YOGI Napisano 23 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2017 Witam, wie ktoś jak wyglada sytuacja z monitorowaniem przewozy paliwa przez rolników?Ponoć zgłaszanie dostaw paliwa powyżej 5 tys. litrów dotyczy tylko i wyłącznie tych rolników, którzy prowadzą działalność gospodarczą. Będę wdzięczny za odpowiedzi. YOGI dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pinus Napisano 23 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2017 Yogi, a skąd to zainteresowanie ? pytałem u mojego hurrtownika. jest tak jak piszesz. tylko problem jest inny: dużo lokalnych hurtowników nie spełnia warunków, ktore wymyslili urzędasy ! I k..wa już kilka firm, które handlują paliwem w mojej okolicy, przestały sprzedawać paliwo. oby to nie skończyło się podywżką cen ON w hurcie. a do żniw nie jest daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pinus Napisano 23 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2017 I jeszcze jedno, może się mylę:przepis ten został wprowadzony w celu ograniczenia obrotu paliwami w szarej strefie. tylko, że rolnikow to nie dotyczy, bo jeśli nie prowadzi działalności gospodarczej, to może przewozić nawet 100 tys l ON, bez żadnej kontroli. czyli otwiera się pole, gdzie można dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość anonim Napisano 24 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 2017 I jeszcze jedno, może się mylę:przepis ten został wprowadzony w celu ograniczenia obrotu paliwami w szarej strefie. tylko, że rolnikow to nie dotyczy, bo jeśli nie prowadzi działalności gospodarczej, to może przewozić nawet 100 tys l ON, bez żadnej kontroli. czyli otwiera się pole, gdzie można dorobić Czyli, jeśli dobrze rozumiem to jak hurtownik nie może bo się boi kary za przewóz dużych ilości to rolnik może go wyręczyć i przewieźć paliwo jako rolnik do klienta tego hurtownika za opłatą tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 25 Maja 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 2017 Yogi, a skąd to zainteresowanie ? pytałem u mojego hurrtownika. jest tak jak piszesz. tylko problem jest inny: dużo lokalnych hurtowników nie spełnia warunków, ktore wymyslili urzędasy ! I k..wa już kilka firm, które handlują paliwem w mojej okolicy, przestały sprzedawać paliwo. oby to nie skończyło się podywżką cen ON w hurcie. a do żniw nie jest daleko... Pytam, bo kary pewnie będą niemałe ... A co to są za warunki u hurtowników? Ja kupuje póki co u własnie lokalnego hurtownika, ale kazdy mówi co innego i stąd moje zainteresowanie, by nie wpaśc w jakieś klopoty przez niewiedzę. YOGI dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi