Gość Marek Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2015 ZA ZIEMNIAKI MINIMUM 100ZŁ 100KILO NIE MNIEJ PÓŹNYCH NIEMA WCALE WCZESNYCH NIEWIELE A WĘGRY I BUŁGARIA WYSUSZONE Kolego daj namiar to załadujemy tira dzienie po 0,80 gr a Ty sobie sprzedasz po 1 zł i ja i Ty bedziemy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Blazej Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Jak to późnych nie ma późniejsze ładniejsze od tych wczesnych przynajmniej na Pomorzu... a wykopki dopiero się zaczną wiec nie podniecajmy się ... ci co piszą o takich cenach to są właśnie te osoby które sprzedają po 5 xl a na forach kozacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Jak mogą późne być ładne jak wczesnych nie ma, skoro susza narasta pomyśl człowieku co piszesz! W naszych stronach nad późnym zastanawiają się czy w ogóle będą kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arab Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Na Wrocławiu dzisiaj 10 zl za wora, nareszcie cena adekwatna do tego co w polu jest. mam nadzieję, że piątkowicze przejża wreszcie na oczy i zobaczą, że robi się po to, żeby coś z tego było a nie dla zasady!!. Ziemniaka na siereadzu bez deszczowni nie ma i nie będzie bo susza zrobiła co swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 14 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Cena ziemniaka będzie wysoka u nas dużo mniej ludzi posadziło ziemniaki zrażeni ubiegłym rokiem,reszte zrobi susza.Bo jak narazie to więcej pacyn niż ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xzx Napisano 15 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2015 u nas juz suche i slabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karol Napisano 16 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 2015 i jak popadalo Błaszki pow sieradz od 20 do30 litrów zależy od rejonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jan Napisano 17 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Rumuni juz zaczynaja ładowac tam tez susza była maja głud jak pujdzie exsport 1zł za kilogram murowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaaa Napisano 17 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2015 o ile pojdzi . ale oni za ta cene nie laduja, to to nas przyjdzie przemyslowy i bedzie tanszy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 17 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2015 O jakiej złotówce ty mówisz upały się kończą juz po 5 zł ziemniaka ładować można wszyscy czekali czekali bo będzie cena a może się okazać że ani ceny ani rumów nie będzie bo każdy potrafi liczyć nie kupują jak mają po 5zl a będą kupować jak będą po 15 ? Doliczyć transport doliczyć koszta ich zarobek itd to po ile ten ziemniak musiałby być żeby tobie 15 zapłacić ludzie kochani ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ja Napisano 17 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2015 A co koniec upałów ma do rzeczy.Towaru nie ma i cena będzie. Chora propaganda kupiecka próbuje ludziom tu wmówić jak najniższą cenę aby samemu zarobić po kilkaset procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 17 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2015 dlaczego wam kupcy zależy żeby cena była niska.My ponosimy ogromne koszty począwszy od zakupu sadzeniaka do zbiorów,też chcemy aby nasza ciężka praca była wynagrodzona.Więc apel szanujmy się wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc krk Napisano 17 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Tak jak wspomnialem wczesniej... handlarz to szm...a nie wie co to szacunek , wiec Drodzy rolnicy trzymamy cene a wiosna pasuje wyjechac nowym traktorkiem niech nam zazdroszcza bo przeciez tak dobrze mamy ten Krus i doplaty nie wspomne o modernizacji unia daje................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klaudia Napisano 18 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2015 więc po ile można kupić te ziemniaki???? bo wszyscy się przekrzykują i spierają a o konkretach cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 18 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2015 ja sprzedaje po 8zł-15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość swoje imię Napisano 18 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2015 na sieradzu placa 8 zl //////// brak ladnego towaru!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gr Napisano 18 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2015 masz rację Szczepan, kazdy widzi ile kasujemy i ile żądamy a nikt nie widzi ile pracy, sadzeniaków, prądu, czasu itd. w to wszystko wkładamy ... taki mamy klimat ... jak czytam takie wypowiedzi to mnie krew zalewa, jak jesteś taki cwaniak to zasadż i sprzedaj nawet po 3zł worek. Wtedy zobaczysz jak kolorowo się wszystko robi i ile to kosztuje, każdy ma koszty tylko nie rolnik, jemu z nieba leci, wg Ciebie może się nadzwigać worów charytatywnie bo przecież on i tak ma. U mnie deszczowany ziemniak z ha wyjdzie około 30ton, ale już u sasiada deszczowany na moje oko wyda tylko 15 ton. a wszystko kosztuje, sam rachunek za prąd to 5 tys. ziemniak cena minimum na dziś, jak i w ogole, to powinno być 8-9zł. a Kolega jak ma taki gest to niech posmakuje tego miodu i sprzedaje nawet i po 3zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cierpliwy Napisano 18 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2015 jak czytam takie wypowiedzi to mnie krew zalewa, jak jesteś taki cwaniak to zasadż i sprzedaj nawet po 3zł worek. Wtedy zobaczysz jak kolorowo się wszystko robi i ile to kosztuje, każdy ma koszty tylko nie rolnik, jemu z nieba leci, wg Ciebie może się nadzwigać worów charytatywnie bo przecież on i tak ma. U mnie deszczowany ziemniak z ha wyjdzie około 30ton, ale już u sasiada deszczowany na moje oko wyda tylko 15 ton. a wszystko kosztuje, sam rachunek za prąd to 5 tys. ziemniak cena minimum na dziś, jak i w ogole, to powinno być 8-9zł. a Kolega jak ma taki gest to niech posmakuje tego miodu i sprzedaje nawet i po 3zł. co do Rumunów to na pewno będą brać ,u nich jeszcze większa susza a ziemniak to 10 będzie jak nic,teraz to jest martwy sezon jak co roku,więc się nie denerwujmy i poczekajmy jeszcze do września to się okarze,cena się stabilizuje dopiero na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 19 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Rolnicy ziemniaki na gieldzie w lodzi 9 zl 15 kg !!.na blaszkach placa 8 zl !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Tak płacą 8 zł u rolnika i na giełdach tez po 8 sprzedają jeżdżą na wodę na giełdy wjeżdżają za darmo he he dobre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ja Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Jest tak jak napisał Rolnik.A Kupiec żarty sobie robi bo ja nie znam ani jednego co po 8 sprzedaje.Dlatego ma na to paliwo a nie na wodę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Sieradz z domu płacą 7zł, Wieluń 6zł bez problemu. Na giełdach trochę cena skoczyła - wołali 10zł to od razu dowalili i cena zrobiła się w okolicach 8zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Jest tak jak rolnik napisał ? Jedz na giełdę to się przekonasz a nie pisz głupot ze kupcy sobie żarty robią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2015 dziwny rok takie susze a cena dosc lipna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ja Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Kupiec kolego to na giełdzie nie sprzedaje.Tacy co kupują od rolnika i jadą na giełdę i udają producentów to zwykłe "drugie łapy ".Czyhają na tych co nie mają transportu, czasu itd. Łapią na wsi taniej i lecą na giełdę między rolników. I jeszcze by chcieli zarobić więcej niż ten co wyprodukował, nachodzil się nad tym.Przegrywają "wybawicieli". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi