Gość Remek Napisano 8 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2019 No panowie. Przy gruncie dziś poprawi napewno nad ranem jak się w nocy nie zachmurzy. Już jest 5 w okolicach Warki. Wczoraj o tej porze było 6 więc różnica nie duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Edek Napisano 9 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2019 Poprawiło? Czy tylko siales popelinę??? Już...wszystko zmarzło....jak tu żyć??? Olaboga.... I tak za dużo będzie bo wszystkie łąki obsadzone... To może być ostatni rok gdy coś zostanie po sezonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 9 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2019 23 minuty temu, Gość Edek napisał: Poprawiło? Czy tylko siales popelinę??? Już...wszystko zmarzło....jak tu żyć??? Olaboga.... I tak za dużo będzie bo wszystkie łąki obsadzone... To może być ostatni rok gdy coś zostanie po sezonie... zalezy u kogo zostanie?Chyba dług w Banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wre Napisano 9 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2019 W przyszłym tygodniu może poprawić mrozem . Symulacje nie dają pewności że temperatura zjedzie poniżej zera w w centrum (sadowniczym) ale istnieje spore prawdopodobieństwo że miejscami będzie -5 do -7 na dwóch metrach . W poniedziałek będzie większa pewność. Takie temperatury teraz nie są ewenementem w naszym klimacie ale przedwczesna wiosna może zabić nasze mażenia o jakimkolwiek plonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 W przyszłym tygodniu pewnie spadnie śnieg i będzie -15 miejscami ... Sorry,taki mamy klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MATEO Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 3 godziny temu, Gość Prorok napisał: W przyszłym tygodniu pewnie spadnie śnieg i będzie -15 miejscami ... Sorry,taki mamy klimat Już kupczyki dzwonią za jabłkiem wymiataja u ludzi którzy mieli otwarte komory widać wzmożone zainteresowanie a ty prorok jak masz bez sensu pisać nie pisz wcale nie zatrzyma z swoimi postami faktu jakiego dokonały przymrozki a mianowicie straty są bardzo duże w całym kraju do tego dochodzi dużo słabsze kwitnienie niektóre odmiany ligol jonagoldy nie kwitly wcale a przypominam że przed nami jeszcze opad czerwcowy. Także panowie od przetwórstwa nie będzie dzikiego zachodu cenowego w tym roku. Co do cen dzisiejszą propozycja za idareda w karton 80groszy za samo jabłko ale czekamy na więcej po niedzieli będzie 1 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadownik spod miasta Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 Prorok idź trolować gdzieś indziej...u mnie jest gorzej niż w 2017 i może i dobrze...pracę mam bliziutko..konkretna firma po sąsiedzku..8 h,soboty, niedziele wolne..wreszcie zacznę żyć jak człowiek...czas dla rodziny,na rybki ,na grzybki..może i taki rok był potrzebny a sadek..piła i pomaleńku przez piec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość handlarz Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 2 godziny temu, Gość MATEO napisał: Już kupczyki dzwonią za jabłkiem wymiataja u ludzi którzy mieli otwarte komory widać wzmożone zainteresowanie a ty prorok jak masz bez sensu pisać nie pisz wcale nie zatrzyma z swoimi postami faktu jakiego dokonały przymrozki a mianowicie straty są bardzo duże w całym kraju do tego dochodzi dużo słabsze kwitnienie niektóre odmiany ligol jonagoldy nie kwitly wcale a przypominam że przed nami jeszcze opad czerwcowy. Także panowie od przetwórstwa nie będzie dzikiego zachodu cenowego w tym roku. Co do cen dzisiejszą propozycja za idareda w karton 80groszy za samo jabłko ale czekamy na więcej po niedzieli będzie 1 zł. i bardzo dobrze że bedzie mniej. Wole wyslać połowe mniej transportów za wyższą cene. Jak jest droższe to mam większa marze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ALE ZA TO NIEDZIELA. Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 1 godzinę temu, Gość sadownik spod miasta napisał: Prorok idź trolować gdzieś indziej...u mnie jest gorzej niż w 2017 i może i dobrze...pracę mam bliziutko..konkretna firma po sąsiedzku..8 h,soboty, niedziele wolne..wreszcie zacznę żyć jak człowiek...czas dla rodziny,na rybki ,na grzybki..może i taki rok był potrzebny a sadek..piła i pomaleńku przez piec.. Mam nadzieje, że takich trzeźwo myślących ludzi jak Ty przybędzie jak najwięcej . Z niektórym ludźmi nie da się o niczym innym rozmawiać, tylko o tych pier.....ych jabłkach. Ludzie ostatnio zwariowali na tej wsi, pryskają w niedziele ,koszą trawę ,robią maszynami na polu już ich całkiem pogieło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mariusz sad Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 straty są bardzo duże , prawie wszystko czarne się zrobiło ,a jeszcze przedwczoraj wydawało się ze będzie dobrze ,bo zawiązki były lekko brązowe , jabłek będzie dużo mniej niż w 2017r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 Ważny jest złoty środek... Można pracować i w niedzielę gdy trzeba byle po sezonie spakować walizę i ruszyć w świat... Trumna nie ma kieszeni drodzy państwo...tylko idioci chcą byc najbogatsi na cmentarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jabol Napisano 11 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2019 20 godzin temu, Gość Prorok napisał: Ważny jest złoty środek... Można pracować i w niedzielę gdy trzeba byle po sezonie spakować walizę i ruszyć w świat... Trumna nie ma kieszeni drodzy państwo...tylko idioci chcą byc najbogatsi na cmentarzu Na chwile obecną to już można się pakować i ruszać w świat ,ale za robotą. Coraz gorzej to wygląda w sadziea po opadzie czerwcowym to myślę że nie jednego zaskoczy ,i powie i na ch...........i to pryskałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok Napisano 11 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2019 Bez dramatyzowania... Już w 2017 wszystko zmarzło ...i były 3 mln W tym roku też będą jabłka. ..bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Trzeźwy Napisano 11 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2019 Prorok,kto Ci płaci za trollowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Zenek Napisano 11 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2019 co przemarzło nowe nasadzenia uzupełnią nie ma co podniecać się cenątowaru nie zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok Napisano 11 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2019 Ale jakie trollowanie... Stwierdzam fakty....niedługo obsadza lazienki we Warszawie bo im mało areału... Nie zabraknie Ania jabłek ani czereśni ani truskawek... Chłop zawsze lamentuje i nigdy mu się nie dogodzi....bo zawsze jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 11 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2019 Godzinę temu, Gość Prorok napisał: Ale jakie trollowanie... Stwierdzam fakty....niedługo obsadza lazienki we Warszawie bo im mało areału... Nie zabraknie Ania jabłek ani czereśni ani truskawek... Chłop zawsze lamentuje i nigdy mu się nie dogodzi....bo zawsze jest zle ale jak lamentuje to duzo zyskuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dziad Napisano 12 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2019 lekarze górnicy nauczyciele sądy policjanci itd. .-wszyscy mogą lamętować - a chłop nie? chociaż bardzo czesto prześcigają się w opowieściach kto ma większe straty. U mnie narazie sad wygląda dużo gorzej jak w 2017. Przyczyna to słabe kwitnie i mróz na związki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ciemna chmura gradowa Napisano 12 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2019 Co zmarzlo wczesniej już opada,myśle,ze opad będzie dosyć duży jak ktoś odpuścił po przymrozku,ale na jakieś mega ceny bym nie liczył bo w ostatnich czterech latach nadzgali drzewek targowych,ze ho ho...nawet teraz potrafią szkółkarze-targarze dodawać za darmo duże ilości drzewk jak ktoś bierze większa ilość...Panowie porażka,drzewko powinno kosztować 20zl w szkółkach i zakaz produkcji dla tych wynalazków targowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 12 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2019 zostało tyle zawiązków tyle co powino być towaru nie zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 12 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2019 Wszyscy piszą o dużych stratach, ja u siebie ich nie widzę, myślę że będę miał normalny plon (na poziomie ok z 3lat temu). Na wielkie pieniądze bym nie liczył, bo to zależy tylko od popytu zewnętrznego. Zmarzlo tam gdzie dołki i za stoiska mrozów, może warto wykarczowac te kwatery, wtedy będą normalne pieniądze za jabłka(tak wiem nikt nie wyrwie, pobożne życzenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 12 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2019 u mnie okolice Białej Rawskiej też bez dużych strat, plon na ten moment normalny, ani dużo ani mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Zenek Napisano 12 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2019 5 godzin temu, Gość Aaa napisał: Wszyscy piszą o dużych stratach, ja u siebie ich nie widzę, myślę że będę miał normalny plon (na poziomie ok z 3lat temu). Na wielkie pieniądze bym nie liczył, bo to zależy tylko od popytu zewnętrznego. Zmarzlo tam gdzie dołki i za stoiska mrozów, może warto wykarczowac te kwatery, wtedy będą normalne pieniądze za jabłka(tak wiem nikt nie wyrwie, pobożne życzenia). po co wyrywać lepiej ubespieczyć szybciej pieniązki na koncie jak ze zbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzak Napisano 13 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2019 Jak tam prognozy na dzisiejszą noc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość qwerty Napisano 14 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2019 U mnie 2,7 na plusie (kuj-pom). Chmury ratowały sytuacje , chociaż wcześniejsze mrozy zredukowały u nas plony to i tak lepiej to wygląda jak w 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi