Darekspire Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 Pekińska sie juz ludzia przejadla i nie ma tego zejscia jak po inne lata a zwlaszcza w tym roku jak biala droga to jedza jak jablka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 32 minuty temu, Darekspire napisał: Pekińska sie juz ludzia przejadla i nie ma tego zejscia jak po inne lata a zwlaszcza w tym roku jak biala droga to jedza jak jablka;) Na wszystkie kategorie przychodzi czas i pora. Wykupcie artykuły w amerykańskich i niemieckich pismach o o dobrotliwym wpływie pekińskiej na zdrowie i będzie szło... Umówcie kontener ustalcie warunki Mój ojciec zaczął jako jeden z pierwszych sadzić pekińską. Trzeba było ciężko pracować ale efekty były. A teraz trzeba liczyć na ciężki rok. Dlaczego? Bo pazerni jesteście. Więcej trzeba sadzić i później prosić... Ile można....dramat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Joantek Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 Problem pekiny to jej wlasciwosci poplonowki 10 ha roznych warzyw w sezonie a potem w sierpniu pekina i du.a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 To wlasnie bylu zlote lata 90, moj ojciec tak samo, na wsi ludzie nie wiedzieli co to jest mysleli ze to tyton sadzimy najnizsza cena to 4 zlote a nawet po 8 szlo sprzedac w maju z chlodni i nikogo nie bolalo ze drogo. Wtedy mozna bylo miec te ilosci to teraz mozna bylo by sobie te pracochlonne warzywa odpuscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 5 minut temu, Darekspire napisał: To wlasnie bylu zlote lata 90, moj ojciec tak samo, na wsi ludzie nie wiedzieli co to jest mysleli ze to tyton sadzimy najnizsza cena to 4 zlote a nawet po 8 szlo sprzedac w maju z chlodni i nikogo nie bolalo ze drogo. Wtedy mozna bylo miec te ilosci to teraz mozna bylo by sobie te pracochlonne warzywa odpuscic. Dokładnie. Niestety. Teraz trzeba najlepiej mieć dostęp do sieci itd.itp. dlatego się zastanawiam. Z kim my walczym ze osobą? Nie ma potrzeby i tak nas inne nacje.zrobiaw trabe. Skad ta myśl? Dlaczego hodowcy zastanawiają się nad tzw hotelem? Może i u nas będziemy chodzić dookoła uprawy za.procent jej wartości...niemozliwe...a jak same sieci zostaną to gdzie mały producent sprzeda?!walczymy klniemy ponizamy się za parę groszy a to i tak nic nie da....kocham Polskę i łza się w oku kręci. Poszukajcie jak wygląda struktura zakładów prądotwórczych w Europie i na świecie....a mięso jest tu najbardziej transparentnym przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudnia 2018 Przetwórczych oczywiście. Trolle mnie zjedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz Napisano 21 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudnia 2018 A ceny zejscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 21 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudnia 2018 Pewnie że po Świętach też muszą coś jeść ale ludzie w mieście już się pekinki najedli i nie jednego brzuch rozbolal. Panowie przecież my jako rolnicy wiemy jak się to uprawia i w miastach też już się pokapowali coto za towar i to też jest jedna z przyczyn coraz słabszego zejscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz Napisano 21 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudnia 2018 4 godziny temu, Sieradzak napisał: Pewnie że po Świętach też muszą coś jeść ale ludzie w mieście już się pekinki najedli i nie jednego brzuch rozbolal. Panowie przecież my jako rolnicy wiemy jak się to uprawia i w miastach też już się pokapowali coto za towar i to też jest jedna z przyczyn coraz słabszego zejscia. To ty uprawiasz pekine tylko na handel nie do jedzenia??? Czlowieku zrozum ze to nie te czasy gdzie pryska sie wszysykim aby skutecznie. Z takim podejsciem to lepiej barany nie brac sie za to!!! Nie od dzis wiesc niesie ze pod Sieradzem pekina sie nie kupuje po czarna w srodku i z przekroczeniami norm pozostalosci. Ja mam 10 ha pekiny ipo, global gap i badania na pozoatalosci robie na wlasny koszt i dzis laduje samochod po 1,5 na gotowo a wy dalej po 0,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2018 Certyfikat jest wart tyle ile się za niego płaci. Z całą pewnością choroby i szkodniki omijają taką kapustę z certyfikatem. Chciałeś się zareklamować czy co? Panowie Wesołych świąt Bożego Narodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2018 Certyfikat to jedynie potwierdzenie ze stosujemy sie do pewnych zasad. Wyprodukowanie kapusty dobrej jakosci zgodnie z przepisami (zachowanie karencji i prewencji w stosowaniu s.o.r) oraz ze zdrowym rozsadkiem ( zeby nikogo nie bolal brzuch jak napisales) nie jest wcale trudne ani duzo bardziej kosztowne( chodz napewno koszt srodkow jest wiekszy bo wybieramy te z pierwszej ligi). Stosujac srodki ktore dluzej dzialaja, maja krotsza karencjie badz w krotkim czasie po zastosowaniu ulegaja rozkladowi ograniczamy ilosc zabiegow oszczedzajac paliwo i wlasny czas. W sadownictwie juz dawno przestaly przechodzic numery z pryskaniem wszystkim co skuteczne nie patrzac na pozostalosci ( chodz co jakis czas trafia sie jeszcze niedouczony baran). Teraz czas na warzywnictwo bo wiedza i wymagania odniorcow, konsumentow jest coraz wieksza. Ja w pierwszym roku oczywoscie nie doszedlem do tego aby uprawiac pekinke z ogramiczomymi pozostalosciami s.o.r bo wiedza w tym zakresie jest ograniczona nawet u doradcow. Doswiadczenie bral z sadownictwa, ktore jest u mnie nr 1. Po 2 latach kombimowania z uprawa pekinki zdrowej ( bez chorob ale przedewszystkim bezpiecznej dla konsumenta) w 3 juz udalo sie. PIORIN przyjezdza ma pole i nie boje sie co wyjdzie w badaniach. Temat nie trudny ale trzeba zaczac samodzielnie myslec a nie robic tak samo jak zawsze bo jest dobrze. Pekinka udake sie bez bi, chloropiryfosu, dimilinu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 23 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2018 A czy mógłbyś podzielić się tą wiedzą, jakich preparatów i technologi używasz, też chciałbym aby mój towar był również bezpieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz Napisano 23 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2018 Daj swoj nr tel, e- mail albo napisz jak znalesc cie na facebook-u to sie odezwe. Nie jestem alfa i omega ale co wiem to powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudnia 2018 moj email moje.konto87@wp.pl 22 godziny temu, Gość Lukasz napisał: Daj swoj nr tel, e- mail albo napisz jak znalesc cie na facebook-u to sie odezwe. Nie jestem alfa i omega ale co wiem to powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 25 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudnia 2018 Panie Lukaszu też prosiłbym o trochę informacji, podaje swój e-mail janekj190@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 31 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudnia 2018 Chlopy jak ceny pekinki? Chyba sie rusza? Bedzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jade do niemca do roboty Napisano 2 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2019 W dniu 31.12.2018 o 10:27, Gość Marian napisał: Chlopy jak ceny pekinki? Chyba sie rusza? Bedzie dobrze? będzie dobrze, u mnie się rusza... już cieknie z palet. pierd.... ten kapuściany biznes. nigdy więcej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max7 Napisano 2 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2019 Panowie jak ceny pekinki w hurcie na skupach??? Jest zaintetesowanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 8 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2019 Czy tu nikt nie zagląda? ?? Jak ceny? Zajscie? Koło grojca dają 1,1 za towar słabe zejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max7 Napisano 8 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2019 Centrum łęczyca 0.8 zejscie kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2019 Global gap to fikcja, otrzymać certyfikat to nie problem wystarczy zapłacić oczywiście podczas dostaw może się okazać że normy są przekroczone. Do Pana Łukasza ciekawy jestem gdzie Pan te środki kupuje a zwłaszcza zarejestrowane pestycydy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łukasz Napisano 11 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2019 Powiem jedno środki zarejestrowane a środki po których nie ma pozostałości to 2 różne sprawy. Jeżeli chodzi o rejestrowane to wybór jest niewielki Środki grzybobojcze to jedynie substancje zawarte w luna i scorpion w sumie 4 substancje. Tych preparatów należy używać max do końca 6 tyg uprawy ale preparaty z zawartością jedynie tebukonazolu i difenokanazolu spokojnie stosujemy do 10 dni przed zbiorem ale zmniejszamy dawki (2 razy po 0.5 dawki co 4 dni) w takim układzie inne substancje nie wychodzą a 2 wymienione są z obnizona zawartością. Do tego na przechowanie grevit itp + preparaty biologiczne na bazie drożdży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gark 66 Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2019 polityk ,pan dawniej wini ksiedza ,,,,ksiadz wini pana a chlopu i robotnikowi z kazdej strony dobrobyt idzie pozdrawiam wytrwalych małopolska skupy 0.75 do 0.85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max7 Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2019 Panowie co slychac z pekinka??? Rusza sie cos?? Jakie ceny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość As1 Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2019 Pekin dno dna biała czerwona to je temat i kasa kasa a Pekin Małopolska średnio 80gr kg nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.