Marek87 Napisano 8 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2020 Czym pryskacie od robaka marchew i pietruszke ? Zauważyłem mszyce na marchewce dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 8 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2020 Mam zasiana pietruszkę po jęczmieniu a potem zadajemy bobik z facelia i teraz widzę że mi pietruszka wypada około 5/6lisci, korzonek brązowy i śmierdzi gnijąca pietruszka.. czy już lecieć z ochroną? Nie miałem jeszcze tak nigdy... Chyba polecę tiofantem metylu (tipsinem,) Chyba że to wina przedplonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 9 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2020 Gdzieś czytałem o fitotoksycznosci facelii w uprawie ziemniaków jako plonie nastepczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 20 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2020 Jak zejście młodej pietruszki na Broniszach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 1 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2020 Jak u was sytuacja z młodą marchwią? Dużo już zaczęło kopać kiedy kto zaczyna? Jak cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość onA Napisano 1 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2020 3 godziny temu, Darekspire napisał: Jak u was sytuacja z młodą marchwią? Dużo już zaczęło kopać kiedy kto zaczyna? Jak cena? Moja jeszcze z dobry miesiąc,natka jest korzeń jeszcze drobny.Na chwilę obecną kal, 1-2,5 wiec spokojnie czekam. Chyba że znajdę chętnego kupca na marchewkę z natka na włoszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 Kopiecie już marchewkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 8 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2020 ja w tym roku nie mam, ale Twoja Kamilu pięknie ... aż miło patrzeć!! Gratuluje i dobrej ceny życzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawiak Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 Witam Kamil mam identyczna piekna nac ale nie wiem co sie dzieje w tym roku korzen jest krotszy we wczesnej marchwi i nie rowno jest z gruboscia w tamtym roku juz kopalismy a teraz mysle ze jeszcze 2 tyg doslownie szok ... ale u wszystkich tak u nas spadlo przez 2 tyg 200 litrow wody i chyba zamiast korzenia poszla wczesna w nac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olaf Napisano 15 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 2020 Witam. Panowie zapowiada się ze pietruszka gdzie nie wygnila to jest bardzo ordzawiona od grzybów i nicieni po tej ogromnej ilości wody... Będzie cena. A na igrit widzę ogłoszenia młodej poniżej 2 zł tylko to jest ordzawiona 70 procent korzenia. Jak u was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość emil Napisano 17 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2020 witam. panowie jak tam pietruszka. u znajomych co jeszcze nie zgniło to jest rdzawe i boczne korzonki wypuszcza od nadmiaru wody ogromnej presjii chorób grzybowych. u mie to samo nać piękna , gęsta super. zacząłem kopać i korzeń bardzo słaby. te ogłoszenia młodej to to samo, korzeń dramat. wydaje mi sie że będzie cena na pietruszkę bo jej nie będzie. jak u was panowie i panie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 17 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2020 Wszelkie opinie o maszynach firmy Waremczuk proszę umieszczać w dedykowanym wątku w sekcji Maszyny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawiak Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2020 Koledzy jaki kombajn jednorzędowy do zbioru korzeniowych poleciacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2020 Godzinę temu, Gość Kujawiak napisał: Koledzy jaki kombajn jednorzędowy do zbioru korzeniowych poleciacie? Jak masz kasę to DeWulfa- jak są dobre warunki to każdym wykopiesz ale jak jest źle to tylko nim. Kolega miał Weremczuka i jak już mógł sprzedać to zmienił na DeWulfa-jak tylko traktor da rade jechać to kombajn napewno. AdaLift, Simon też porządne maszyny. Nie krytykuje Weremczuka ale to nie ta klasa co zachodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2020 Byłem przekonany że dewulf najlepszy ale od kiedy kolega kupił to jestem bardzo zadowolony że mam simona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeremczukAgro Napisano 22 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2020 10 godzin temu, Gość Kpr napisał: Jak masz kasę to DeWulfa- jak są dobre warunki to każdym wykopiesz ale jak jest źle to tylko nim. Kolega miał Weremczuka i jak już mógł sprzedać to zmienił na DeWulfa-jak tylko traktor da rade jechać to kombajn napewno. AdaLift, Simon też porządne maszyny. Nie krytykuje Weremczuka ale to nie ta klasa co zachodnie. Witam, Staramy się jak możemy. Poprzeczka w przypadku maszyn zachodnich jest zawieszona bardzo wysoko i jeśli chcemy się utrzymać na rynku musimy stale pracować nad jakością i nowymi rozwiązaniami. Co roku jeździmy w pole do zainteresowanych osób, żeby mogli przetestować sprzęt zanim podejmą decyzję o zakupie. W ubiegłym roku przyszło nam pracować w naprawdę różnych warunkach, krótkie podsumowanie możecie zobaczyć na naszym YT. Wszelkie uwagi mile widziane. Opinia i doświadczenie użytkowników maszyn to najcenniejsze źródło informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeremczukAgro Napisano 22 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2020 11 godzin temu, Gość Kujawiak napisał: Koledzy jaki kombajn jednorzędowy do zbioru korzeniowych poleciacie? Przed podjęciem decyzji o zakupie zachęcam do skorzystania z możliwości przetestowania kombajnu w polu. Przyjeżdżamy z naszym zestawem kombajnem + ciągniki kopiemy. Chętnie udzielimy wszystkich informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 22 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2020 13 godzin temu, WeremczukAgro napisał: Witam, Staramy się jak możemy. Poprzeczka w przypadku maszyn zachodnich jest zawieszona bardzo wysoko i jeśli chcemy się utrzymać na rynku musimy stale pracować nad jakością i nowymi rozwiązaniami. Co roku jeździmy w pole do zainteresowanych osób, żeby mogli przetestować sprzęt zanim podejmą decyzję o zakupie. W ubiegłym roku przyszło nam pracować w naprawdę różnych warunkach, krótkie podsumowanie możecie zobaczyć na naszym YT. Wszelkie uwagi mile widziane. Opinia i doświadczenie użytkowników maszyn to najcenniejsze źródło informacji. I tak powinno byc- obiektywna krytyka użytkownika a producent powinien wyciągać z niej wnioski, podpatrywać u konkurencji rozwiazania i ulepszać swoje maszyny żeby co najmniej dorównać najlepszym. Powodzenia Weremczuk i inni polscy producenci maszyn rolniczych bo jeśli sprzęt się sprawdza to każdy rolnik woli krajową produkcję choćby ze względu na cenę i dostępność części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek9208 Napisano 23 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 2020 Marchew w tym roku ma wielką nać, pietruszka ma słaby korzeń i żółty liść. Cena marchwi 1.6 pęczek, pietruszka 1.6 pęczek 4 sztuki. Pietruszka na włoszczyznę 20 groszy. Jak na trudny rok i małą ilość ładnego towaru to cena nie powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeremczukAgro Napisano 23 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 2020 10 godzin temu, Gość Kpr napisał: I tak powinno byc- obiektywna krytyka użytkownika a producent powinien wyciągać z niej wnioski, podpatrywać u konkurencji rozwiazania i ulepszać swoje maszyny żeby co najmniej dorównać najlepszym. Powodzenia Weremczuk i inni polscy producenci maszyn rolniczych bo jeśli sprzęt się sprawdza to każdy rolnik woli krajową produkcję choćby ze względu na cenę i dostępność części. Dziękujemy i również życzymy wszystkiego dobrego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kujawy Napisano 23 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 2020 Jaka jest realna cena obecnie młodej pietruszki na brudno za kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipca 2020 Nikt nic nie napisze o cenie młodej pietruszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pss Napisano 26 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2020 Nikt nic nie pisze bo niema młodej ładnej pietruszki. To co jest to jest gorsze od zeszłorocznego odpadu. Na razie nie ma ceny bo stare zapasy wypychają z chłodni i to dołuje cenę. Jeżeli sytuacja z pietruszką jest taka zła w całej Polsce jak u mnie to lada dzień mamy 10 zł kg. Spokojnie kto ma to nawet na żółtej zarobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Może moja pietruszka mogłaby być dłuższa ale jest piękna i biała. Sekret w odpowiednim jej prowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Igor Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 W dniu 27.07.2020 o 13:28, Gość Gość napisał: Może moja pietruszka mogłaby być dłuższa ale jest piękna i biała. Sekret w odpowiednim jej prowadzeniu. Szczęściarz z Ciebie. Ja uprawiam pietruszke 23 lata,i nigdy jej chyba nie zaufam. Ta panienka ostatnie soki potrafi z człowieka wycisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi