Skocz do zawartości

Buraczek Czerwony- Ceny, Opinie, Pytania, Porady

//Dawid//

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 months later...
W dniu 10.10.2021 o 19:33, Gość Gosc napisał:

Witajcie jak plony i cena przewidywana w tym roku za buraczka?

Plony przeciętne. W tamtym roku było lepiej. A i obsiane dużo mniej więc cena powinna być ok. Jest też zainteresowanie na Ukrainę i Serbię. Jaką cenę macie teraz?

• 2 weeks later...
Godzinę temu, Gość Gosc napisał:

Witam ile na minusie wytrzyma buraczek w polu ?

duzo.... nie pamiętam ile było na minusie ale jednego roku kopałem w grudniu. tafle takie 50x50cm i z 10 grubo sie rwały nic mu nie bylo nawet jak liscie skoszone było. mysle ze przy gruncie to do minus 10 dochodziło.                                                                                                                                                                       W tym roku niby burak nie płaci u nas posiane duzo mniej pewnie na wiosne podrożeje

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
3 godziny temu, Gość Waco napisał:

Ukraina czyści dużo towaru. 60 + 50 gr w bb 

Potwierdzam. Dzisiaj łąduje już drugie auto po 55gr w BB. Na wschód, gdzie konkretnie nie wiem. Kaliber 50+ czyli wszystko jak leci.

Gość Rolnik z centrum

W zeszłym roku burak dopiero na wiosnę szedł na eksport to i cena późną wiosną się zrobiła , w tym sezonie już burak jest masowo wywożony .  Ja to bym już wprowadził zakaz wywozu tego warzywa by na Wielkanoc  nasze kobiety miały z czego  barszcz ugotować .

1 godzinę temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

W zeszłym roku burak dopiero na wiosnę szedł na eksport to i cena późną wiosną się zrobiła , w tym sezonie już burak jest masowo wywożony .  Ja to bym już wprowadził zakaz wywozu tego warzywa by na Wielkanoc  nasze kobiety miały z czego  barszcz ugotować .

Nie przesadzalbym? ale prawda jest taka że tani nie będzie. Przynajmniej przetwórnie po 20gr niech zapomną o zakupach. 

Godzinę temu, Gość Wlkp napisał:

Nie przesadzalbym? ale prawda jest taka że tani nie będzie. Przynajmniej przetwórnie po 20gr niech zapomną o zakupach. 

0,80 już idzie sprzedać ")

• 4 weeks later...