Gość gosc Napisano 12 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2020 nie mysle ze cudo mam tylko te odniane a sadz polowe i sie nie spinaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 12 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2020 nie mysle ze cudo mam te odmiane tylko a ty wsadz polowe i sie nie spinaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 12 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Gość gosc napisał: nie mysle ze cudo mam te odmiane tylko a ty wsadz polowe i sie nie spinaj Ja zakończyłem sprzedaż dwa tygodnie temu i myślę że miałem dużo mniej od ciebie i już bardziej ograniczyć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc rolnik duzy Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 powiedzcie jaka cena ziemniaka kraków i sandomierz? opłaca sie jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Gość gosc rolnik duzy napisał: powiedzcie jaka cena ziemniaka kraków i sandomierz? opłaca sie jechać? Kraków wczoraj wywoławcza 7 zł oddawane 6 zł ruch rano i po południu , trzeba stać cały dzień żeby 250 worków sprzedać . Najgorzej jak przyjadą TBU naładowane po 400 worów i oddają po 5 zł . Zauważyłem , że u nich nie liczy sprzedać za jak najwyższą cenę , tylko jeden przed drugim oddają ile kto da , żeby tylko szybciej się opróżnić . Jak stoisz między TBU to nie licz , że sprzedaż towar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 5 godzin temu, Gość Master napisał: Kraków wczoraj wywoławcza 7 zł oddawane 6 zł ruch rano i po południu , trzeba stać cały dzień żeby 250 worków sprzedać . Najgorzej jak przyjadą TBU naładowane po 400 worów i oddają po 5 zł . Zauważyłem , że u nich nie liczy sprzedać za jak najwyższą cenę , tylko jeden przed drugim oddają ile kto da , żeby tylko szybciej się opróżnić . Jak stoisz między TBU to nie licz , że sprzedaż towar . Nowy Sącz kupuje po 3 zł więc nie pajacuj bo jest różnica miedzy 3 a 5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karol Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 Dziś zaladowaane 3 tiry po 5zł worek maszyna szyła aż gwizdała do tego pekina sądzę okolo 20ha kopanie i sadzenie w pelni ufff upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FFQ Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 47 minut temu, Gość Gosc. napisał: Nowy Sącz kupuje po 3 zł więc nie pajacuj bo jest różnica miedzy 3 a 5 zł. To pochwal się po ile Sącz sprzedaje i jak sie śmieje z chłopka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 47 minut temu, Gość Gosc. napisał: Nowy Sącz kupuje po 3 zł więc nie pajacuj bo jest różnica miedzy 3 a 5 zł. Trochę kultury ! Pewnie , że kupuje na Sieradzu i okolicach , tam ludzie robią za miskę ryżu . Małopolscy rolnicy tak nisko nie upadają i mimo wszystko cenę trzymają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 Zapomniałeś napisać zejścia nie ma bo na Sieradzu kopia bo muszą pekina wsadzić. Zdarta płyta Sieradz i sieradz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Gość Master napisał: Trochę kultury ! Pewnie , że kupuje na Sieradzu i okolicach , tam ludzie robią za miskę ryżu . Małopolscy rolnicy tak nisko nie upadają i mimo wszystko cenę trzymają . Nie na Sieradzu tylko w Nowym Sączu i to z dowozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Gość Esi napisał: Zapomniałeś napisać zejścia nie ma bo na Sieradzu kopia bo muszą pekina wsadzić. Zdarta płyta Sieradz i sieradz... Taka prawda , co roku tak jest , że na Rybitwy handlarze ciągną ziemniaka z woj . Łódzkiego i śmieją się z was . Nie wiem czy wy tam macie w sobie gen oddawania towaru za darmo ? Liczyć nie potraficie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PYRA Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Gość Karol napisał: Dziś zaladowaane 3 tiry po 5zł worek maszyna szyła aż gwizdała do tego pekina sądzę okolo 20ha kopanie i sadzenie w pelni ufff upał No jest się czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olaf Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 Po jakiego grzyba wy sadzicie ciągle te pyry jak wiecznie narzekacie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 54 minuty temu, Gość Master napisał: Taka prawda , co roku tak jest , że na Rybitwy handlarze ciągną ziemniaka z woj . Łódzkiego i śmieją się z was . Nie wiem czy wy tam macie w sobie gen oddawania towaru za darmo ? Liczyć nie potraficie ? Obrażasz się na wpisy to przeczytaj ,, kupię po 3 zł" z godziny 20.07. Ogłoszenie dał Twój ziomek przypuszczam że z Nowego Sącza lub Limanowej. Nie zwalaj więc winy na TBU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 13 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2020 13 minut temu, Gość Gosc. napisał: Obrażasz się na wpisy to przeczytaj ,, kupię po 3 zł" z godziny 20.07. Ogłoszenie dał Twój ziomek przypuszczam że z Nowego Sącza lub Limanowej. Nie zwalaj więc winy na TBU. Ja się obrażam ? Stwierdzam fakty , widocznie prawda cie boli , bo robisz tak samo jak twoi koledzy TBU . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mocny Napisano 14 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Jak by nie Nowy Sącz to ziemniak by w rowach leżał!!!Nawet sobie sprawy nie zdajecie ile tam sprzedają!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FFQ Napisano 14 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Gość Mocny napisał: Jak by nie Nowy Sącz to ziemniak by w rowach leżał!!!Nawet sobie sprawy nie zdajecie ile tam sprzedają!!! To jaką cena w hurtowni w Nowym Sączu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 14 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2020 15 godzin temu, Gość Master napisał: Ja się obrażam ? Stwierdzam fakty , widocznie prawda cie boli , bo robisz tak samo jak twoi koledzy TBU . Tbu to takie same pustaki jak Sieradz jestem z drobnym ogórkiem na placu mało towaru można podać po 4 oni rozdają po 3 to samo z ziemniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzychu Napisano 14 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Byłem dziś w Lidlu i tak jakoś odruchowo zwróciłem uwagę na cenę ziemniaków i uwaga cena 29,85 zł za worek 15 kg, ja jestem za tym żeby handlarze zarabiali, hurtownie też ponieważ tam pracują ludzie i na pensje trzeba dla nich zarobić ale niechby z tego rolnikowi zostało chociaż 50% a nie że jak obserwuję ogłoszenia i ktoś oferuje 3 zl i ludzie dzwonią z pewnych regionów Polski i sprzedają za tyle ( sprawdzone, ale tylko dzwonią z dwóch regionów), więc śmiem twierdzić że cenę nie psują hurtownie, handlarze, sklepy tylko rolnicy sami sobie to robią i później płacz i nie zbyt miłe rozmowy z komornikiem, ja od 5 lat zmniejszyłem obsadę do absolutnego minimum jak dla mnie zostawiłem około 10 ha i pracuję na etacie więc płakał nie będę, a robię to bo lubię. Tytuł tematu o cenie więc podaje z Podkarpacia okolice Rzeszowa 4,50 hurt a detal to wiadomo że różnie, Pozdrawiam i działajcie państwo ale wspólnie a nie że żeby jeden drugiemu źle życzył ale w sumie Polska jest na pół podzielona to ciężko bedzie Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez IGRiT Poprawiono wielkość worka na prośbę autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kris Napisano 15 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2020 witam. Kto ma nóż na gardle to wypycha towar na gwałt za grosze. RATY, KREDYTY, LEASINGI....... MAŁO TAKICH.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 17 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Panowie jak zejscie i ceny ilości samochodowe??? Jakie macie propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Asad Napisano 18 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2020 9 godzin temu, Gość Gosc napisał: Panowie jak zejscie i ceny ilości samochodowe??? Jakie macie propozycje? Hurtownie 6 do 7zl za 15kg. Eksport z fito 0,50gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz pyrek Napisano 19 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2020 Chcecie mieć cenę sprzedajcie handlarzowi ziemniaki on ma zarobić wtedy i wy zarobicie tak jest w całej cywilizowanej Europie. Każdy ma cos z tego rolnik ma produkować nie handlować nawet gdy ma 2 ha ziemniaka. A tu w Polsce na szczęście coraz mniej rolników próbuje kariery na giełdach hurtowniach i psuje cenę sami sobie jestescie winni. Ja sprzedaje dziennie bardzo duzo ziemniakow i współpracuje z dużymi rolnikami albo z handlarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 19 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2020 Witam we wpisie wyżej ktoś wspomniał o eksporcie mam pytanie czy naprawdę coś od nas wyjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi