Jump to content

pompy głębinowe IBO- opinie

Guest krk
 Share

Recommended Posts

Bierz w ciemno. Nie jest to mercedes (WILO) ale dobry golf. Cena do jakości OK. Jeśi idzie o studnię głębinową w gospodasrtwie rolnym i system irygacji to nie ma się co oglądać. Choć przyznam, że coraz bardziej trzeba patrzeć na podlewanie przez pryzmat podlewania kropelkowego, zraszacze marnują za dużo wody.

• 1 month later...
  • 1 year later...

Właśnie czytałam na kilku forach, że z nimi wcześniej bywało różnie, ale podobno się poprawiły. Pojawiły się i opinie od osób, które montują coś takiego, że jakość jest już lepsza. I nie wiem. Zdecydować się, czy jednak nie? 

Edited by IGRiT
usunięto kryptoreklamę

• 1 month later...

Pompy IBO to Chiński złom, miałem okazję nabyć pompę głębinową. Pracowała przez pół roku, wypompowała z wysokości 5 m w pionie i 10 poziomie około 1000 l wody i się spaliła. W serwisie gwarancji nie uznano z powodu przeciążenia ale jakiego, to bzdura do kwadratu. Dodam jeszcze, że mam zabezpieczenie przed przeciążeniem..

• 2 months later...
Guest Dominik

Rewelacyjne pompy, mam już zamontowane sporo ponad 100 a montuje je jak pamiętam od 2017 roku, raz miałem reklamację bo walnął piorun i uszkodziło sieć ale klient nawet sam przyznał że też tv mu spaliło. Wydaje mi się że opinie pisane że złom to chyba przez niezadowoloną konkurencję która chciałaby sprzedawać taki sam produkt tylko dwa razy drożej.

• 7 months later...
  • 1 year later...
Guest jacek

IBO promuje się jako polski producent , chiński import , jakość porównywana z produktami z chińskich marketów Pe...co , Ac...tion, jak się uda będzie chodzić a jak nie będziesz miał pecha, nie polecam może się okazać że to produkt jednorazowy

• 6 months later...

Zajmujemy się systemami nawadniania. Montujemy kilkadziesiąt pomp rocznie. W tym roku spróbowaliśmy montować pompy ibo. Nie polecam. U 10 klientów i z każdą coś. Dobrze że większość klientów się zgodziła na coś droższego markowego

• 1 year later...
Guest Grzegorz

Generalnie nie ma nic lepszego w tej cenie. Pracowałem w ich serwisie a po godzinach robiłem systemy nawodnień. Myślę że przez 3 lata ponad 100 pomp zainstalowałem. Miałem może jedna reklamację i sam nie byłem pewien czy klient coś nie majstrował przy pompie.

• 3 months later...
Guest Mirek

Pierwsza pompa zamontowana w studni "padła" po 19 miesiącach pracy (mało intensywnej). Po wymianie druga "padła" po 8 miesiącach pracy. Do dzisiaj nie wiem z jakie powodu, czy słaba jakość pomp czy błędy "studniarza". 

Guest Rolnik

Ibo są dwa rodzaje ,ja mam ze słabego ryżu,kolega ma taką samą pompę jak ja ale różni się naklejkami ibo na pompie i na silniku i jest zadowolony,cena kusi miałem 3 pompy tej firmy nie polecam.

3 minuty temu, Gość Rolnik napisał:

Ibo są dwa rodzaje ,ja mam ze słabego ryżu,kolega ma taką samą pompę jak ja ale różni się naklejkami ibo na pompie i na silniku i jest zadowolony,cena kusi miałem 3 pompy tej firmy nie polecam.

Jeśli mogę dorzucić 3 grosze ... Wilo, robi robotę od kilkunastu lat.