Gość KPR Napisano 5 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Września 2016 Tak, producenci ziemniaków, warzyw, owoców miękkich i sadownicy powinni się zjednoczyć!!! Trzeba działać!!! bo nic nie pomoże biadolenie na forum. Jasne- jedźmy tymi wszystkimi nowymi Fendami, Valtrami,Grimme'ami i pokażmy miastu jaka bida na wsi bo ziemniaki po 10groszy! Puknij się w glowe desperacie! Co z tego że część na kredyt ale kto to zrozumie jak mu powiesz że ciągnik kosztował 300tys! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Poznańska Pyra Napisano 5 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Września 2016 Kto Ci każe najnowszym jechać, weźmy 360tki i zablokujmy kilka dróg albo wysypmy pare przyczep ziemniaków pod sejmem, a jakiś polityk na pewno to podchwyci i moze coś się z tego ukula. Ale do tego niestety brakuje nam lidera, Leppera ubili, Kalinowski, Pawlak itp. zbyt dobrze się urządzili i już werwy nie mają a Kosiniak-Kamysz jakoś tłumów nie porywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KPR Napisano 5 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Września 2016 Kto Ci każe najnowszym jechać, weźmy 360tki i zablokujmy kilka dróg albo wysypmy pare przyczep ziemniaków pod sejmem, a jakiś polityk na pewno to podchwyci i moze coś się z tego ukula. Ale do tego niestety brakuje nam lidera, Leppera ubili, Kalinowski, Pawlak itp. zbyt dobrze się urządzili i już werwy nie mają a Kosiniak-Kamysz jakoś tłumów nie porywa. Nic tym nie wskórasz bo miedzy rolnikami nie było jedności i niema a na naszych plecach to jakiś oszołom najprędzej by wyjechał.Te Izby rolnicze, Kółka rolnicze, niby chlopski PSL przecież to wszystko lipa- nikt z nich nigdy nie pomógł rolnikowi. We Francji gdzie mam znajomych rolników ,to ich związek zawodowy jest tak silny że nawet mandaty i kary płaci jak rolnicy wywalą gnój pod ministerstwo albo spalą jakiegoś tira z konkurencyjnym towarem a prawnicy ich nie wybronią! Płacą składki ale widzą że ich pieniędzy nikt nie wydaje na jakieś szkolenia na Majorce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 5 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Sadzić więcej ,deszczować ,pilnować w nocy.Przecież mosimy na was zarobić ... za 1,50 za worek. Edytowane 6 Września 2016 przez IGRiT usunięto inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość juzef Napisano 6 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 2016 (edytowane) kartofle są po 50 gr na targowisku ... Edytowane 6 Września 2016 przez IGRiT usunięto inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 6 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 2016 12 zł za godzinę pracy czyli 4 worki ziemniaków, przez 6 godzin zwykły pracownik zapracuje na ziemniaki na cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość miastowy Napisano 6 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 2016 kartofle są po 50 gr na targowisku ... Na ryneczku od 1 zł do 1,50zł ----nie czaruj że takie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 6 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 2016 Kto wam kaźe sprzedawać tak tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stefan Napisano 6 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 2016 4,5 zł za worek z podwórka to minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 6 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 2016 ja dostaje 4,5 zł od stałego odbiorcy, 20 ton tygodniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Potato Napisano 6 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 2016 Po prostu za dużo sadzi się ziemniaków w stosunku do potrzeb: Polska 37 mln mieszkańców- 300 tys ha ziemniaków, Niemcy 82 mln - 243 tys ha, Francja 60 mln - 160 tys ha. Oni na dodatek mogą do nas przywozić bez ograniczeń, a my spróbujmy wywieźć do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 Polska potęgą jest i basta.To nie ilość jest problemem tylko brak exportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyrka Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 ziemniaki zaczynają lecieć czyli gnić i to może okazać się plusem na wzrost ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szymon Rolnik Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 ziemniaki zaczynają lecieć czyli gnić i to może okazać się plusem na wzrost ceny Prawda zaczynają gnić i to bardzo narazie jak tak będą się przechowywać w zimie to wiekszość będzie tylko w pole wiec ceny mogą się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość niezorientowany Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 Po prostu za dużo sadzi się ziemniaków w stosunku do potrzeb: Polska 37 mln mieszkańców- 300 tys ha ziemniaków, Niemcy 82 mln - 243 tys ha, Francja 60 mln - 160 tys ha. Oni na dodatek mogą do nas przywozić bez ograniczeń, a my spróbujmy wywieźć do nich. Witam A jak wywieźć ziemniaki na zachód - muszą mieć badania i papiery ? Co grozi za złapanie auta z ziemniakami w DE lub NL? konfiskata? utylizacja na koszt wysyłającego? Mandat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 Za małe ilości do 10ton ziemniaka kosupcyjnego nie grozi ci nic wiem z praktyki.Powyżej tej ilości zaczynają się schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 Za małe ilości do 10ton ziemniaka kosupcyjnego nie grozi ci nic wiem z praktyki.Powyżej tej ilości zaczynają się schody. Jakie schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 Pozwolenia na handel fita i inne pierdooły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kowal Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 a kto nam załatwił brak exportu? jak nie Pan Kalinowski ale jak się analfabetów wybierało do negocjacji przed akcesją to teraz mamy bidę i nie biadolić tylko za***rdalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KPR Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 Już maiłem napisać co sądzę o p.Kalinowskim i całej tej hołocie z PSL-u ale by mnie zbanował admin. Choć jestem rolnikiem to nigdy na nich nie głosowałem odkąd mogłem. To ludzie którzy widzą tylko swój prywatny interes zrobiony na plecach zwykłych rolników! Przedmówca ma całkowitą rację-przecież Polska była potęgą w produkcji ziemniaka w europie i UE nas wykastrowała w negocjacjach akcesyjnych bo byśmy ich zasypali ziemniakiem po wejściu! Ja myślę że to przez to że nasi negocjatorzy z PSL-u nie znali angielskiego i tylko głupio się uśmiechali, potakiwali yes,yes i podpisywali wszystko co im podsunieto bo w głowie się nie mieści żeby można było świadomie się zgodzić na takie restrykcje w exporcie ziemniaka! To tak jakby Arabii Saudyjskiej pozwolić na export ropy ale tylko białej!!!! Nosz kur..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyrka Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2016 jestem rolnikiem z dziada pradziada i wstydze się tego..........rolnik w tym roku przy tych cench za ziemniaki i warzywa to gorszy od dziada spod kościoła a na wiosne ustawimy się w kolejce po zasiłek bo nie będzie za co wyjść w pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wlodek Napisano 8 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2016 A jak tam ziemniaki na skrobie wychodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bankrut Napisano 8 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2016 jałkarze umieją zastrajkować a u nas ci od ziemniaków i warzyw nie ma jedności dlatego mamy takie marne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max fryta Napisano 8 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2016 PSL prowadził politykę masturbacji (robili sobie dobrze) I jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 8 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2016 w biedronce ziemniaki po 1,49 za kilogram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi