Gość Roger Napisano 4 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipca 2017 15 to już przegięcie;/ Zastanawiałem się własną uprawą na przyszły rok - korzystał może ktoś z http://www.sadzonki-frigo.pl? Czy bez większego doświadczenia w sadownictwie poradzę sobie bez większych kłopotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zadowolony Napisano 4 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipca 2017 15 to już przegięcie;/ Zastanawiałem się własną uprawą na przyszły rok - korzystał może ktoś z http://www.sadzonki-frigo.pl? Czy bez większego doświadczenia w sadownictwie poradzę sobie bez większych kłopotów? Nie, nie poradisz sobie bez doświadczenia. Po pierwsze trzeba mieć ludzi do pielenia, po drugie trzeba wiedzieć czym pryskać i tak dalej. Ktoś kiedyś powiedział, że truskawka to taki owoc, że to wszędzie wyrośnie i nie potrzebuje żadnych warunków, to mu mówie - dobrze gadasz ! Tylko powiedz po ile ten przemysł sprzedajesz? I to się tyczy również Ciebie, jeśli chcesz robić truskawę na rynek / eksport to musisz mieć jakieś zaplecze wiedzy, kogoś kto Ci podpowie, trzeba mieć przede wszystkim też opryskiwacz odpowiedni do truskawek no i jak mówiłem jeśli na większą skalę trzeba mieć pewne zaplecze ludzi, bo na przykład sąsiad ma 2ha i truskawki leżą na polu i gnija bo ludzi nie ma, a do takiego gospodarstwa już te 20-30 osób trzeba mieć . Także trzeba się zastanowić po pierwsze - CZY MA SIĘ ZAPLECZE WIEDZY U KOGOŚ, ŻEBY CI POMÓGŁ, po drugie - CZY MAM SPRZĘT ŻEBY ROBIĆ DOBRĄ TRUSKAWKĘ, po trzecie - CZY JESTEM PEWIEN ŻE BĘDĘ MIAŁ LUDZI DO ZBIORU, no i po czwarte i najważniejsze, czy na pewno mi się to opłaci - były lata, że i po 3-4zł łubianka chodziła, teraz ostatnie dwa lata truskawka płaci i jest ok. Także kwestia przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 4 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipca 2017 A u mnie kupują po 11 zł i płaczą że drogo! Kupcy zawsze płaczą, a im więcej łez wyleją i utargują tym więcej zarobią. NIe daj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipca 2017 Goławin - nawet 18 zł za łubiankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ola Napisano 5 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) Kupcy zawsze płaczą, a im więcej łez wyleją i utargują tym więcej zarobią. NIe daj się! Chętnie zapłacę więcej bez płaczu, O ILE TO NIE PRZEMYSŁ Edytowane 5 Lipca 2017 przez IGRiT Forum nie służy do przedstawiania swojej oferty handlowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość płotka Napisano 6 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2017 Do ola. Już mi się skończyły niestety ale w przyszłym roku zapraszam bo dosadzę z hektar. Jestem z pomorza ? karolka4321@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2017 Goławin około 16 zł za łubiankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 11 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2017 Bronisze bez cenne cena dziś rano sięgła dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kyriad Napisano 11 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2017 Bronisze bez cenne cena dziś rano sięgła dna. Sięgła dna to znaczy ile ja za 3h jadę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość S Napisano 11 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2017 Bronisze bez cenne cena dziś rano sięgła dna. Coś chyba bredzisz. Napisz ile to dno według Ciebie wynosi. Jest koniec sezonu i ceny nie maja prawa dołować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 11 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2017 Na Goławinie 18 zł za Łubiankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jakis Napisano 11 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2017 Na broniszach dziś od 5zl do 8 zl za kilogram. Przynajmniej tak piszą na Internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baqster Napisano 12 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2017 A jak stoi cena w Katowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 2017 Goławin 14 zł za łubiankę - koniec sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiesław Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2017 Jaka jest aktualnie cena za ładną Malwinę w Krakowie i Katowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi