Gość rolnik Napisano 12 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Koledzy jak tam notowania i perspektywy na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Menager Napisano 12 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Idz do roboty a nie szukaj perspektyw w ziemniakach ja tam juz dawno dalem sobie spokoj i wiem ze żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 100lec Napisano 12 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Na zachodzie brakuje dużych frytkowych i trochę na chipsy, więc kto będzie miał innowatora czy asterixa w nadmiarze pewnie przytnie, na resztę w PL nie będzie ceny bo sieradz i tak puści nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 14 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Kraków wczoraj giełda: 12-10zł zależy od ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ocochodzi Napisano 14 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2018 2 godziny temu, masło napisał: Kraków wczoraj giełda: 12-10zł zależy od ilości. Wczoraj Kraków to był kosmos i tyle. ceny przez wolny dzien w tygodniu do góry zwłaszcza warzywo. Ale kij ma 2 końce, wrzesień blisko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPR Napisano 14 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Poczekajcie jeszcze z miesiąc to na Rumunię nie nadazycie szykować! Kolega tam jeździ tirem i widzi co jest- najpierw przymrozki potem susza a teraz ulewy- z redlin kipi wręcz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kupiec Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2018 tylko weż je wywież na rumunie trzeba fito bo cie nasi inspektorki na granicy drapną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2018 15 godzin temu, Gość ocochodzi napisał: Wczoraj Kraków to był kosmos i tyle. ceny przez wolny dzien w tygodniu do góry zwłaszcza warzywo. Ale kij ma 2 końce, wrzesień blisko:) Tak wrzesien blisko dopiero sie zacznie ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jano Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2018 4 godziny temu, Gość gosc napisał: Tak wrzesien blisko dopiero sie zacznie ruch Poproszę o numer telefonu. Zdzwonimy się w wrześniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomi Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Jak Krk i inne giełdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hifi Napisano 16 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Prosze powiedzcie po ile krakow I katowice realnie? Hurtownik w ciula chce mnie robic I musze pilnie wiedziec. Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RolnyPL Napisano 16 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 2018 5 godzin temu, Gość Hifi napisał: Prosze powiedzcie po ile krakow I katowice realnie? Hurtownik w ciula chce mnie robic I musze pilnie wiedziec. Z gory dzieki. Tak najlepiej bo wszedzie 5zl tyle na gieldach a a jak co do czego 8zl i wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Napisano 17 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Drodzy forumowicze, zachęcam do zaznajomienia się z niniejszym tekstem z którego dowiecie się jak wygląda aktualnie sytuacja z produkcją ziemniaka w Europie z "rozpiską" na poszczególne kluczowe kraje dla tej uprawy: https://www.igrit.pl/index.php?podstrona=informacje&informacja=RYNEK-ZIEMNIAKOW-2018-przeglad-informacji-z-rynkow-zagranicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 19 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Dla sledzenia cen na zachodzie polecam dwie strony: https://www.potatonl.com/noteringen/ http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/fritesnoteringen widać, że cena na zachodzie ciągle szybuje w górę! W Polsce za ładną Galę do mycia pakowarnie płacą już 70gr netto z podórka, ja sprzedaje towar po szczotce w worku 15kg po 9zł netto na podwórku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość margaryna Napisano 19 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2018 2 godziny temu, masło napisał: Dla sledzenia cen na zachodzie polecam dwie strony: https://www.potatonl.com/noteringen/ http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/fritesnoteringen widać, że cena na zachodzie ciągle szybuje w górę! W Polsce za ładną Galę do mycia pakowarnie płacą już 70gr netto z podórka, ja sprzedaje towar po szczotce w worku 15kg po 9zł netto na podwórku. Ziemniak bedzie mial dobra cene choc mysle ze dojdzie do pewnego pulapu ktorego nie przebije. 70gr to juz uczciwa zaplata a wszystko co wiecej jest super. Dobrego urlopu zycze dla maselka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szuja Napisano 19 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Czytaj ze zrozumieniem, 70 gr płacą ale za ziemniak do mycia a nie badziewie które robi 90% ludzi uprawiających ziemniaki, w zeszłym roku do mycia można było spokojnie dostać 50 więc przy obecnych mniejszych plonach to żadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ase Napisano 20 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2018 To w tym roku są gdzieś mniejsze plony?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 20 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Dzwonił do mnie reporter. Kupcy z zachodu chcą od niego Galę. Oferował 62gr. netto. Kaliber od 5 . Skoro teraz jest 60 gr, gdy jeszcze się nie zaczęły wykopki,to wczesna wiosna 80 gr będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szuja Napisano 20 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 2018 15 godzin temu, Gość ase napisał: To w tym roku są gdzieś mniejsze plony?! Tak koleś niestety, ten kraj nie kończy się na Twojej wiosce, ale żeby to zobaczyć musisz pojechać trochę dalej niż do sklepu, nawet dalej niż za urząd gminy, znacznie dalej. Nie wiem tylko czy jesteś w stanie to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tom 24 Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Jak ziemniak bëdzie 6 czy 10 czy 15. za worek to wy handlarzyki swoją marżę nałożycie więc o co wam chodzi o to. Że rolnik sobie zarobi więcej szuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ben Dover Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Przecież rolnik i tak będzie zawsze płakał. Widziałeś kiedyś zadowolonego chłopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Podlasin Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Ja jestem w tym roku zadowolony rolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2018 No ja w tym roku mega zadowolony. Cebula zapłaciła, seler idzie jak woda, 15 ha ziemniaka z dobrym deszczowanym plonem. Ale to dzięki podlewania tylko. W Wielkopolsce Niemcy skupiają ziemniaki luzem prosto z pola(kombajnem kiprujesz na ich lodke) pi 50 gr jak leci. Holender oferował 19 centów netto ( z transportem) co wychodzi ponad 60 gr za kg. Bedzie dobrze; zobaczycie. A najlepsze jest to, że żadne państwo nie wyskoczy nagle z 1000 tirami. Bo ich po prostu nie maja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Byy Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Chrzanicie wszyscy. JA wiem najlepiej. Ceny nie bedzie. Bo ja tak mowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 3 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Września 2018 Panowie jak tam z nowym tygodniem ceny Irgi, Catani na broniszach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi