Skocz do zawartości

Siew marchwi i pietruszki

Gość Wojciech

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, Gość on rolnik napisał:

Czym pryskałes ?Jesli mieszanina to tu wystapił bład.

Racer 1,5l i stomp 1,5l, siew 10 marca, pryskane 14-go, do tego dodany atpolan 700ml

• Odpowiedzi 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość on rolnik
1 godzinę temu, Gość ELC napisał:

Racer 1,5l i stomp 1,5l, siew 10 marca, pryskane 14-go, do tego dodany atpolan 700ml

Jak dla mnie wszystko jasne,przesadziłes z dawkami. Innych lat wszystko było ok przy takich dawkach?  Jeszcze ten srodek wspomagajacy......

Gość Witek
2 godziny temu, Darekspire napisał:

Dużo macie jeszcze po chłodniach białego złota?:p moja chyba do przyszłego roku będzie leżeć i czekać na lepsze czasy. Żart oczywiście, żeby nie było ;)

Powoli ubywa U mnie . Myślę że do końca lipca dam radę ją sprzedać. Mam nadzieję że następny sezon lepiej będzie przebiegał . Może cena ciut drgnie. 

Gość Leszek

Witam wszystkich. Proszę o radę. Mam zasianą pietruszkę 11 marca, do tej pory wschody na poziomie ok.30%, pięć dni po zasianiu kropiłem stompem  połową dawki 2l/ha. Czy jest szansa żeby  jeszcze wzeszła? w ziemi znalazłem jeszcze nasiona rozmoknięte z kiełkiem. Co o tym sądzicie?

Skoro do tej pory nie wyszła to juz nie wyjdzie,bo ile moze jeszcze powschodzić,może pare procent ale to i tak watpliwe.

Edytowane przez Marcin
Nie cytuj poprzedniego posta.

Gość on rolnik
2 godziny temu, Marek87 napisał:

Pytanko mam czy dawka bandura 1l/h w pietruszce po wschodach jest ok. Pewnie macie w tym temacie wiedze więcej mniej coś domieszac?

Poczekaj 10 dni jak nic sie nie stanie to mozsz byc szczesliwcem.....

2 godziny temu, Marek87 napisał:

Pytanko mam czy dawka bandura 1l/h w pietruszce po wschodach jest ok. Pewnie macie w tym temacie wiedze więcej mniej coś domieszac?

hmm.....pytasz powaznie??

11 godzin temu, Marek87 napisał:

Jak najbardziej ale w 3 dawkach 

Gość Gość pietruszka

Kolego w fazie 1-2 liści dawka 400-500ml bandury jest wystarczająca,niewiem jak pietruszka może znieść dawkę 1l w fazie 2-4lisci... Spryskałeś już?

43 minuty temu, Gość piotrek napisał:

witam. panowie jak wschodu marchewki i pietruszki? i jak rośnie wczesne ? kiedy pierwsze zbiory? jakieś fotki 

I co jeszcze chcesz wiedzieć. Może całą uprawę od zakupu nasion po zbiór. Warunki w tym roku idealne na wschody . A cena patrząc na obecny sezon będzie dalej katastrofalna na pietruszkę.  Z chłodni wołają 1 zł umytą. Zasiane jest mega dużo pietruszki, zeszła ludziom bo czemu miała nie zejść. Następny sezon będzie za darmo rolnik rozdawał. 

1 godzinę temu, Gość Witek napisał:

I co jeszcze chcesz wiedzieć. Może całą uprawę od zakupu nasion po zbiór. Warunki w tym roku idealne na wschody . A cena patrząc na obecny sezon będzie dalej katastrofalna na pietruszkę.  Z chłodni wołają 1 zł umytą. Zasiane jest mega dużo pietruszki, zeszła ludziom bo czemu miała nie zejść. Następny sezon będzie za darmo rolnik rozdawał. 

Ciekawe te twoje spostrzeżenia......... To wstaw może fotki z tych super wschodów,bo u mnie i moich znajomych róznie z tym bywa w tym sezonie,są pola ze wschody ok ale są też takie że wschody na poziomie 60-70% wiec do ideału sporo brakuje.

3 godziny temu, Gość onA napisał:

Ciekawe te twoje spostrzeżenia......... To wstaw może fotki z tych super wschodów,bo u mnie i moich znajomych róznie z tym bywa w tym sezonie,są pola ze wschody ok ale są też takie że wschody na poziomie 60-70% wiec do ideału sporo brakuje.

Oczywiście, wiele upraw zlikwidowane bo wyszło kilka procent i to nie u nowicjuszy w tej uprawie.