Gość Sadownik Napisano 27 Sierpnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Jakie ceny proponują w tym sezonie? Jak gala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arti Napisano 29 Sierpnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Ja słyszałem, że ceny za nowe jabłko ( tj. jesienne odmiany ) mają się utrzymać na poziomie odmian letnich. Tzn. od 65mm 1,60/1,70zł/kg. Ale nie wiadomo oczywiście jak to będzie naprawdę. Trzeba jeszcze te 2 tygodnie poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gs sad Napisano 2 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Września 2017 Jakie ceny exportu na dzien dzisiejszy? Cos sie zmienilopo oobniżce przemyslu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nikt Napisano 2 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Września 2017 Jakie ceny exportu na dzien dzisiejszy? Cos sie zmienilopo oobniżce przemyslu? Jablek nie przybyło nadal brakuje GP maja problemy z wywiazaniem sie z umów z marketami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 12 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2017 Nasz Sad Gala must od 6.5 - 1.8zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sebastian Napisano 16 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2017 Cena jabłek poszybuje w góre bo nie mają co kupic a umowy maj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość margarita Napisano 19 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2017 Po ile Lobo na Broniszach sprzedają i jakby ktos mogl dodac zdjęcie jak wygląda, bo słyszałam że ekstrówa po 1,70 zł. Prawda to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2017 1,7cenią a kupca nie ma.A co będzie dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gumis Napisano 20 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2017 Toż chyba kto tam był nie ma wątpliwości że to lobo po 1,70 to spod drzewa, po przymrozkach lobo leci jak szalone. Więc cena 1,70 za spad to super cena, tylko kupujący mogą się na to nabrać i plakac później że jabłko obite i gnije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość puchacz Napisano 26 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2017 okolice Warki Sampion 1,6 zł od 7, gala 1,7 , coś zaczyna się dziać w eksporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ciekawy Napisano 7 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 2017 Jakie ceny exportu na dzień dzisiejszy? jest zainteresowanie czy się przyblokowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 7 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 2017 Export nie idzie, handluja firmy ktore zaopatruja markety. Sprzerac mozna jablko bez wiekszych klopotow na sortownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ligolD Napisano 7 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 2017 Idared prosto z drzewa 1,30 proponowali nie sprzedalem ??? bedzie moze 2 ???? ryzyk fizyk taki rok predko sie nie powtorzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2017 Po ile boskop wie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2017 na bronkach przerzuci 40 dychy taki 7,5+ ale nie licz na nie wiadomo jaki zbyt bo wiesz że jak bardzo spadnie to i jabłka się znajdzie bo ludzie chomikują jabłko, jak masz to sprzedawaj teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alf Napisano 23 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2017 Witam,jaka jet aktualnie cena cortlanda 8+ i lobo 7,5+ na broniszach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SADOWNIK Z BIAŁEJ Napisano 23 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2017 w okolicy 30 zeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lobo Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 Lobo cortlanda z domu w karton 75+ 2,2/kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sylwek Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 łódź zjazdowa ładne lobo 40-45 klatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jabłuszko Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 I na rynku cena zadowalająca, a na export ludzie oddają po 1,5-1,6 ogarnijcie się i nie sprzedajcie tak tanio jak jabłka nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kosmonautyczny salcesonik Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 I na rynku cena zadowalająca, a na export ludzie oddają po 1,5-1,6 ogarnijcie się i nie sprzedajcie tak tanio jak jabłka nie ma. Tanio? 1,5 zł w październiku to tanio??? to ile Ty chcesz na wiosne? 2,5 ? a może 3 zł??? Nie będzie takiej ceny!!! Zobaczymy jeszcze jak twoje jabłuszka będą wyglądały w maju. Oj zakapiory widzę że oczekiwanie na 3 zł zakończy się złotóweczką na wiosne. Czekajcie cudów, jabłuszek nie ma wcale tak mało jak wszyscy się podniecają, kitują co niektórzy nawet przemysł do chłodni, bo "dadzu wincyj". Wychodzi chytrość z ludzi, ja jak zakończę zbiory to gonie wszystko w tej cenie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość GS Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 Salcesoniku,nie mozesz sie dokupic towaru czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość aaa Napisano 26 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2017 uwazam ze cena deseru na export jest ok, ja wlasnie skonczylem zbiory, moje podsumowanie jest takie rok do roku jest takie: -loba 40% -gloster 30% (PRZEMIENNOSC) -mutsu 85% -golden 110% -sampion 60% -jonagored 95% -idared 60% (I dzialka) -idared 85 % (2 dzialka) -idared 125% ( 3 dzialka) -idared 100% (4 dzialka) lacznie zebranych 60 ton mniej jablek niz rok temu, sezon uwazam osobiscie za ok, biorac pod uwage ze mroz nie oszczedzil kwiatow. a jak sytuacjia u innych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bolo Napisano 26 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2017 uwazam ze cena deseru na export jest ok, ja wlasnie skonczylem zbiory, moje podsumowanie jest takie rok do roku jest takie: -loba 40% -gloster 30% (PRZEMIENNOSC) -mutsu 85% -golden 110% -sampion 60% -jonagored 95% -idared 60% (I dzialka) -idared 85 % (2 dzialka) -idared 125% ( 3 dzialka) -idared 100% (4 dzialka) lacznie zebranych 60 ton mniej jablek niz rok temu, sezon uwazam osobiscie za ok, biorac pod uwage ze mroz nie oszczedzil kwiatow. a jak sytuacjia u innych? Biorąc pod uwagę to że nie miałem w tym roku gradu u mnie jest więcej deseru niż rok temu. tylko z Idaredem i Princem cieniej. -Golden - 110% -Gala - 90% -Gloster - 120% - Idared - 70% -Prince - 60% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Azbirah Napisano 26 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2017 U mnie po mrozie i zeszłorocznym gradzie mam równe 50% mniej towaru . Z każdej odmiany 50% mniej, gdy były jabłka na drzewie szacowałem zbiory na poziomie 70% w stosunku do 2 lat wcześniej ( rok temu był grad więc nie biorę pod uwagę ) a tutaj proszę - jest jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi