Gość Optymista Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 57 minut temu, Gość jasnowidz napisał: W zeszłym roku też był lament Olaboga wszystko zmarzło Potem ostra przerywka i w konsekwencji nie zabrakło W maju ceny jak na jesieni po odliczeniu kosztów przechowywania Nie zabraknie Nie wiem czy był lament ale ceny były bardzo dobre, w tym roku będą jeszcze wyzsze Nie musi 'zabraknąć' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jasnowidz Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 36 minut temu, Gość Optymista napisał: Nie wiem czy był lament ale ceny były bardzo dobre, w tym roku będą jeszcze wyzsze Nie musi 'zabraknąć' Przecież możesz sprawna forum co było pisane ....taki sam lament jak teraz a komory pełne 1,5 zł to 20 lat temu było więc nie wiem czy takie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pelen obaw Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 58 minut temu, Gość Optymista napisał: Nie wiem czy był lament ale ceny były bardzo dobre, w tym roku będą jeszcze wyzsze Nie musi 'zabraknąć' Tylko czy plony i ceny będą na tyle wysokie, żeby dać lepszy wynik niż tegoroczny? Jeżeli w tym roku wyszło średnio 1.5zł za wagę przy rekordowych plonach, to za rok przy połowie plonu uda się sprzedać po 3zł za wagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 10 minut temu, Gość Pelen obaw napisał: Tylko czy plony i ceny będą na tyle wysokie, żeby dać lepszy wynik niż tegoroczny? Jeżeli w tym roku wyszło średnio 1.5zł za wagę przy rekordowych plonach, to za rok przy połowie plonu uda się sprzedać po 3zł za wagę? Też myślę że mimo lepszych cen wynik będzie gorszy w dużej części przypadków Ja tylko gale mam na deser a reszta na przemysł, na razie się trzymaja, ale jak ktoś ma dużo jonagoldow to może być cienko mimo wszystko chyba że się wszystko uchowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 43 minuty temu, Gość jasnowidz napisał: Przecież możesz sprawna forum co było pisane ....taki sam lament jak teraz a komory pełne 1,5 zł to 20 lat temu było więc nie wiem czy takie dobre Przy normalnym zbiorze? Bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość matematyk Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja Godzinę temu, Gość Optymista napisał: Przy normalnym zbiorze? Bardzo dobre Serio? Odlucz inflację, wzrost kosztów produkcji o amortyzacji już nie mówię Okaże się że pracujesz za dużo mniej niż 20 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2 godziny temu, Gość matematyk napisał: Serio? Odlucz inflację, wzrost kosztów produkcji o amortyzacji już nie mówię Okaże się że pracujesz za dużo mniej niż 20 lat temu Serio serio Jakby każdy sezon taki był to by w Grójcu hektar ziemi po 200tys chodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość matematyk Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja Godzinę temu, Gość Optymista napisał: Serio serio Jakby każdy sezon taki był to by w Grójcu hektar ziemi po 200tys chodził Kto klimaty teraz kupuje ziemię??? Bo grójeckie bambry od paru lat wykupują wszystkie mieszkania w Grójcu bo na ziemi nie ma kto robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 4 godziny temu, Gość matematyk napisał: Kto klimaty teraz kupuje ziemię??? Bo grójeckie bambry od paru lat wykupują wszystkie mieszkania w Grójcu bo na ziemi nie ma kto robić Grójeckie bambry wykupują wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 7 Maja Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 15 godzin temu, Gość Optymista napisał: Grójeckie bambry wykupują wszystko Ziemie biorą jak da się na działki sprzedać Do produkcji już nie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Galileusz Napisano 8 Maja Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja I jak pomroziło coś tego poganka Grojec Warkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kopernik Napisano 8 Maja Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 7 godzin temu, Gość Galileusz napisał: I jak pomroziło coś tego poganka Grojec Warkę Tak... komisje już szacują szkody Zajmij miejsce w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 10 Maja Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja Jak u was po dzisiejszych przymrozkach okolice błędowa -2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 10 Maja Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja Przymrozki prawdziwe będą sobota i niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mruz Napisano 10 Maja Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 3 godziny temu, Gość Zorientowany napisał: Jak u was po dzisiejszych przymrozkach okolice błędowa -2 Przecież wszystko już zmarzło Nie straszne nam przymrozki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Napisano 5 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca I co tam słychać po opadzie? U mnie wszystko leci, a przede wszystkim młode nasadzenia zostało po kilka jabłek i to nawet w gali. No może champion jedynie się jako tako trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Pawłowski Napisano 5 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca U mnie połowa zmarzła a teraz połowa z tego co została poleciała. Ale ja amator z kilkoma drzewami na krzyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gardner Napisano 5 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca Jak ma co lecieć to leci a przecież już dawno wszystko zmarzło i niczego nie bylo... Skrzyn może nie braknie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Miras Napisano 5 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca Opad mega duży, są sadu gdzie nie było przymrozków a są puste no może po kilka jabłek na drzewie. Zielono od zawiązek pod drzewami. Jak tak jeżdzę po Polsce i obserwuję rejony sadownicze to żeby 40 % jabłek co w tamtym roku było to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maruda Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca W dniu 5.06.2024 o 12:40, Gość Gardner napisał: Jak ma co lecieć to leci a przecież już dawno wszystko zmarzło i niczego nie bylo... Skrzyn może nie braknie w tym roku. Najpierw wszystko zmarzło Teraz wszystko spadnie A potem wszystko wyschnie bo susza Czyli 2,5-3 miliony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuki Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca Ci co jabłko jeszcze mają to liczą grubą kasiurę. Idared 2zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenio Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 17 minut temu, Gość Łuki napisał: Ci co jabłko jeszcze mają to liczą grubą kasiurę. Idared 2zl No przy tych cenach prądu to rzeczywiście kosmos.... 10 lat temu to była kasa przy tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 3 godziny temu, Gość Zenio napisał: No przy tych cenach prądu to rzeczywiście kosmos.... 10 lat temu to była kasa przy tej cenie. Daj mu się nacieszyć sukcesem Dopiero później jak policzy koszty i ile z tego zostało to mi a mu zrzednie Na razie jest zwycięzcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 2 zeta całkiem git cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarnowidz Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca Godzinę temu, Gość Zenek napisał: Daj mu się nacieszyć sukcesem Dopiero później jak policzy koszty i ile z tego zostało to mi a mu zrzednie Na razie jest zwycięzcą Sprecyzój, tj. zrób kalkulację, skąd bierzesz prąd że Ci wychodzi przechowanie do tej pory 60 gr/kg. Ci co trzymają do września opierają się na swojej energii, naprawdę nie martw się o nich. Na pocieszenie powiem Ci, że może będzie i 3zł/kg, wszystko na to wskazuje.... Jak ktoś ma nerwy i zapasik kaski to FAKIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi