Patryk25 Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 11:36, Gość Tomek napisał: Może o kapuście piszcie tu a nie o maszynach. Expand Kolega zapytał grzecznie to odpowiedziałem temat jak najbardziej dotyczy kapusty białej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 13:38, Patryk25 napisał: Kolega zapytał grzecznie to odpowiedziałem temat jak najbardziej dotyczy kapusty białej pozdrawiam Expand Każdy kto sadzi więcej jak 1h jest tematem zbioru mocno zainteresowany !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obiektywny Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia Przy tym parciu na tegoroczne sadzenie to do zbioru nie będzie potrzebny kombajn tylko talerzówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 19:02, obiektywny napisał: Przy tym parciu na tegoroczne sadzenie to do zbioru nie będzie potrzebny kombajn tylko talerzówka. Expand Wsadzić to jest nic tylko wyprodukować towar dobrej jakości to jest sztuką i najważniejsze moc przerobowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia Producenci rozsad miesiąc wcześniej mieli zaklepane wszystkie miejsca na rozsadnikach .Oj nieciekawi zapowiada się nadchodzący sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia Po obiedzie 10 ogłoszeń kupna kapusty , razem 25 a doba się jeszcze nie skończyła !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 19:49, Gość Rolnik z centrum napisał: Producenci rozsad miesiąc wcześniej mieli zaklepane wszystkie miejsca na rozsadnikach .Oj nieciekawi zapowiada się nadchodzący sezon Expand Od kilku lat tak jest że rozsady na maj czerwiec trzeba zamawiać z dużym wyprzedzeniem. I główny powód tego jest taki że coraz więcej producentów warzyw kupuje gotowa rozsadę, w mojej okolicy ten trend przez ostatnie 5lat tak właśnie wygląda. 5 lat temu pojedyncze jednostki kupowały rozsadę, teraz pojedyncze jednostki same produkują roszasde. A nasadzeń pewnie będzie w przyszłym sezonie więcej jak to w tej branży bywa po dobrym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mlody123 Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia No to w centrum mamy już 2zł za białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiek Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 23:13, Gość Mlody123 napisał: No to w centrum mamy już 2zł za białą Expand We wtorek było i pisałem o tym, to cała reszta wierzyła biednym łapkom że po 1,1 albo 1,3 jest. Cena chwilowo ustabilizuje się na 2,5 zł luz w boxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuki Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 23:13, Gość Mlody123 napisał: No to w centrum mamy już 2zł za białą Expand 2 złote to tyle co 1 zl kilka lat wstecz koszty wyprodukowania od zasilania aż po gotowy towar poszły w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bzyk Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia Spokojnie nie ma się co martwić o przyszły rok skoczków już nie będzie bo poszli na etat a przy obecnej sytuacji suszy oraz różnych chorób nie mają pojęcia wyprodukować towaru poztym większe gospodarstwa nie mają siły roboczej także dostępność kapusty we wzrostowych ilościach się skończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia W dniu 9.01.2025 o 09:47, Gość Bzyk napisał: Spokojnie nie ma się co martwić o przyszły rok skoczków już nie będzie bo poszli na etat a przy obecnej sytuacji suszy oraz różnych chorób nie mają pojęcia wyprodukować towaru poztym większe gospodarstwa nie mają siły roboczej także dostępność kapusty we wzrostowych ilościach się skończyła Expand A ty agronomie masz pojęcie o szkodnikach i chorobach? Niech ci odpowiedzą ludzie co tego doświadczyli i ponieśli całkowitą klęskę a takich jest mnóstwo. Najłatwiej to wam się pisze o urojonych skoczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2 zł nikt nie płaci jeszcze wołać sobie możemy... 1.6 we worku słyszałem 20 kg a w boksie 1.45... a jakieś macie lepsze propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bravo Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 1.5 box 1.7-1.8 worek 20kg gotówką Sieradz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia Dziś znajomy dostał ofertę za kapustę w skrzyniach nie dotykaną ręką 1,5 i odmówił , za godzinę kolejny telefon i pytanie : to po ile za wszystko ?? 200t Krzyknął 2 zł , ale zgodzili się na 1,8 . Ten znajomy nie jest bajkopisarzem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olo Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia Jednak 5zł kg wydaje mi się być w przyszłości realna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2 zł w worek jest realne w okolicach Sieradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gośc Napisano 10 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia ukrajna lwów biała 4.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 10 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 19:09, Gość gośc napisał: ukrajna lwów biała 4.15 Expand Cena 2,5/kg jest cena odpowiednią na dany moment. Wiele osób dzwoni bynajmniej do mnie wmawiając mi że aby Daj Daj kupił kapustę musi cło zapłacić, a co mnie to interesuje, zejdź mu z marzy i mu pomóż. A dzwonią tacy co ostatni raz z nimi przez tel z 15 lat temu rozmawiałem. Macie parcie, nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 10 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 20:03, Gość Marek napisał: Cena 2,5/kg jest cena odpowiednią na dany moment. Wiele osób dzwoni bynajmniej do mnie wmawiając mi że aby Daj Daj kupił kapustę musi cło zapłacić, a co mnie to interesuje, zejdź mu z marzy i mu pomóż. A dzwonią tacy co ostatni raz z nimi przez tel z 15 lat temu rozmawiałem. Macie parcie, nie ma co. Expand To ja też miałem wczoraj dwóch takich i za pamięć o mnie 4 zł im zaproponowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 10 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 1.55 na wtorek w boksie miałem propozycje ciekawe czy to 2 zł wskoczy... już bliżej niż dalej 1.6 w worku na legalu płacą w tym tygodniu parę osób mi proponowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 11 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia Błaszki 1,7 zł na dziś mamy załadunek 10 ton . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 11 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia Marketówka w kartonbox? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waldek Napisano 11 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia We Lwowie podobno już ponad 4 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waldek Napisano 11 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia A jak z importem. Holandia ponad 2 zł. Czas na wzrost ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi