietul Napisano 7 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 2023 5 godzin temu, Gość Optymista napisał: Gratulacje, 15 lat temu nawet by zrobiło to na mnie wrażenie 15 lat temu nie było hotelu z podwodną restauracją Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Meff Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość doradca Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 11 minut temu, Gość Meff napisał: Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Trzeba przerzedzać to nie będzie przemiennosci Mniej wydasz na ludzi i mniej się narobisz Niestety kasy niekoniecznie może być większa bo Januszu ekonomii większość wśród sadowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość optymista Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 15 minut temu, Gość Meff napisał: Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Z ilu ha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fachowiec Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 5 godzin temu, Gość Meff napisał: Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Mam więcej Wiem co mówię Po prostu co roku przerzedzam sad 3 x chemicznie i robię korektę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ameryka Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 7 hours ago, Guest Meff said: Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Jedni mają połowę mniej a znam takich co im skrzyń brakuje bo młode sady podrosły Jak macie tylko idaredy ligole i jonagoldy to jestem w stanie to uwierzyć, inne odmiany normalny zbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 Jabłek nie braknie ale jak ktoś pisze że będzie tyle co w zeszłym roku to chyba jest ślepy, bo jak kolega wyżej pisze same jonagoldy, idaredy i ligole daly widoczny spadek ogólnego plonu. Do tego trzeba doliczyć spadek plonowania w zaniedbanych przemysłowych sadach i koniec końców myśle że ogólny spadek plonowania o 20% w stosunku do zeszłego roku nie będzie przesadzony w żadną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 45 minut temu, Gość Adam napisał: Jabłek nie braknie ale jak ktoś pisze że będzie tyle co w zeszłym roku to chyba jest ślepy, bo jak kolega wyżej pisze same jonagoldy, idaredy i ligole daly widoczny spadek ogólnego plonu. Do tego trzeba doliczyć spadek plonowania w zaniedbanych przemysłowych sadach i koniec końców myśle że ogólny spadek plonowania o 20% w stosunku do zeszłego roku nie będzie przesadzony w żadną stronę. Co nic nie zmienia Bo dalej jest za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość podróżnik Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 W dniu 7.10.2023 o 16:35, Gość Optymista napisał: Gratulacje, 15 lat temu nawet by zrobiło to na mnie wrażenie Przeciętny gumofilec nie wie gdzie są Malediwy a co dopiero mówić o pobycie tam Na Malediwy polecisz wizer i spędzisz tydzień na lokalnej wyspie za mniej niż 5 tys Albo polecisz biznes klasą za 15 tys i spędzisz tydzień w hotelu za 150 tys Każdy znajdzie coś dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik wgr Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 6 godzin temu, Gość fachowiec napisał: Mam więcej Wiem co mówię Po prostu co roku przerzedzam sad 3 x chemicznie i robię korektę No to z ciebie sadownik jak musisz aż 3x przezdzac.. Brew pozorą 1x wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość roki sad Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 Mniej jablkek jest ale przemysłowych to widać.. W sadach towarowy jak nawet słabo kwitło to i tak jabłko wyrosło grube.. Ogólnie w chlodniach uważam że jabłka będzie bardzo dużo.. I zdecydowanie na 3zl nie ma co liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarnowidz Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 Aaa, po za tym.... To ile ,,przemysł" z poniedziałku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 1 hour ago, Guest roki sad said: Mniej jablkek jest ale przemysłowych to widać.. W sadach towarowy jak nawet słabo kwitło to i tak jabłko wyrosło grube.. Ogólnie w chlodniach uważam że jabłka będzie bardzo dużo.. I zdecydowanie na 3zl nie ma co liczyć Jak rok temu wszyscy rwali raczej rozmiar 7-9 tak w tym roku od 6.5 a nawet niektórzy od 6 do maksimum, zielone lądują w chłodni, po gradzie również i zapowiada się patelnia w lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fachowiec Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 1 godzinę temu, Gość Sadownik wgr napisał: No to z ciebie sadownik jak musisz aż 3x przezdzac.. Brew pozorą 1x wystarcza. Wystarczy Gdy produkujesz deser dla Piotrka z kozietul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2023 62 lub 63 2 godziny temu, Gość Czarnowidz napisał: Aaa, po za tym.... To ile ,,przemysł" z poniedziałku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wernyhora Napisano 9 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Października 2023 9 godzin temu, Gość Optymista napisał: Jak rok temu wszyscy rwali raczej rozmiar 7-9 tak w tym roku od 6.5 a nawet niektórzy od 6 do maksimum, zielone lądują w chłodni, po gradzie również i zapowiada się patelnia w lato Przybraknie w czerwcu Baltona po 5 szorty i po gradzie po 3 zł za wagę Pewne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Października 2023 Nawet Serbia szuka w Polsce jabłek przemysłowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Października 2023 2 godziny temu, Gość Optymista napisał: Nawet Serbia szuka w Polsce jabłek przemysłowych Dlatego ceny spadly Nawet Serbowie wiedzą gdzie Janusze darmo dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Października 2023 1 hour ago, Guest realista said: Dlatego ceny spadly Nawet Serbowie wiedzą gdzie Janusze darmo dają Gdzie spadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik z wgr Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Października 2023 63gr dziś Grójec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Października 2023 W dniu 7.10.2023 o 12:24, Gość Ostre ssanie napisał: Całkiem ok cena na goldena którego jest tyle samo co rok temu Jak dla ciebie ok przy tych kosztach to nie wiem czy współczuć czy gratulować Bo wg mnie 2 zł waga to ok w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ostre ssanie Napisano 11 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 2023 16 hours ago, Guest realista said: Jak dla ciebie ok przy tych kosztach to nie wiem czy współczuć czy gratulować Bo wg mnie 2 zł waga to ok w tym sezonie Myślę że gratulować choć osobiście na razie nie sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 11 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 2023 3 minuty temu, Gość Ostre ssanie napisał: Myślę że gratulować choć osobiście na razie nie sprzedaje Osobiście współczuję Wszystko do góry a Ciebie zadowala zeszłoroczna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi