Gość Tofik Napisano 13 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2018 Na broniszach od niedzieli jeszcze ludzie z towarem sprzedaja za bezcen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dwnar Napisano 14 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2018 Ziemniaków nie ma jak znajdzie się kogoś kto chce sprzedać po 7zł woreczek to trzeba mieć szczęście 9-11zł giełdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2018 Akurat... Giełdy są 7-9zł realnie. Z podwórka w granicach 6-7zł zależy od towaru. Gala ok. 8zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 14 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2018 Marcin daj mi namiary na ta gale po 8 bo potrzebuje duze ilosci luzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik z kujaw Napisano 14 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2018 Jak cena za luz Gali dojdzie do 70gr to zapraszam do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 14 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2018 Gala po 8 za worek. Dobre sobie. Z wielką chęcią kupię każdą ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2018 Kupuję po 8-9zł Galę w workach 15kg kaliber nawet 35+, ważne żeby była ta odmiana. To tak tanio? Cały czas myślałem, że to normalna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 14 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2018 Ten rok nie jest normalny....... cena tez nie musi być !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2018 Trzeba sobie powiedzieć że cena za ziemniaki jak na tą wydajność i susze jaka panuje jest beznadziejna. Te 10zl za 15kg powinno być bez gadania a tymczasem ciężko dostać 7 zł za ładny towar z domu. Te 6-7 zł przeliczajac średnią wydajność to cena jest porównywalna z zeszlorczna. I teraz niech mi ktoś odpowie OCO TU CHODZI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 15 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2018 Pakowarnie płacą w tym momencie za Gale do mycia 70gr netto - według mnie naprawdę warto zainwestować w tą odmianę, patrząc na to jak każdego roku płaci lepiej od innych odmian! Prawda jest taka, że cena na giełdzie w tym momencie jest sporo niższa niż można dostać za towar odbierany z domu. W Niemczech cena jest na poziomie 20-25 eurocentów/kg od rolnika hurtem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kocur Napisano 15 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2018 Zapomniałeś dodać że to za luz na wywrotkę prosto z przechowalni a nie za ziemniaka sortowanego w worku bo wtedy cena rośnie +50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2018 10 godzin temu, Sieradzak napisał: Trzeba sobie powiedzieć że cena za ziemniaki jak na tą wydajność i susze jaka panuje jest beznadziejna. Te 10zl za 15kg powinno być bez gadania a tymczasem ciężko dostać 7 zł za ładny towar z domu. Te 6-7 zł przeliczajac średnią wydajność to cena jest porównywalna z zeszlorczna. I teraz niech mi ktoś odpowie OCO TU CHODZI. Zgadza się. W ubiegłym roku ceny z domu były na żenującym poziomie ok. 0,20zł a wydajności duże. W tym roku mamy połowę normalnego plonu i cena 0,40zł czyli praktycznie na jedno wychodzi, plus taki, że mniej ton do przewalania. Oczywiście część plantacji jest nawadniana i tam kopie się w granicach 40 ton, dzięki temu można odrobić straty jednak tak jak kolega powyżej napisał - przeliczając średnią to szału nie ma. Z tego co wiem to mamy najtańszego ziemniaka w Europie i jakoś na chwilę obecną nikt od nas towaru na siłę nie szarpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kilo Napisano 15 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2018 Nie wiem jak u was ale w woj sląskim przechodziły deszcze owszem ziarna nie sypały dobrze ale ziemniak jak już przekwitł przechodziły deszcze i każdy ma w okolicy ładne ziemniaki . U mnie satina jest dużo ładniejsza niż w tamtym roku z 40arów miałem 5,5 dużych przyczep bez przebierania nadaje się do workowania, tajfun też wielki a ceny z tego co słyszałem to wożą w bloki po 100zł za metr. ja sprzedaje po 70gr w detalu jak ktoś kupuje do 500kg ale jeden gość co jeździ na rynki ugadane mam 8zł/15kg tyg bierze 300-500 woreczków. Ktoś może powie ze tanio 8zł /15kg ale ja nie mam miejsca tego trzymać po za tym jak wczoraj kopałem to już ziemniaki mają kiełki w ziemi więc będą rosły. mam znajomego co ma 200 h i pdlewał i zemniaki piękne kolosy z duże na frytki są w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 16 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2018 Witam Panowie . Jak się sprzedaje catania na Broniszach . Jest nią zainteresowanie czy trzeba amatora na nią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 18 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2018 Catania bardzo dobry ziemniak którego wszyscy szukają. Caly czas go brakuje Przyjeżdżaj śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alf Napisano 19 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2018 Jaka cena ziemniaka w Sandomierzu? Podobno zeszły tydzień 5-6zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 19 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2018 Cena jest bardzo dobra zejscie tylko dawaj, ale za odpowiedni towar i odmiany a tego jest max 10% reszta sie kotluje na gieldach i jarmakach lub probuje na export wtyknac. Za kilka lat jakosc sie poprawi kretacze pojda do lopaty bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość olo Napisano 19 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2018 ja kupuje po 7zł woreczek gość chciał 10zł ale po przemyśleniu i negocjacji po tyle mi sprzedaje 8 palet co 2 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xxx Napisano 19 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2018 Co Ty za głupoty gadasz na każdej giełdzie jest korek a Ty mówisz że nie te odmiany są albo brzydki towar. Zastanów się nad tym co piszesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karol Napisano 20 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2018 Za kilka lat Polski rolnik jak będzie sądził ziemniaki to będzie tak ubogi i biedny jak mysz kościelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 21 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2018 Wiekszosc powaznych producentow rolnych nie sprzedaje na gieldzie na gieldach to moga dziadki posiedziec albo mali producenci cena jest i zejscie ale napewno nie na gieldach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciek Napisano 21 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2018 Moi znajomi sadzą kilkadziesiąt ha i caly towar sprzedaja na gieldach albo handlarze przyjezdzaja na miejsce bo jeśli mają sprzedać do firmy która zapłaci za 180 dni w najlepszym przypadku a są osoby które czekały 365 dni za kasa to wolą mieć pieniądze zaraz w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 21 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2018 Jaka cena człowieku. Miałem w tym roku 20ha ziemniaków i nikt nie dał mi więcej jak na giełdzie. Dzisiaj byłem w Kauflandzie i ziemniaki Denar całkiem niezłej jakości były po 7 zł za 15kg z firmy Agrosad. Teraz mam dwa auta Belarozy i kompletny brak zainteresowania to już w zeszłym roku poszło szybciej. Skoro w takim słabym roku jak ten niema zbytu i przyzwoitej ceny to kiedy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zdesperowany sytuacja Napisano 21 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2018 Każdy myśli że będzie cena a prawdę mówiąc to trzeba będzie 2 razy robić tą samą robotę za te same pieniądze co można było sprzedać z pola przy tym perspektywach niestety... znów jest gadanie że wrzesień będzie szkoły rusza będzie ok. zaraz wszystkich św ludzie znicze kupują później święta a dalsza przyszłość jest taka że trzeba sortować sadzeniaka. Dramat płakać się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Diana Napisano 21 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2018 Co ty gadasz ja sądzę 18 ha i sortuje teraz i nie mogę się odrobic z zamówieniami. Obecnie sprzedaje po 55gr. Vinete i lorda towar ladnie wysortowany. Stali odbiorcy. Czerwony pojdzie za miesiąc na Węgry bo tam susza i braki towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi