Gość Gość Napisano 18 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2020 U mnie już pojawiają się wąsy w ogórkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tki Napisano 18 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2020 3 godziny temu, Gość rob napisał: z ogórkiem jak na razie to wielka niewiadoma, cały czas nasadzane sienne po trzy razy ciągle pada mokro, ogórek jak na tą porę dość mizerny. czas pokażę jak będzie ale co najmniej dwa trzy tygodnie opóźniony. Będzie dobrze pan pustelnik zakupił już nową Panamere czyli zapowiada się syty rok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2020 Jak myślicie. Kiedy mniej więcej ruszą zbiory ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wkz Napisano 19 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2020 44 minuty temu, Gość Gość napisał: Jak myślicie. Kiedy mniej więcej ruszą zbiory ?? jeśli się zaczną to grubo po 20 lipca słaby wzrost ciągłe opady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 20 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2020 Wszystko zależy od pogody w najbliższym czasie, ale stawiam na 15 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2020 Leje u was ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 20 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2020 53 minuty temu, Gość Gość napisał: Leje u was ?? Przy granicy z Niemcami pada, wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 21 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2020 Na zachodzie kraju deszcz nie zaszkodzi bo tam było sucho dotychczas, inaczej ma się to w innych regionach kraju gdzie wody już od dawna jest pod dostatkiem. Szykuje się trudny sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość joantek Napisano 21 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2020 Jak zaczelo to niech skonczy tylko w powodzi nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wkz Napisano 21 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2020 25 minut temu, Gość joantek napisał: Jak zaczelo to niech skonczy tylko w powodzi nadzieja. przy ogórku niby jeszcze jakaś nadzieja jest deszcz to im jak na razie nie zaszkodził za bardzo jedynie ten sezon może uratować zimny lipiec i sierpień w przeciwnym razie kiepsko jak w sumie z resztą warzyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik z wielkopolski Napisano 22 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwca 2020 Witam. czy są już jakieś przymiarki co do ceny za ogórka gruntowego w tym sezonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 22 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwca 2020 W skupie zapłaci tyle żeby mógł sobie kupić nowe BMW i wyjechać jesienią wczasy do ciepłych krajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2020 U mnie w polu pojawił się mączlik. Uważajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rob Napisano 24 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Gość Gość napisał: U mnie w polu pojawił się mączlik. Uważajcie. u mnie to jeż się utopił jak wodą zalane ogórki z hektar już poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pa45 Napisano 25 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 2020 19 godzin temu, Gość rob napisał: u mnie to jeż się utopił jak wodą zalane ogórki z hektar już poszedł Przepraszam za wyrażenie, ale jeża najbardziej żal. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Gość Pa45 napisał: Przepraszam za wyrażenie, ale jeża najbardziej żal. :-( Zazdroszczę, że u niektórych mączlik się nie pojawił. U mnie jest i już powoduje straty, a czy biedronka jako drapieżnik może zwalczać larwy mączlika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wkz Napisano 26 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 2020 Kiedy na południu zaczynacie sezon ogórkowy bo u nas pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 26 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 2020 U nas godzinę temu po raz drugi pozdrowił grad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tczycok Napisano 27 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 2020 I jak panowie przewidujecie ceny ?będzie towaru ? Przetwornie zostały z towarem czy pustki i lądują od nowa ? Zbiory grubsze dopiero w sierpniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 28 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca 2020 15 godzin temu, Gość Tczycok napisał: I jak panowie przewidujecie ceny ?będzie towaru ? Przetwornie zostały z towarem czy pustki i lądują od nowa ? Zbiory grubsze dopiero w sierpniu . W sumie to na cenę jeszcze za szybko. Kwiat jest, pszczoły dzisiaj też bo grzeje, trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 29 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 2020 U mnie z tunelu ogorek pierwsze zbiory daje sprzedaje po 4 zł teraz pytanie czy to nie za niska cena skoro sezon jest opóźniony plony podejrzewam będą niższe ze względu na obecną cytuje pogodową. Jednak w sumie nie ma się co martwic zapewne sprowadza ogorka niewiadomego pochodzenia oraz niewiadomej jakości ważne żeby konsumenci myśleli że to nasz Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 29 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 2020 5 godzin temu, Marek87 napisał: U mnie z tunelu ogorek pierwsze zbiory daje sprzedaje po 4 zł teraz pytanie czy to nie za niska cena skoro sezon jest opóźniony plony podejrzewam będą niższe ze względu na obecną cytuje pogodową. Jednak w sumie nie ma się co martwic zapewne sprowadza ogorka niewiadomego pochodzenia oraz niewiadomej jakości ważne żeby konsumenci myśleli że to nasz Polski. Jak teraz są po 4 zł, to co będzie za miesiąc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 2 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipca 2020 Dziś zwiady na bazarkach zrobiłem ogorek chyba 2 3 dniowy w cenie 6zl 80 gr za kg nic dziwnego ze ludzi odstrasza i wyglad i cena wszyscy czekają aż to drugie spadnie w dół a tak z innej bajki kg jabłek 12 zł musiałem się dobrze kilka razy przyjrzeć bo wierzyć się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 2 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipca 2020 7 godzin temu, Marek87 napisał: Dziś zwiady na bazarkach zrobiłem ogorek chyba 2 3 dniowy w cenie 6zl 80 gr za kg nic dziwnego ze ludzi odstrasza i wyglad i cena wszyscy czekają aż to drugie spadnie w dół a tak z innej bajki kg jabłek 12 zł musiałem się dobrze kilka razy przyjrzeć bo wierzyć się nie chce Mam sklep, te ceny są jak najbardziej realne. Jabłko przesada cenowa, ale oczywiście to wynika z braku jabłek i cena jest mega wysoka. Tak to jest, raz sadownicy płaczą, że nie ma kto kupić, a raz zarobi. LOTTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipca 2020 I jak ? Już powoli szykujecie się do zbiorów ?? Jaka będzie cena początkowa ogórka gruntowego prosto z pola ? Myślę, że od 5 zł za kg się zacznie z tendencją zniżkową, mamy sprzyjające warunki do wzrostu masy ogórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi