Gość ELC Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 55 minut temu, Gość on rolnik napisał: Czym pryskałes ?Jesli mieszanina to tu wystapił bład. Racer 1,5l i stomp 1,5l, siew 10 marca, pryskane 14-go, do tego dodany atpolan 700ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość on rolnik Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 1 godzinę temu, Gość ELC napisał: Racer 1,5l i stomp 1,5l, siew 10 marca, pryskane 14-go, do tego dodany atpolan 700ml Jak dla mnie wszystko jasne,przesadziłes z dawkami. Innych lat wszystko było ok przy takich dawkach? Jeszcze ten srodek wspomagajacy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 18 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2020 Witam. Ma ktoś sposób na zwalczanie ziemniakow w marchwi? Oprócz gracola. Interesuje mnie tylko jakiś środek chemiczny. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 2020 Jak zejście młodej pęczkowanej pietruszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 26 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maja 2020 Dużo macie jeszcze po chłodniach białego złota?:p moja chyba do przyszłego roku będzie leżeć i czekać na lepsze czasy. Żart oczywiście, żeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Witek Napisano 26 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maja 2020 2 godziny temu, Darekspire napisał: Dużo macie jeszcze po chłodniach białego złota?:p moja chyba do przyszłego roku będzie leżeć i czekać na lepsze czasy. Żart oczywiście, żeby nie było Powoli ubywa U mnie . Myślę że do końca lipca dam radę ją sprzedać. Mam nadzieję że następny sezon lepiej będzie przebiegał . Może cena ciut drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leszek Napisano 28 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maja 2020 Witam wszystkich. Proszę o radę. Mam zasianą pietruszkę 11 marca, do tej pory wschody na poziomie ok.30%, pięć dni po zasianiu kropiłem stompem połową dawki 2l/ha. Czy jest szansa żeby jeszcze wzeszła? w ziemi znalazłem jeszcze nasiona rozmoknięte z kiełkiem. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość onA Napisano 28 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maja 2020 (edytowane) Skoro do tej pory nie wyszła to juz nie wyjdzie,bo ile moze jeszcze powschodzić,może pare procent ale to i tak watpliwe. Edytowane 28 Maja 2020 przez Marcin Nie cytuj poprzedniego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 31 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maja 2020 Pytanko mam czy dawka bandura 1l/h w pietruszce po wschodach jest ok. Pewnie macie w tym temacie wiedze więcej mniej coś domieszac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość on rolnik Napisano 31 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maja 2020 2 godziny temu, Marek87 napisał: Pytanko mam czy dawka bandura 1l/h w pietruszce po wschodach jest ok. Pewnie macie w tym temacie wiedze więcej mniej coś domieszac? Poczekaj 10 dni jak nic sie nie stanie to mozsz byc szczesliwcem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość onA Napisano 31 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maja 2020 2 godziny temu, Marek87 napisał: Pytanko mam czy dawka bandura 1l/h w pietruszce po wschodach jest ok. Pewnie macie w tym temacie wiedze więcej mniej coś domieszac? hmm.....pytasz powaznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 11 godzin temu, Marek87 napisał: Pytanko mam czy dawka bandura 1l/h w pietruszce po wschodach jest ok. Pewnie macie w tym temacie wiedze więcej mniej coś domieszac? Jak najbardziej ale w 3 dawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 Bandur 1.5 l pezedwschodowo 1l w fazie 2 4 liście więc pytam poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość pietruszka Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 Kolego w fazie 1-2 liści dawka 400-500ml bandury jest wystarczająca,niewiem jak pietruszka może znieść dawkę 1l w fazie 2-4lisci... Spryskałeś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 Nie dopiero jutro dlatego wcześniej pytam żeby nie zrobic babola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leszek Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 Jak wyglądają wschody pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Witek Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 Godzinę temu, Gość Leszek napisał: Jak wyglądają wschody pietruszki. Lubelszczyzna dobrze. Siana połowa kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość pietruszka Napisano 3 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwca 2020 Północna Małopolska siew ok 25 kwietnia, wschody raczej słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 3 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwca 2020 Uważaj z tym bandurem. Ja bym dał nie więcej jak 0,4l/ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piotrek Napisano 5 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca 2020 witam. panowie jak wschodu marchewki i pietruszki? i jak rośnie wczesne ? kiedy pierwsze zbiory? jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 5 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca 2020 W tym roku marchew i pietruszka będą w dobrej cenie. Ja nie uprawiam ale widzę u sąsiadów że wschody mizerota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Witek Napisano 5 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca 2020 43 minuty temu, Gość piotrek napisał: witam. panowie jak wschodu marchewki i pietruszki? i jak rośnie wczesne ? kiedy pierwsze zbiory? jakieś fotki I co jeszcze chcesz wiedzieć. Może całą uprawę od zakupu nasion po zbiór. Warunki w tym roku idealne na wschody . A cena patrząc na obecny sezon będzie dalej katastrofalna na pietruszkę. Z chłodni wołają 1 zł umytą. Zasiane jest mega dużo pietruszki, zeszła ludziom bo czemu miała nie zejść. Następny sezon będzie za darmo rolnik rozdawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość onA Napisano 5 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Gość Witek napisał: I co jeszcze chcesz wiedzieć. Może całą uprawę od zakupu nasion po zbiór. Warunki w tym roku idealne na wschody . A cena patrząc na obecny sezon będzie dalej katastrofalna na pietruszkę. Z chłodni wołają 1 zł umytą. Zasiane jest mega dużo pietruszki, zeszła ludziom bo czemu miała nie zejść. Następny sezon będzie za darmo rolnik rozdawał. Ciekawe te twoje spostrzeżenia......... To wstaw może fotki z tych super wschodów,bo u mnie i moich znajomych róznie z tym bywa w tym sezonie,są pola ze wschody ok ale są też takie że wschody na poziomie 60-70% wiec do ideału sporo brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 5 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca 2020 U mnie wschody bardzo różne pomimo super warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 5 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwca 2020 3 godziny temu, Gość onA napisał: Ciekawe te twoje spostrzeżenia......... To wstaw może fotki z tych super wschodów,bo u mnie i moich znajomych róznie z tym bywa w tym sezonie,są pola ze wschody ok ale są też takie że wschody na poziomie 60-70% wiec do ideału sporo brakuje. Oczywiście, wiele upraw zlikwidowane bo wyszło kilka procent i to nie u nowicjuszy w tej uprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi