Skocz do zawartości

Kapusta Pekińska - ceny

Gość jan

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łuki
10 godzin temu, Gość Pekin napisał:

Podpowie ktoś jak uprawiać pekina ?. Ja bym spróbował 5 ha na początek, czy to za dużo na pierwszy raz ?

😂😂😂😂 powodzenia jak na pierwszy raz

Gość Ogrodnik
W dniu 21.02.2026 o 13:40, Gość Handlarz napisał:

Ja zamówiłem 200 tys na początek

W nadchodzącym sezonie pekina nie ma co tykać jak ukraińcy zarobią. W Polsce byle baba żaba wie że pekin płaci to od Lwowa do Węgier po Kraków i Sieradz Kalisz będziemy mieć PEKINOZE!!! i pińdziesiunt groszy Ogrodniki w Kaliskim po 2mln sztuk już zamawiają 🫣 😆 

Gość Henio.

Uwaga na pozostałości śor w pekińskiej z Ukrainy. Sanepid i Piorin już ostro pracują. Masa zgłoszeń. Informacja z wcześniej wymienionych  instytucji. Dla niewtajemniczonych podam, że w razie wpadki kary sięgające "30-krotności miesięcznych obrotów firmy" więc lepiej zastanowić się nad ryzykiem. Wiem co piszę ponieważ po wpadce przez dwa lata musiałem stawiać się na wezwania obu instytucji, pisać wyjaśnienia, czytać protokoły i odbierać zawiadomienia o wszczęciu kolejnych postępowań, poddawać się badaniom warzyw w polu oraz po zbiorach w chłodni nie wspomnę już o karach finansowych. 

Gość Marian
10 godzin temu, Gość Koleś napisał:

Nie strasz,nie strasz

W mazowieckim już się za was biorą. 

Zakończy się rumakowanie 

• 2 weeks later...
Gość Tracer
7 godzin temu, Gość Gość napisał:

Jakie ceny dzieje się coś 

W przypadku pekinki , coś nie coś się dzieje , natomiast zrywu niema ceny oscylują na tę chwilę w przedziale 2-3,5zł w zależności od jakości, kalibru , ilości , opakowania , czy owijany.

12 godzin temu, Gość Tracer napisał:

W przypadku pekinki , coś nie coś się dzieje , natomiast zrywu niema ceny oscylują na tę chwilę w przedziale 2-3,5zł w zależności od jakości, kalibru , ilości , opakowania , czy owijany.

Widać, że handlarz pisze na temat cen "ceny życzeniowe". Dwa złote to owszem za drobną do 0,5 kg. Handlowa od 3,5 za białą do 4,5 za towar bez opakowania. 

3 godziny temu, Gość Henio napisał:

Widać, że handlarz pisze na temat cen "ceny życzeniowe". Dwa złote to owszem za drobną do 0,5 kg. Handlowa od 3,5 za białą do 4,5 za towar bez opakowania. 

Jaki handlarz ? jak sam posiadam pekin , takie ceny są obecnie w centrum Polski , no przecież napisałem jaki przedział i że da radę kupić od 2zł już towar a że to jest sam śrut to co w tym dziwnego ? U nas maxymalna cena bez opakowania za ładny handlowy towar wynosi 3,5zł lub 4zł z własnym opakowaniem ale na spokojnie za 3,5zł się kupi ładny towar w opakowaniu i co w tym dziwnego ? Wolałbym by było 5zł ale jak tak nie jest , to co zrobić ? Biorąc pod uwagę że inne asortymenty są od 0,25 do 0,5zł kg i nie ma kto wziąć wcale do ręki to i tak nie ma krzywdy , choć już 15 lat temu o tej porze były podobne ceny za pekina a ile nakłady były niższe

Gość Michał
6 godzin temu, Gość Henio napisał:

Chętnie sprzedam Ci po tej cenie a Ty podaj ja dalej i zarob sobie jeszcze dodatkowo. Bajki to Ty możesz pisać....wszyscy drogo sprzedają tylko rzeczywistosc jest inna.

2 godziny temu, Gość Michał napisał:

Chętnie sprzedam Ci po tej cenie a Ty podaj ja dalej i zarob sobie jeszcze dodatkowo. Bajki to Ty możesz pisać....wszyscy drogo sprzedają tylko rzeczywistosc jest inna.

Dokładnie kolego , człowiek rzetelnie i uczciwie chce podać realne ceny na chwile obecną to zostaje zezwany od handlarzy , w dziale kapusta biała też już ktoś pisał że pewnie jestem "łapą" z bronisz bo zaniżam ceny 😆

Godzinę temu, Gość Tracer napisał:

Dokładnie kolego , człowiek rzetelnie i uczciwie chce podać realne ceny na chwile obecną to zostaje zezwany od handlarzy , w dziale kapusta biała też już ktoś pisał że pewnie jestem "łapą" z bronisz bo zaniżam ceny 😆

Niemożliwe.Ceny białej nie da się już zaniżyć.