Gość mateusz_gadecki Napisano 14 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Planujemy zrobić podjazd z kostki brukowej. Podobają mi się takie wzory: Czy to się jakoś wcześniej projektuje? Jakie mogą być koszta z tym związane? Podjazd około 30 metrów, szerokość - taka aby auto się zmieściło + 1m tolerancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jonasz Napisano 14 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Ten wzór z obrazka wyżej fajny się wydaje. Pewnie też koszta będą trochę wyższe, bo jednak sporo zabawy przy tym jest. Potrzeba przycinania itd. Samemu raczej tego nie zrobisz, sprzęt + doświadczenie. Ceny robocizny zależą od wyboru materiału, powierzchni jaką trzeba wybrukować, rodzaju terenu (a więc podbudówki oraz ewentualnych odwodnień). Orientowałeś się już gdzieś? Od 50-60 zł w górę za m kw z tego co pamiętam. Sprawdź sobie te projekty: http://phumark.waw.pl/projekty/ Oni tam też dają gwarancję na wykonaną prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Albercik95 Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 Pamiętaj, żeby kostka na długo utrzymała swój kolor, warto zaopatrzyć się w odpowiednie impregnaty do kostki brukowej. Ja wybrałem impregnaty silikonowe, bo są bardziej bezpieczne dla środowiska i mniej żrące. Ja zauważyłem od razu, że kostka wyglada lepiej, ma żywy kolor. Pozbyłem się też plam z oleju silnikowego, chwastów i mchu oraz wykwitów wapiennych, które zaczęły się u mnie pojawiać. Polecam, bo naprawdę przedłuża życie kostki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebek Napisano 22 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2020 Cena położenia kostki głównie zależy od regionu w Polsce. Ja ze względu na wysokie koszta, zdecydowałem się położyć ją sam. Przeczytałem mnóstwo porad i obejrzałem kilka filmików na YT jak się u,łada kostkę, i jakoś się udało. Wygląda całkiem nieźle do dziś. Uwzględniłem też i te porady https://www.semmelrock.pl/warto-wiedziec/porady-eksperta/co-poszlo-nie-tak-5-najczesciej-popelnianych-bledow-przy-ukladaniu-kostki-brukowej-i-ich-skutki/ . Żona jest zadowolona z podjazdu z kostki, zatem czasem warto zrobić coś samodzielnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek43 Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2021 Ja też myślę nad nową kostką brukową w jasnym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi