Gość CVX Napisano 13 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2020 Cena sięgnęła dna więc trzeba poczekać na odbicie. Jedyny słuszny kierunek to na północ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 13 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2020 Cena narazie bez zmian tyle że chyba popyt na Pyrke nieco wzrósł, miałem ofertę po 4.5 za worek na tiry podziękowalem duża firma zajmująca się konfekcjonowaniem ziemniaka płaci 0.30 gr za luz za gale do mycia jak ktoś ma ładny towar to niech sobie sam odpowie czy mu nie szkoda kregoslupa i czy nie lepiej sprzedać luzem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pankracy Napisano 13 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2020 Panowie po ile irga na broniszach i jak z zejsciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bauer Napisano 15 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2020 Jak z zejściem ziemniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wkurzony Napisano 16 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2020 Krajowe dni ziemniak podła impreza jak cała branża ziemniaczana! Cena skupu jadalnego to 0,17grosikow i jeszcze do tego importują byłem w kaliskiej firmie pełno niemieckiego importu. Dzwoniłem na zakład przemysłowy w Wielkopolsce też mówią że ściągają import, minister z prezydentem będą jeszcze gadać że Polska to potęgą , potęgą to są przedsiębiorcy importery jeżdżą brykami za 500-800tys. z vatu i śmieją im się w twarz pytam się za co padalce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 16 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2020 1 godzinę temu, Gość Wkurzony napisał: Krajowe dni ziemniak podła impreza jak cała branża ziemniaczana! Cena skupu jadalnego to 0,17grosikow i jeszcze do tego importują byłem w kaliskiej firmie pełno niemieckiego importu. Dzwoniłem na zakład przemysłowy w Wielkopolsce też mówią że ściągają import, minister z prezydentem będą jeszcze gadać że Polska to potęgą , potęgą to są przedsiębiorcy importery jeżdżą brykami za 500-800tys. z vatu i śmieją im się w twarz pytam się za co padalce? Tak samo jak z węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rychu Napisano 16 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2020 21 godzin temu, Gość Bauer napisał: Jak z zejściem ziemniaka? szkoda kopać nima żadnych pozytywnych perspektyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bauer Napisano 17 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2020 Też myślę nad gruberem w tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zły rolnik Napisano 17 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2020 gruberujcie...ja za 3 miesiące otworzę przechowalnie i albo stracę i wywiozę na pole albo zyskam i sprzedam za jakieś sensowne pieniądze. Nie przejmuję się tym. za 3 złote nie będę dorabiał handlarzy pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enelofos Napisano 17 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2020 7 godzin temu, Gość Bauer napisał: Też myślę nad gruberem w tej sytuacji Krowa co duzo ryczy........ Plony w moim rejonie slabe z racji suszy i nikt nawet nie pomysli o kasacji mimo psiej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 17 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2020 A ja właśnie będę kasował bo słabe plony i dokładka do interesu.. tyle samo roboczogodzin i paliwa trzeba do wykopania 1 ha z plonem 20 a 45 ton. Tylko plus jeden ze mniej odtworzenia z pola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CVX Napisano 17 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2020 Czyli 20 ton się nie opłaca yyyyyyyy Daj namiary przyjadę wykopię zostawię czyste pole hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 17 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2020 To jest takie gadanie bezsensowne a przyjdzie co do czego to wykopia wszystko jeszcze za kombajnem będą zbierać to co zgubił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 17 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2020 20 ton x 30 groszy przy kopaniu hektara około 4 dni bo ziemia cięzka to wiele nie zostanie.. przy policzeniu wszystkich kosztów.. zeszły rok trzeba policzyc na pół i wyjdzie 0.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 17 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2020 Mam znajomego,który już 20 ha potraktował talerzówką, ale faktycznie, pewnie większość ludzi krzyczących,że za 30 gr to wolą zaorać wykopie i sprzeda nawet za 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PYRA Napisano 18 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2020 18 godzin temu, Gość Cukier napisał: Mam znajomego,który już 20 ha potraktował talerzówką, ale faktycznie, pewnie większość ludzi krzyczących,że za 30 gr to wolą zaorać wykopie i sprzeda nawet za 20. To się nie przyznawaj ze masz znajomych idiotów sadząc 20ha nie mając rynku zbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 18 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2020 5 godzin temu, Gość PYRA napisał: To się nie przyznawaj ze masz znajomych idiotów sadząc 20ha nie mając rynku zbytu 5 godzin temu, Gość PYRA napisał: To się nie przyznawaj ze masz znajomych idiotów sadząc 20ha nie mając rynku zbytu Tutaj nie trafiłeś, gosciu sprzedaje co roku setki ton, ale skoro moze kupic po 15 groszy to nie opłaca mu sie kopać. Handel jest zdecydowanie bardziej opłacalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mister Napisano 20 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2020 jak ceny ? Drgną w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 20 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2020 45 minut temu, Gość Mister napisał: jak ceny ? Drgną w górę? Pomazyc możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CVX Napisano 20 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2020 Panowie ile bierzecie od 1 ha kopania ziemniaków, ziemia ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 20 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2020 1 godzinę temu, Gość CVX napisał: Panowie ile bierzecie od 1 ha kopania ziemniaków, ziemia ciężka. Agros Wrońscy koło Blaszek robią usługi kopania zadzwonić i zapytać. Chyba 2000 netto ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 20 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2020 To niezbyt właściwe miejsce chyba by pytać czy drożeje... tu pełno handlarzy i nawet jak się ruszy to będą pisać że jest źle pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzychu Napisano 20 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2020 6 godzin temu, Gość Max napisał: Pomazyc możesz Wydaję mi się że jesteś w błędzie ale ja się nie znam jakby co, u mnie szalenstwo jeżeli chodzi o sprzedaż jakby nie to że współpracuje z dwoma konkretnymi klientami jak to się mówi NA DOBRE I NA ZŁE to jestem w stanie sprzedać mnóstwo ziemniaków innym klientom tak jeszcze nie miałem mówię serio nikogo nie kłamiąc jak niektórzy robią, co do ceny to 4,50 ale za ładny towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 21 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2020 Aby ci tylko towaru nie zabrakło. Od dwóch tygodni nie sprzedaje co będzie to będzie ale za 2,50 nie oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marl Napisano 21 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2020 17 godzin temu, Gość Producent napisał: Agros Wrońscy koło Blaszek robią usługi kopania zadzwonić i zapytać. Chyba 2000 netto ha. A jak z bryłami? Ludzie przebierają? Bo na ciężkiej to jest ich dużo. Separator palcowy chyba nie da rady sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi