Gość Marek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Panowie widzę że chociaż część z Was ma trochę większą styczność z ziemniakami i chciałbym się dowiedzieć czy może jest jakaś odmiana o kolorze miąższu jak irga ale żeby nie była aż tak podatna na rdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin95 Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Panowie widzę że chociaż część z Was ma trochę większą styczność z ziemniakami i chciałbym się dowiedzieć czy może jest jakaś odmiana o kolorze miąższu jak irga ale żeby nie była aż tak podatna na rdzę. o ile się,nie mylę to kiedys mieliśmy takie jasne kremowe ziemniaki i to były chyba cypriany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Ale z tego co zobaczyłem to Cyprian jest bardziej żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin95 Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2017 Ale z tego co zobaczyłem to Cyprian jest bardziej żółty. jeszcze Owacja byla taka jasna mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 Owacja jest kremowa i wrażliwa na suszę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cypis Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 Ja mam Orfeusza pierwszy rok piękny 90 t handlówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 No właśnie a irga jest można powiedzieć biała i chyba niema nic podobnego, żeby było okrągłe i koloru białego w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 Ale ten Orfeusz to nie jest skrobiowy i biały w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2017 ametyst podobny i nawet zjadliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość centralass Napisano 9 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2017 cekina sprzedają jako irgę bardzo plenna odmiana. Identyczna z wyglady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2017 A ten Cekin jest biały w środku i w miarę zjadliwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość p.c. Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2017 A ten Cekin jest biały w środku i w miarę zjadliwy ? nie słuchaj z tym cekinem jest to żółte w środku i nie podobne do irgi spróbuj odmiana gustaw z hodowli strzekęcin jest białokremowy jak irga a smak to kwestia gustu w sumie cekin irga i gustaw są z tej samej stajni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2017 A Ty sadziłeś tego Gustawa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 11 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2017 Bo ciekawe czy to w smaku się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość p.c. Napisano 11 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopada 2017 Bo ciekawe czy to w smaku się nadaje. walory smakowe przeciętne mączysty typBC a plonowanie dość przyzwoite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stefu Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopada 2017 Ja też kiedyś sadziłem irgę . ja kiedyś przywoziłem obornik z pieczarek ogromne ilości. Ale przez ten obornik wyskakuje parch i rdza. Wsadziłem kiedyś taifuna i ziemniaki całkowicie były w rdzy i parchu dobrze ze był taki rok ze nie porodziły się ludziom ziemniaki i mi to wszystko rozebrali ale jak rok był dobry i nie było ceny to sprzedawałem jako paszowe do kolumny. Irga jest dobra ale Gustaw lepszy bo jest odporny na rdze i parcha i mają te same i walory identyczne jak irga ale ma większa plenność ja sprzedaje jako irgę i nikt mi nigdy nic nie zarzucił ze coś jest nie tak. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopada 2017 No i na taką odpowiedź czekałem. Dzięki bardzo . Chyba coś takiego kupię i spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 31 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudnia 2017 A jaka odmiana byłaby podobna do winety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karol Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 Jelly. Pozna i plonotworcza doskonala do przechowywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.