Skocz do zawartości

Pietruszka

Gość scheridan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 235
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
22 minuty temu, Gość Aaa1 napisał:

Witam jak zejście pietruszki? Nie wiem czy komorę otwierać z towarem .

Jak masz w komorze i widziałeś jaki towar wkladales i jesteś go pewien to chyba jakaś wiedzę masz i masz ta komorę by zarabiać to trzymaj do maja w tej komorze jak lubisz piniodz

• 3 weeks later...
Gość krakówAgro

5zł to żadne fanaberie , aktualnie cena mytej pietruszki od 4zł za towar słabej jakości , do 6zł za kryształ, ceny  na Węgrzech to 400-500 forint za kilo ,w przeliczeniu na złotówki to 4.8-6.0 zł  na Rumuni i Czechach ceny podobne .Podane ceny są cenami hurtowymi z Giełd Rolnych .  Ja obstawiam cenę w Czerwcu na 8 - 10zł kg w hurcie .

To żebyś się nie przeliczył bo wtedy to już jest młoda z Węgier. Swoją drogą to pamiętam taki rok że za dwa kursy starym Zukiem z pietruszką na Rybitwy mniej więcej o tej porze   było tyle pieniedzy że nowego Zuka diesla z blaszana paka i skrzynia 4 sąsiad kupil. Powaga- za 3 tony pietruszki  nowe auto z salonu ! To było coś koło 1990 roku i cena na dzisiejsze pieniądze była ok.20zl/kg.! 20 ZŁ.prawie 30lat temu- teraz musiało by być z 50zl licząc sile nabywcza pieniądza.We trzech jeździli na plac ze  strachu bo tyle kasy bylo?

Gość krakówAgro

Panie Piotrze pietruszka Węgierska jest dostępna w końcu Czerwca ,pęczek z liściem , młody korzeń to połowa lipca , i niech Pan nie myśli że Węgrzy to idioci i sprzedadzą panu młodą pietruszkę po 5zł jeśli stara będzie po 10zł, tym bardziej że pietruszki brakuje w całej Europie .

7 godzin temu, Gość krakówAgro napisał:

Panie Piotrze pietruszka Węgierska jest dostępna w końcu Czerwca ,pęczek z liściem , młody korzeń to połowa lipca , i niech Pan nie myśli że Węgrzy to idioci i sprzedadzą panu młodą pietruszkę po 5zł jeśli stara będzie po 10zł, tym bardziej że pietruszki brakuje w całej Europie .

A daj Boże żeby była po tyle choć akurat ja już jej nie uprawiam parę lat. Oby inne warzywa choc raz na pare lat zlapaly taka cene i żeby mieć akurat ten towar?

zeby czasem sie z tymi cenami nie przeliczyć bo moze dojść do progu cenowego i handlowego jednocześnie i moze paść na łeb na szyje.. sam mam z 70 ton i sie tego obawiam i zastanawiam czy nie zaczynać pomału a teraz moze być przyblokowanie bo polną zaczynają kopać

28 minut temu, Gość Rolnik napisał:

Zasiałem 19ha oby cena była latem to sie może coś zarobi

Podzialala cena na wyobraźnię ludziom! Nie jeden już policzył że za pietruszkę Fenda kupi w tym roku ?