Skocz do zawartości

kapusta biała

Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rolnik z centrum
  W dniu 8.01.2025 o 13:38, Patryk25 napisał:

Kolega zapytał grzecznie to odpowiedziałem temat jak najbardziej dotyczy kapusty białej pozdrawiam😁

Expand  

Każdy kto sadzi więcej jak 1h jest tematem zbioru mocno zainteresowany !!

Gość Młody
  W dniu 8.01.2025 o 19:02, obiektywny napisał:

Przy tym parciu na tegoroczne sadzenie to do zbioru nie będzie potrzebny kombajn tylko talerzówka.

Expand  

Wsadzić to jest nic tylko wyprodukować towar dobrej jakości to jest sztuką i najważniejsze moc przerobowa.

Gość Rolnik z centrum

Producenci rozsad miesiąc wcześniej mieli zaklepane wszystkie miejsca na rozsadnikach .Oj nieciekawi zapowiada się nadchodzący sezon

Gość Xyz
  W dniu 8.01.2025 o 19:49, Gość Rolnik z centrum napisał:

Producenci rozsad miesiąc wcześniej mieli zaklepane wszystkie miejsca na rozsadnikach .Oj nieciekawi zapowiada się nadchodzący sezon

Expand  

Od kilku lat tak jest że rozsady na maj czerwiec trzeba zamawiać z dużym wyprzedzeniem. I główny powód tego jest taki że coraz więcej producentów warzyw kupuje gotowa rozsadę, w mojej okolicy ten trend przez ostatnie 5lat tak właśnie wygląda. 5 lat temu pojedyncze jednostki kupowały rozsadę, teraz pojedyncze jednostki same produkują roszasde.

A nasadzeń pewnie będzie w przyszłym sezonie więcej jak to w tej branży bywa po dobrym sezonie.

Gość Grzesiek

W dniu 8.01.2025 o 23:13, Gość Mlody123 napisał:

No to w centrum mamy już 2zł za białą 😉

Expand  

We wtorek było i pisałem o tym, to cała reszta wierzyła biednym łapkom że po 1,1 albo 1,3 jest. Cena chwilowo ustabilizuje się na 2,5 zł luz w boxie.

Gość Łuki
  W dniu 8.01.2025 o 23:13, Gość Mlody123 napisał:

No to w centrum mamy już 2zł za białą 😉

Expand  

2 złote to tyle co 1 zl kilka lat wstecz koszty wyprodukowania od zasilania aż po gotowy towar poszły w górę.

Gość Bzyk

Spokojnie nie ma się co martwić o przyszły rok skoczków już nie będzie bo poszli na etat a przy obecnej sytuacji suszy oraz różnych chorób nie mają pojęcia wyprodukować towaru poztym większe gospodarstwa nie mają siły roboczej także dostępność kapusty we wzrostowych ilościach się skończyła 🙃

Gość Gosc.
  W dniu 9.01.2025 o 09:47, Gość Bzyk napisał:

Spokojnie nie ma się co martwić o przyszły rok skoczków już nie będzie bo poszli na etat a przy obecnej sytuacji suszy oraz różnych chorób nie mają pojęcia wyprodukować towaru poztym większe gospodarstwa nie mają siły roboczej także dostępność kapusty we wzrostowych ilościach się skończyła 🙃

Expand  

A ty agronomie masz pojęcie o szkodnikach i chorobach? Niech ci odpowiedzą ludzie co tego doświadczyli i ponieśli całkowitą klęskę a takich jest mnóstwo. Najłatwiej to wam się pisze o urojonych skoczkach.

Gość Grozer

2 zł nikt nie płaci jeszcze wołać sobie możemy... 1.6 we worku słyszałem 20 kg a w boksie 1.45... a jakieś macie lepsze propozycje? 

Gość Rolnik z centrum

Dziś znajomy dostał ofertę za kapustę w skrzyniach nie dotykaną  ręką 1,5  i odmówił , za godzinę kolejny telefon i pytanie : to po ile za wszystko ?? 200t Krzyknął 2 zł , ale zgodzili się na 1,8 . Ten znajomy nie jest bajkopisarzem .

Gość Marek
  W dniu 10.01.2025 o 19:09, Gość gośc napisał:

ukrajna lwów biała 4.15

Expand  

Cena 2,5/kg jest cena odpowiednią na dany moment. Wiele osób dzwoni bynajmniej do mnie wmawiając mi że aby Daj Daj kupił kapustę musi cło zapłacić, a co mnie to interesuje, zejdź mu z marzy i mu pomóż. A dzwonią tacy co ostatni raz z nimi przez tel z 15 lat temu rozmawiałem. Macie parcie, nie ma co.

Gość Rolnik z centrum
  W dniu 10.01.2025 o 20:03, Gość Marek napisał:

Cena 2,5/kg jest cena odpowiednią na dany moment. Wiele osób dzwoni bynajmniej do mnie wmawiając mi że aby Daj Daj kupił kapustę musi cło zapłacić, a co mnie to interesuje, zejdź mu z marzy i mu pomóż. A dzwonią tacy co ostatni raz z nimi przez tel z 15 lat temu rozmawiałem. Macie parcie, nie ma co.

Expand  

To ja też miałem wczoraj dwóch takich i za pamięć o mnie 4 zł im zaproponowałem

Gość Grozer

1.55 na wtorek w boksie miałem propozycje ciekawe czy to 2 zł wskoczy... już bliżej niż dalej 1.6 w worku na legalu płacą w tym tygodniu parę osób mi proponowało