Gość rychu Napisano 15 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwietnia 2020 i znowu sprzedaż siadla na południu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamS Napisano 20 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Witam Mam pierwszą ture rozsady kapust póżnych 95 tyś . jakie spadki temperatury wytrzyma? Rozsądniej chyba bedzie opożnic sadzenie.Robie to pierwszy raz za podpowiedż z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 20 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Najrozsądniej to jest sadzic taki towar w połowie maja. Ale to wtedy już są kapusty zimowe ewentualnie jesienne .Nie wiem co ty tam masz i czy jest zachartowana, bo jeśli wystawisz kapuste prosto z ciepłego tunelu na taką piz.... e jak teraz i przyjdzie w nocy przymrozek to już możesz siać następna. Ale zakładając że towar zachartowana to - 2 powinna wytrzymać oszywiscie nie za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość STAS Napisano 20 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Gość AdamS napisał: Witam Mam pierwszą ture rozsady kapust póżnych 95 tyś . jakie spadki temperatury wytrzyma? Rozsądniej chyba bedzie opożnic sadzenie.Robie to pierwszy raz za podpowiedż z góry dziekuje. Jak robisz to 1 raz i piszesz ze masz pierwsza ture na 3 ha to ciekawe ile sadzisz i powodzenia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 26 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Jak u was z nasadzeniami kapusty ? w mojej okolicy [Miechów] znajomi zwiekszyli zamówienia na rozsade póżnej wykopane studnie mają sie szybko zwrocic..Ja 10 procent zwiekszam areał mam nadzieje ze rynek to jakoś wchłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rychu Napisano 1 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maja 2020 W dniu 26.04.2020 o 18:05, Gość Seba napisał: Jak u was z nasadzeniami kapusty ? w mojej okolicy [Miechów] znajomi zwiekszyli zamówienia na rozsade póżnej wykopane studnie mają sie szybko zwrocic..Ja 10 procent zwiekszam areał mam nadzieje ze rynek to jakoś wchłonie. kto tak sadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bono Napisano 1 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maja 2020 Kozienice i okolice też na sporym plusie zamówienia rozsady. Raczej pewne że to sezon kupującego nas czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Daro Napisano 10 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2020 W Małopolsce jest jeszcze dużo starej kapusty, wy już o owym sezonie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stach Napisano 18 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2020 Rozmawiałem ze znajomym kwasiarzem zaoferował kontrakt na kapustę z odbiorem październik- luty 16-20 groszy .Towar ma być pierwsza klasa ,słabszy odeśle z powrotem bo kapusty ma już 50% więcej niż przerobi. Widząc ten hura optymizm z nasionami i rozsadą nie ma co marudzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ELC Napisano 18 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2020 Nie ma to jak samemu kwasic i pisac ze cena bedzie niska. Jak Ci nie zaplaci ceny 60 gr to daj sobie spokój, świnie z cena na październik są po 5.6/kg żywej a Ty tu w grosiakach.... smiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 23 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwca 2020 Niesamowity nalot tantnisia na kapustach, będzie ciężko utrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obserwatore romano Napisano 26 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 2020 to się dopiero zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 27 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 2020 18 godzin temu, Gość obserwatore romano napisał: to się dopiero zaczyna Również mocno atakuje mączlik warzywny, chmara białych muszek na plantacji a nie ma możliwości oprysku bo co chwila pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obserwatore romano Napisano 27 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 2020 czym pryskać i za ile zł benevia daje rade w jakich dawkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 27 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 2020 12 minut temu, Gość obserwatore romano napisał: czym pryskać i za ile zł benevia daje rade w jakich dawkach? Benevia 0,75 l/ha, możesz spróbować teppeki jest w fazie rejestracji na mączlika. Benevia chyba ponad 1000 zł za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rychu Napisano 2 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipca 2020 W dniu 27.06.2020 o 15:09, Gość elzbieta napisał: Benevia 0,75 l/ha, możesz spróbować teppeki jest w fazie rejestracji na mączlika. Benevia chyba ponad 1000 zł za litr. po benevi ani robaka ani kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipca 2020 To przy obecnej cenie kapusty trzeba będzie sprzedać 1000 sztuk kapusty żeby kupić litr oprysku. A przecież jeden oprysk to za mało. Gdzie tu logika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 12 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2020 Witam Mam pytanie jak u was rośnie kapusta zimowa? Bo u mnie obserwuję że wolniej niż w zeszłym sezonie i nie wiem czy Metazanex ja trzyma (bardzo duże opady deszczu) czy tak u wszystkich. Dodam że Metazanex stosuje co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 12 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2020 Pryskalem Metazanexem nawet dwa razy i nic jej nie jest. Rośnie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 12 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2020 Dzięki kolego czyli muszę ją jakoś pogonić. Zastanawiam się tylko czy nadmierne opady w czerwcu jej nie zaszkodziły lub wypłukały składniki pokarmowe pole z górki a opady w czerwcu około 190l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obserwatore romano Napisano 13 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2020 23 godziny temu, Gość Xyz napisał: Witam Mam pytanie jak u was rośnie kapusta zimowa? Bo u mnie obserwuję że wolniej niż w zeszłym sezonie i nie wiem czy Metazanex ja trzyma (bardzo duże opady deszczu) czy tak u wszystkich. Dodam że Metazanex stosuje co roku. oczywiście sadzisz co roku na tym sam kapuste i pryskasz tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2020 Kapusta jest 2 raz na tym samym polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2020 To kompletnie nie ma znaczenia. Ja co roku od 15lat po ziemniakiach młodych mam kapuste i nic jej nie jest. Pogoń ją trochę i pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2020 Ok dzięki za radę. Drugi raz dałem aminokwasy i stumulator wzrostu oraz saletrę wapniową myślę że za parę dni efekt będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Oferta z kwaszarni - 0,15zł. W poniedziałek wjeżdżam talerzówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi