Gość Ziemniak ziemniak Napisano 22 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2020 Jeździ ktoś na Kraków czy Sandomierz? Opłaca się jechać? Jaka cena i zejście tam jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Małorolny Napisano 22 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2020 Liczył ktoś jaki jest koszt produkcji ziemniaków? Bo mi wychodzi, że prawie 50gr/kg. A jak policzę swoje roboczogodziny to napewno wyjdzie 50gr. Dziwie się osobom, które sprzedają po 30gr. To jest napewno poniżej kosztów produkcji. No chyba, że macie za pół darmo nawozy, środki ochrony roślin, paliwo, material siewny i pracowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 22 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2020 55 minut temu, Gość Małorolny napisał: Liczył ktoś jaki jest koszt produkcji ziemniaków? Bo mi wychodzi, że prawie 50gr/kg. A jak policzę swoje roboczogodziny to napewno wyjdzie 50gr. Dziwie się osobom, które sprzedają po 30gr. To jest napewno poniżej kosztów produkcji. No chyba, że macie za pół darmo nawozy, środki ochrony roślin, paliwo, material siewny i pracowników. Zależy od plonu, no i wiadomo jakie nawożenie i ochrona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzychu Napisano 22 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2020 1 godzinę temu, Gość Małorolny napisał: Liczył ktoś jaki jest koszt produkcji ziemniaków? Bo mi wychodzi, że prawie 50gr/kg. A jak policzę swoje roboczogodziny to napewno wyjdzie 50gr. Dziwie się osobom, które sprzedają po 30gr. To jest napewno poniżej kosztów produkcji. No chyba, że macie za pół darmo nawozy, środki ochrony roślin, paliwo, material siewny i pracowników. Cena faktycznie dużo za niska ale koszt produkcji wydaje mi się że przesadzony ( u mnie napewno tyle nie wyszło a każdą złotówkę liczę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość chłopak ze wsi Napisano 23 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2020 Po prostu od lat jest tak samo rok temu była cena to w tym roku nasadzili jak głupi i teraz się martwią ze nie ma zbytu i dobrze .Rolnik nie myśli kolega w tamtym roku miał 1 hektar ziemniaków podlewał pilnował i zarobił konkretną kasę ukopał handlowego 45 ton po 1,8-2zł tak u nas były w tym roku wsadził 6 h i nie ma zbytu kilka ton sprzedał i a reszta leży zwalona czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gfhj Napisano 23 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2020 Jakie 30 groszy, przy mnie kupiec ładował 1600 wora, a jak się spytałem po ile to powiedział że po zającu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 23 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2020 oj cos czuje ze w tym roku albo na polach zostaną ziemniaki albo będzie miała zwierzyna co jeść w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania esi Napisano 23 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2020 Na wiosnę będzie dyszka, spokojnie trzeba cierpliwie poczekać jak skoczki co nie mają gdzie trzymać teraz mają sraczkę i nawet po 2zl worek pchają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 23 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2020 1 godzinę temu, Gość Scania esi napisał: Na wiosnę będzie dyszka, spokojnie trzeba cierpliwie poczekać jak skoczki co nie mają gdzie trzymać teraz mają sraczkę i nawet po 2zl worek pchają. Chyba zadyszka jak będą wywozić zgnitki w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 25 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2020 Pojawiło się ogłoszenie na igrit z Rumunii może się coś ruszy z ziemniakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 25 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2020 Do mnie też dzwonił kupiec że chce ziemniaki na Rumunię, może coś się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 25 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2020 Kaliber dla nich pasuje bo 90% towaru 5+ w naszym rejonie. Jaką cyfrę proponował pod rumuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 26 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2020 Panowie co z tym exportem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gijji Napisano 28 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2020 panowie jaka cena teraz na Łodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 28 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2020 Realna cena na Łodzi za żółtego to 3zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 28 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2020 Jaki to sens workowac za tyle i jeszcze stać i się prosić by ktoś wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CVX Napisano 28 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2020 Niektórzy robią za 10 gr ale to już jest niewolnictwo lepiej zostawić w polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 28 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2020 Jak może być cena jak wczoraj byłem świadkiem gdy sąsiad sprzedawał kombajn ANNE i gościu który to kupował był zmuszony wziąść kredyt na zakup bo nie miał czym wykopać swojego towaru. A takich w skali kraju są setki jeśli nie tysięce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gijji Napisano 28 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2020 Wiec wychodzi na to że lepiej handlować kombajnami niż ziemniakiem lepsza opłacalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mich Napisano 28 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2020 (edytowane) Może w końcu się nauczą ****** że nie warto skakać Edytowane 28 Września 2020 przez Marcin Usunięto inwektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 29 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2020 Problem jest taki że jeśli już kupił ten kombajn to będzie te pyry sądził bo teraz ma czym kopać a i sadzeniaka będzie miał swojego. Okoliczny handlarz 2,50 za żółte z miejsca i tylko sortowane bez sadzeniaka. Jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 30 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2020 No panowie słyszę ze 2zl już za 15kg idzie. Jak myślicie kiedy 1zl będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyruszka... Napisano 30 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2020 59 minut temu, Gość Max napisał: No panowie słyszę ze 2zl już za 15kg idzie. Jak myślicie kiedy 1zl będzie. Dobre..... Cena ustabilizuje się na poziomie 50 gr za worek.. i wtedy dopiero będzie zejście.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lolo Napisano 30 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2020 Kraków 6 zł wołane, od 6 do 5 zł sie sprzedaje, ale to jest takie po 10, 15 workow sprzedawanie i stanie po dobie, ostatnio miałem 200 worków to 70 wrociło do domu bo nie było komu sprzedac, jeszcze jak można sprzedać skoro TBU prezenty rozdaje, na alejce wszyscy trzymają cene a oni jadą po 4 to wiadomo do kogo kupiec podchodzi, ale cóż wolny rynek ..... Skupy w okolicy proszowic cena od 25 do 27 groszy ale też raz biorą raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 30 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2020 Po 2 zł to Panowie ja was proszę odpuścić sobie szkoda waszych kregoslupow ani na tym nie stracicie ani się nie wzbogacicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi