Gość Adam Napisano 8 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2018 Ja tez jestem rolnikiem rowniez uprawiam warzywa i sprzedaje je w tym roku tanio ale wytlumaczcie mi co ma rzad niby zrobic ? wyjsc z uni bo przegrywamy konkurencje z zachodnim rolnikiem jezeli chcecie protestowac to nie kazcie sprawdzac zachodniego towaru bo to jest smieszne strajki powinny miec miejsce poprzes blokowanie centr dystrybucyjnych marketow to tam jest problem i znimi powinna byc rozmowa i przedstawione dowody ktory towar niby jest sprowadzany i jakie firmy to robia i im utrudniac prace w uni europejskiej zakazane sa dumpingowe ceny wiec przedstawcie dowody poproscie rzad zeby przestawili wam dokladne koszty wyprodukowania ziemniaka na zachodzie czyli jakie maja doplaty i wytlunaczcie ze przegrywacie konkurencje na tej plaszczyznie a jezeli okaze sie ze po prostu produkujemy drogo i slabej jakosci towar umrzemy smiercia naturalna , poniewaz mamy miesiecznic smolenska i rusek to jest nasz wrog niemiec wrog i kto tylko nie zgadza sie z nami to wrog wiec zamkniemy eksport i bedziemy spac na tej pekince i kartoflach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Błonie Napisano 8 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2018 13 godzin temu, Gość Adam napisał: Ja tez jestem rolnikiem rowniez uprawiam warzywa i sprzedaje je w tym roku tanio ale wytlumaczcie mi co ma rzad niby zrobic ? wyjsc z uni bo przegrywamy konkurencje z zachodnim rolnikiem jezeli chcecie protestowac to nie kazcie sprawdzac zachodniego towaru bo to jest smieszne strajki powinny miec miejsce poprzes blokowanie centr dystrybucyjnych marketow to tam jest problem i znimi powinna byc rozmowa i przedstawione dowody ktory towar niby jest sprowadzany i jakie firmy to robia i im utrudniac prace w uni europejskiej zakazane sa dumpingowe ceny wiec przedstawcie dowody poproscie rzad zeby przestawili wam dokladne koszty wyprodukowania ziemniaka na zachodzie czyli jakie maja doplaty i wytlunaczcie ze przegrywacie konkurencje na tej plaszczyznie a jezeli okaze sie ze po prostu produkujemy drogo i slabej jakosci towar umrzemy smiercia naturalna , poniewaz mamy miesiecznic smolenska i rusek to jest nasz wrog niemiec wrog i kto tylko nie zgadza sie z nami to wrog wiec zamkniemy eksport i bedziemy spac na tej pekince i kartoflach Pozdrawiam Zastanów się co ty w ogóle piszesz jak nie masz pojęcia to się nie odzywaj i ortografię popraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 9 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2018 Dziś wreszcie media ogólnopolskie się zainteresowały tematem. Martwi jedynie to, że znów wielu wykorzysta nas rolników do własnej walki politycznej. A nam nie chodzi o obalanie rządów, nam chodzi o zwrócenie uwagi na problem braku dbałości przez naszych polityków o to co nasze, przestańmy być krajem który jest tylko zdolny do odtwarzania lub konsumowania produktów wytworzonych na zachodzie. Mamy własna produkcję, własne odmiany, wspaniały warsztat rolniczy, w miarę zdrową (jeszcze) produkcję roślinną. Naprawdę nie musimy sprowadzać żywności z FR, DE czy innych państw! Michał dziękujęmy za organizację protestu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zniesmaczony Napisano 10 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2018 Byłem wczoraj i moim zdanie osoby takie jak Międler, Andrzej Prochoń oraz Piotr Rybak są nie potrzebne, nie powinni nas prowadzic tego typu osoby, opinia publiczna bedzie w nas widziala tylko awanturników i krzykaczy. A najwiekszym wczoraj paradoksem było to, że na czele strajku rolniczego nie rolnicy zupelnie jak w ministerstwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ronik Napisano 10 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2018 Blokować Markety i Dystrybucje to Rząd ma władze by to powstrzymać tą zywnosc która idzie z zachodu do nas Blokowac Markety płcą po 3 miesiącach i wiencej a Rolnikowi z zachodu płacą po 14 dniach nam polskim rolnikom płacą jak smieciowi Blokowac wszystkie Markety w Polsce Jestem z Rolnikami z Całej Polski Teraz Strajk w Warszawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczepanitoo Napisano 10 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2018 Ja się tylko pytam gdzie jest Małopolska? Charsznica? Kujawsko-pomorskie, Świętokrzyskie, Lubelskie? Tam płynie miód i mleko? Tam nie ma problemów? Wreszcie trzeba się obudzić. W łęczyckim nam się udało, trzeba tylko chcieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 11 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2018 W dniu 10.05.2018 o 06:40, Gość Zniesmaczony napisał: Byłem wczoraj i moim zdanie osoby takie jak Międler, Andrzej Prochoń oraz Piotr Rybak są nie potrzebne, nie powinni nas prowadzic tego typu osoby, opinia publiczna bedzie w nas widziala tylko awanturników i krzykaczy. A najwiekszym wczoraj paradoksem było to, że na czele strajku rolniczego nie rolnicy zupelnie jak w ministerstwie... Oglądałem na you tube i zgadzam sie z kolegą. Panowie wykrzykiwali nie potrzebne hasła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawel Napisano 13 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2018 Witam Jestem rolnikiem z pod Warszawy chcieli byśmy się dołączyć do protestów. prosił bym o dokładny termin rozpoczęcia i miejsce protestów mój adres email to pawel.cwiek@interia.pl Pozdrawiam Paweł Ćwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczepanitoo Napisano 14 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2018 23 maja 2018 plac pod pałacem kultury. Robimy show. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLO Napisano 14 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2018 19 godzin temu, Gość Pawel napisał: Witam Jestem rolnikiem z pod Warszawy chcieli byśmy się dołączyć do protestów. prosił bym o dokładny termin rozpoczęcia i miejsce protestów mój adres email to pawel.cwiek@interia.pl Pozdrawiam Paweł Ćwiek A macie dużo obornika i gnojówy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczepanitoo Napisano 14 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2018 Stawiamy na inny rodzaj atrakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPR Napisano 15 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2018 W dniu 14.05.2018 o 13:12, Szczepanitoo napisał: Stawiamy na inny rodzaj atrakcji? Czyzbyscie robili dzisiaj próbę w Radomsku????? Sieradzak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 15 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2018 Moim skromnym zdaniem na wsi jest nadal za dobrze , bo mobilizację to widać ale w polach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nikt Napisano 15 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2018 w malopolsce biegunke maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wwwaleksander Napisano 16 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2018 a na igrit młody ziemniak z rumuni ciekawe jak z papierami? może by tych ogłoszeniodawców namierzyć i zgłaszać do PIORIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 16 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2018 Sam jestem rolnikiem i też sądzę sieje i co roku mam nadzieję. Ale moim zdaniem wyrok na nas rolników zapadł już dawno a teraz jest początek jego wykonania. Bylem na strajkach ale kompletnie nie mam wiary w to że coś osiągniemy chcieliśmy Unię noto mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vendetta Napisano 16 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2018 No i macie efekt strajków import młodego ziemniaka na dziś do wyboru do koloru Rumunia, Hiszpania, Egipt, Cypr, Włochy a jak ktoś chce starego ziemniaka to proszę Niemcy Francja Belgia o Holandia. Super protest dużo udało się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz123 Napisano 16 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2018 23 Dopiero będzie strajk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cham Napisano 16 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2018 macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 17 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2018 14 godzin temu, Gość Vendetta napisał: No i macie efekt strajków import młodego ziemniaka na dziś do wyboru do koloru Rumunia, Hiszpania, Egipt, Cypr, Włochy a jak ktoś chce starego ziemniaka to proszę Niemcy Francja Belgia o Holandia. Super protest dużo udało się zrobić Brawo Ty !!! Jeszcze kilka lat powinno być takich aby nasze produkty służyły do zasypywania dołów . Jest za dobrze ,bo są właśnie takie głosy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczepanitoo Napisano 17 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2018 Ludzie obudźcie się do cholery. Najlepiej usiąść na d*pie, a wtedy to już politycy zajmą się naszymi sprawami(ironia jakby ktoś nie zrozumiał). Ruszyć się w środę 23 maja do Warszawy. W jeden dzień roboty nie przerobimy, a musi być tam nas jak najwięcej. Pociągiem jest super dojazd bo wychodzisz z centralnego, przechodzisz przez ulicę i jesteś na miejscu. Widać jeszcze jest za dobrze, bo każdy tylko narzeka a nic nie robi, to jak rolnik ma to w d*pie to polityk będzie się o nas martwił?! Obudźcie się i szturm na Warszawę, a jak nie to trzeba sprzedawać ziemię, dopóki ktoś jeszcze będzie chciał kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczepanitoo Napisano 17 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2018 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1991677434414981&id=1959623864287005 to jest patologia i z tym musimy walczyć, ale nikt za nas tego nie zrobi. To wreszcie musi do nas dotrzeć, że jeśli nie my się upomniany o swoje to nikt za nas tego nie zrobi. I musi być jedność bo jednostki się nie boją, a samemu to można iść za stodołę wiadomo co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczepanitoo Napisano 17 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2018 15 godzin temu, Gość Vendetta napisał: No i macie efekt strajków import młodego ziemniaka na dziś do wyboru do koloru Rumunia, Hiszpania, Egipt, Cypr, Włochy a jak ktoś chce starego ziemniaka to proszę Niemcy Francja Belgia o Holandia. Super protest dużo udało się zrobić A myślisz, że w tydzień coś zrobią? Nie. Powinni ale nie zrobią, a naciski z.naszej strony muszą być nieustanne i coraz silniejsze. Jeśli zobaczą, że teraz odpuścimy to koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marian Napisano 18 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2018 Piorin sam powinien sprawdzać ogłoszenia o ziemniakach z rumuni a firmy koło sieradza juz przepakowuja egipskie ziemniaki w polskie opakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Data Napisano 18 Maja 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2018 Rumun juz przyszedł do małopolski wlasnie go przepakowywuja i na gieldzie bedzie jutro po 2,8zl 4tiry przyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dodane przez Michał Kołodziejczak,
Najnowsze wieści w temacie
Rekomendacja dodana przez IGRiT
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Info od organizatora w kwestii środowych protestów.
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
O proteście w TVP Łódź
2 reakcje
Pokaż odpowiedź