FilipM Napisano 2 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 2 godziny temu Cześć, Ostatnio wpadłem na pomysł dodawania świeżych/suszonych larw muchy czarnej do diety. Według informacji, które znalazłem, mają one korzystne działanie na zdrowie zwierząt oraz jakość mięsa i jaj, a także dobre parametry makroskładników — około 40% białka i 30% tłuszczu w suchej masie. Testy rozpocząłem od produkcji i okazało się, że żeby miało to jakiś sens, muszę zrobić produkcję znacznie przewyższającą moje zapotrzebowanie. I tu pytanie do bardziej doświadczonych hodowców: czy widzicie w takim produkcie potencjał oraz jaka ewentualna cena byłaby odpowiednia za taki produkt dla hodowców, którzy robią to zawodowo? Z polskich farm znalazłem kilka produktów przeznaczonych głównie dla sklepów zoologicznych i ich cena jest astronomiczna. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi