Gość ada Napisano 14 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2016 mój plon z 1 ha to 32 tony sprzedanych ziemniaków przy sadzeniaku z centrali , ziemniaki duże ale mało pod krzakiem ,uważam że cena nie jest adekwatna do plonów bo plony nie są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 14 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2016 ja sprzedaje po 5zł za15kg na niższe propozycje się nie godze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2016 ja w tym roku jeszcze po 5 nie sprzedawałem, najmniej to 6 zł na Targpiaście. Ogólnie plon w tym roku np. na Vinecie wyszedł rekordowo odkąd gospodarze, bo jest 50 ton/ha 4-5 klasa ziemi, mimo suchego czerwca jaki wystąpił w tym roku. Ziemniak nie podlewany, kiełkowany, dostał 20 ton/ ha kurzego gnoju na wiosnę i nic więcej. Mimo wydajności i tak nie uśmiecha mi się sprzedawać choćby po 6 zł/ 15, bo koszty sprzedaży przy tylu tonach rosną do sześcianu. Ogólnie współczuję wszystkim, którzy dokładają do interesu, zwłaszcza 2-3 hektarowcom, co np. jeżdżą na zachód do roboty, dokładają do interesu i z uśmiechem na twarzy wożą handlarzom na Targpiast oddając im po 4 zł, chociaż i tak chyba napisałem za dużą cenę. Pozdrawiam wszystkich którzy żyją z uprawy ziemniaka i życzę cierpliwości w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 17 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Firmy które doprowadziły do nadprodukcji ziemniaka przez nadmierny import powinny być kontrolowane 10 razy do roku ze wszystkich instytucji tak jak to działa w Bawarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alek Napisano 17 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2016 wszyscy tak piszecie ze trzymacie ceny a kazdy chetnie sprzedaje po 3 zł A tu każdy sie mądrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zawisza Napisano 17 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2016 ale winne są firmy co nie wspierają rodzimej produkcji tylko importują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 18 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2016 tak wszystko i wszyscy winni sami jestesmy sobie winni ze sie godzimy na takie ceny te jelonki co brane na programy a potem sie za darmo robi sprawdzcie ceny na targowiskach i w marketach po ile sprzedaja jaka przebitka nie 20 czy 30 marzy tylko 300 procent i tam nikt nie placze ze drogo tylko kupuja tylko chlobki tanio sprzedaja i narzekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Od września ma ruszyć handel z Rumunami więc może tragedii nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomasz Napisano 18 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2016 tak wszystko i wszyscy winni sami jestesmy sobie winni ze sie godzimy na takie ceny te jelonki co brane na programy a potem sie za darmo robi sprawdzcie ceny na targowiskach i w marketach po ile sprzedaja jaka przebitka nie 20 czy 30 marzy tylko 300 procent i tam nikt nie placze ze drogo tylko kupuja tylko chlobki tanio sprzedaja i narzekaja ja ziemniaka musze kopać bo niszczyk i chociaz cena niska nie nazekam miałem dwa hektary pekina wczesnego oj sie odkułem 60 tys z ha naprawde pekin na tym są pieniądze a ziemniak to baba zaba sadzi i ceny nie bedzie w tym roku tylko naiwniacy w to wiezą tak wszystko i wszyscy winni sami jestesmy sobie winni ze sie godzimy na takie ceny te jelonki co brane na programy a potem sie za darmo robi sprawdzcie ceny na targowiskach i w marketach po ile sprzedaja jaka przebitka nie 20 czy 30 marzy tylko 300 procent i tam nikt nie placze ze drogo tylko kupuja tylko chlobki tanio sprzedaja i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 18 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2016 to po co sadzisz ziemniaki jak niszczyk i taka kasa na pekinie troche mysle ze bajerujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomcio paluszek Napisano 19 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Marcin Rumun to za darmo czyści przechowalnie do tego 50 albo 60+ ja bym chciał do Niemiec sprzedawać po 0.30eur kg dlaczego oni nie przyjadą nigdy po ziemniaka albo francuzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WszystkoWiedzacy Napisano 19 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Marcin Rumun to za darmo czyści przechowalnie do tego 50 albo 60+ ja bym chciał do Niemiec sprzedawać po 0.30eur kg dlaczego oni nie przyjadą nigdy po ziemniaka albo francuzi? za ... jestes zebys tam sprzedawal nie wiesz ze jestes Polakiem a to parobek całej Europy... musi za***rdalac za darmo i do smierci nic sie nie zmienilo od 1939roku jak nie wiedziales to juz wiesz!!! Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez IGRiT proszę bez wyzwisk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomasz Napisano 19 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2016 to po co sadzisz ziemniaki jak niszczyk i taka kasa na pekinie troche mysle ze bajerujesz sadze bo raz na dwa trzy lata jest cena na ziemniaka a co zboze mam siać i dokładać do interesu zboze jest za darmo kombajn zapłacisz i dokłada sie do interesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 20 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2016 panowie jak tam giełdy jak płacą w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paweł Napisano 20 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2016 panowie jak tam giełdy jak płacą w domu sieradz jezdzą za ziemniakiem szukają na rumuna po podwórkach cena od3 do 3.50 za worek ostro szukają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość andrzej Napisano 20 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2016 panowie ceny w górę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 20 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2016 cena w góre mój stały kupiec tak mówi płacił 4,5 za worek następne powiedział że da 5 jestem z Wielunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2016 ziemniaka jest do oporu !!! i ceny dobre ciekawe jak w przyszlym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość unia Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2016 ziemniaka jest do oporu !!! i ceny dobre ciekawe jak w przyszlym roku? nie nazekam ceny dobre z ziemniaka jeszcze cos zostaje bo zyta niema kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik tpi Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Panowie zaczyna się szkoła ludzie sprzedają żeby było na wyprawkę do szkoły.w tamtym roku też tak było.pożyjemy zobaczymy co będzie.Jak zwykle kupcy sieją propagandę żeby się nakupic za marny grosz a później się śmiać ze bez roboty mają krocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomala Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Jak tam dzisiaj cena na bronkach było już towaru? Jak inne giełdy łódź Kalisz Sandomierz Kraków Katowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maciej Napisano 22 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2016 panowie ceny w górę! gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 22 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2016 w POLSCE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robek Napisano 22 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Jakieś szersze informacje na temat tej podwyżki? Że Rumun coś szuka to nie zdrozeje bo mi już jeden mówił że ładnego grubego towaru powyżej 60 mało i jego koledzy już szukają u Niemczucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 22 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2016 u mnie wszystko powyżej 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi