Gość ursus Napisano 27 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Panowie podpowiedzcie jaki nie drogi kombajn da rade kopać marchew pietruszke z zagonów.Jak w najtańszy sposób kopać .Czym wy kopiecie z zagonów.Nie moge w internecie znależc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinowykrol Napisano 27 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Wszystko siane przed 20 marca połowa przykryta wloknina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 27 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2020 No to cienko bo moja pod agrylem 100%wschody i ma już z 4 liscia właściwe. W tym tygodniu może wkoncu lepiej wystartuje bo ciepło i mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wzw Napisano 27 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2020 5 minut temu, Darekspire napisał: No to cienko bo moja pod agrylem 100%wschody i ma już z 4 liscia właściwe. W tym tygodniu może wkoncu lepiej wystartuje bo ciepło i mokro Sarkazm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 27 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Sator. Kopie z zagonów perfekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysztof Napisano 27 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2020 kazdy kombajn pasowy da rade kopac z zagonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Jak panowie z warzywami po deszczu? Świętokrzyskie powiat Pińczów połowa pietruszki co była nawadniana i puszcza juz własciwe listko wymłócona przez grad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 1 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maja 2020 Pochwalcie się swoimi pietruszkami po deszczu. U mnie okolice Lubienia kujawskiego straszna susza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 5 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maja 2020 Mam pytanie pietruszkę siałem w ostatni weekend marca krucho z podlewaniem bo na deszczownie długo czekałem. Marchew z połowy kwietnia już wychodzi. Czy jest sens przesiac pietruszke jeszcze, mam tego 2 ha czy za późno już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość pietruszka Napisano 5 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maja 2020 Myślę że jest sens,ja siałem w zeszłym tygodniu.Teraz są dobre warunki do wschodów więc może się udać.. Spróbuj zasiać rzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 6 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2020 Bardzo dobre warunki na zbiór poznojesienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 6 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2020 W dniu 5.05.2020 o 12:47, Marek87 napisał: Mam pytanie pietruszkę siałem w ostatni weekend marca krucho z podlewaniem bo na deszczownie długo czekałem. Marchew z połowy kwietnia już wychodzi. Czy jest sens przesiac pietruszke jeszcze, mam tego 2 ha czy za późno już? Siej śmiało warunki są dobre a tym bardziej jak masz już deszczownie. Kolega dwa lata temu ostatnią siał 15.05 i była najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek9208 Napisano 10 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2020 Olomuncka, siew 07.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 10 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2020 Arctice mam troszkę większą, śmiałem 16.03. Ogólnie jak wschody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 11 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2020 U nas jej pietruszka która pod wierzchem już ugotowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 11 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2020 Wschody bardzo dobre, u mnie na pewno będzie trwała walka z chwastami. Nie zadziałały doglebowki przez suszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 11 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2020 W dniu 11.05.2020 o 14:32, Darekspire napisał: U nas jej pietruszka która pod wierzchem już ugotowaną Dlaczego ugotowana? Dzisiaj ma padać to może wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piotrek Napisano 12 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2020 jak wschody pietruszki? przymrozki i ile deszczu spadło od wczoraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość pietruszka Napisano 12 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2020 Pietruszka pod wierzchem jest. Całe szczęście że trochę wczoraj przekropiło bo już miejscami kiełki zaczęły podsłuchać. Płn Małopolska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 12 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2020 Łódzkie spory opad temperatura w nocy 2 stopnie. Pietruszka siedzi pod wierzchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik centrum Napisano 13 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2020 W dniu 12.05.2020 o 12:10, Marek87 napisał: Łódzkie spory opad temperatura w nocy 2 stopnie. Pietruszka siedzi pod wierzchem Jak po przymrozkach wygladaja pietruszka i marchew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 13 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2020 A siedzi cholera pod ziemią i nie wychodzi chodzę 2 razy dziennie i szukam. Tyle że przymrozki moje okolice omijają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enolofos Napisano 13 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2020 Godzinę temu, Marek87 napisał: A siedzi cholera pod ziemią i nie wychodzi chodzę 2 razy dziennie i szukam. Tyle że przymrozki moje okolice omijają. Próbuj 3 razy dziennie to pomaga. Moja rano miała dwa listki, w południe także pod wieczór już tylko lodyzke a wokoło pczelka skacze - hop hop hop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ELC Napisano 13 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2020 3 godziny temu, Marek87 napisał: A siedzi cholera pod ziemią i nie wychodzi chodzę 2 razy dziennie i szukam. Tyle że przymrozki moje okolice omijają. Mam dokładnie to samo, skielkowalo 100% i jak miała wyjść to usychal wierzchołek wzrostu i lipa... A pryskslem w 50% dawce i co do licha to nie wiem... Gdzie błąd??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość on rolnik Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 6 godzin temu, Gość ELC napisał: Mam dokładnie to samo, skielkowalo 100% i jak miała wyjść to usychal wierzchołek wzrostu i lipa... A pryskslem w 50% dawce i co do licha to nie wiem... Gdzie błąd??? Czym pryskałes ?Jesli mieszanina to tu wystapił bład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi