Gość Marian Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2020 Panowie ogórek już się skończył ,plantacje uschły.Kwaszarnie sobie poradzą i tak zostało im towaru z tamtego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 22 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2020 23 godziny temu, Gość Marian napisał: Panowie ogórek już się skończył ,plantacje uschły.Kwaszarnie sobie poradzą i tak zostało im towaru z tamtego roku. Panie, w jakim to regionie ?? U mnie zbiory trwają, ale sprzedaję detalicznie,a nie hurtowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wkz Napisano 22 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2020 Choroby atakują ogórki mączniak i w ogóle masakra z tym ogórek zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rob Napisano 22 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2020 1 godzinę temu, Gość Wkz napisał: Choroby atakują ogórki mączniak i w ogóle masakra z tym ogórek zimno Dokładnie samoloty stoją zbiory bardziej niż mizerne. Kaszki słabna nie wróży to dobrze ale z ogórkiem nigdy nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogóras Napisano 25 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipca 2020 Co taka cisza? nikt nie handluje? jakie ceny na rynkach hurtowych i na skupach?po niedzieli zaczynam coś rwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wkz Napisano 25 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipca 2020 11 godzin temu, Gość ogóras napisał: Co taka cisza? nikt nie handluje? jakie ceny na rynkach hurtowych i na skupach?po niedzieli zaczynam coś rwać Nikt się nie chwali bo małe zbiory ma a po zatym każdy już dość ma jak nie zalania pracownicy grzyb teraz atakuje nie ciekawie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 26 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2020 13 godzin temu, Gość Wkz napisał: Nikt się nie chwali bo małe zbiory ma a po zatym każdy już dość ma jak nie zalania pracownicy grzyb teraz atakuje nie ciekawie jest Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogor123 Napisano 26 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2020 Kazdemu ogorek usechl czy to na dzialce czy jakies plantacje do 0.5 ha . Presja na ogorka ogromna . Hurt szklarnia gruntowy 4 z pola 5 jedynka detal roznie od 6 do 8 zl za kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek z centrum Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Choroby w tym roku zniszczą ogórki błyskawicznie , prawdziwy Armagedon zacznie się jak Bizony pójdą w pola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość z centrum Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Franek z centrum mozesz mi wyjaśnić co mają bizony do ogórków? Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek z centrum Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Bizony nic , ale pył z koszonych zbóż idealnie przenosi choroby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość z centrum Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 Masz rację coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mr.Bryłka Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 W dniu 27.07.2020 o 19:12, Gość Franek z centrum napisał: Bizony nic , ale pył z koszonych zbóż idealnie przenosi choroby . G. Prawda. To jest ten czas: ta temperatura, ta wilgotność, to nasilenie szkodnikow i tylko wytrawni gracze są w stanie opanować tak zmasowany atak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 Nastała ogórkowa pogoda, ładne zbiory się szykują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogóras Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2020 taaa..ogórkowa pogoda,na mączniaka idealnie...zaraz będzie po ogórku zanim się na dobre zacznie,także spieszcie się kisić ogóry..tak szybko odchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Www Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2020 W zeszłym roku też miało nie być A wkoncu nie było gdzie sypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek z centrum Napisano 30 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2020 Ten rok jest o 180 stopni inny . O tej porze ogórki nigdy nie były w tak złej kondycji , bardzo wiele plantacji nawet tych dużych po kilka ha, prawie zakończyło sezon. Cene psuje dziki import szklarniowego z Białorusi . A dodatkowo brak ludzi na przetwórniach , zmnieszylo popyt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Www Napisano 30 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2020 Nie znam nikogo kto by już kończył sezon A znam bardzo dużo ludzi co mają ogórki. Fakt są gorsze kawałki co wyglądają już źle , ale jest też bardzo dużo ładnych. Nikt nie chce dużo zapłacić za ogórka po zeszłym sezonie i trudno się dziwić płacić po 3zl za grunt A później kiszony 2,5zl-3zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 30 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2020 Godzinę temu, Gość Www napisał: Nie znam nikogo kto by już kończył sezon A znam bardzo dużo ludzi co mają ogórki. Fakt są gorsze kawałki co wyglądają już źle , ale jest też bardzo dużo ładnych. Nikt nie chce dużo zapłacić za ogórka po zeszłym sezonie i trudno się dziwić płacić po 3zl za grunt A później kiszony 2,5zl-3zl. Pięknie powiedziane też znam klienta co załadował się po 3zl plus i później z uśmiechem na ustach sprzedawał kiszonego.Byl wniebowzięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogór Napisano 31 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2020 A ja mam klienta ,który mi płaci 4 zł za drobnego a detaluje po 10 zł i też jest bardzo zadowolony,w mojej okolicy mączniak straszny nawet u najlepszych plantatorów,także sezon ogórkowy będzie krótki w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek z Centrum Napisano 31 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2020 Dokładnie , niedawno się zaczął a już się prawie kończy . Późno siane ogórki jeszcze szybciej siadają jak te wczesne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Charsznicok Napisano 31 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2020 Pany ja nie wiem po co wy takie bzdury piszecie,mi skupy ze świętokrzyskiego przywożą na Charsznice ogórka od dzisiaj po 1.4 mieszankę,i mówią ze plantacje trzymają się świetnie,żadnych problemów,i piękne krzaki.Nie wiem po co takie coś piszecie,ja wiem ze każdy chce zarobić,ale przecież każdy widzi jak rynek wygląda,a takimi wpisami sytuacji nie uratujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Centrum Napisano 31 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2020 2 godziny temu, Gość Charsznicok napisał: Pany ja nie wiem po co wy takie bzdury piszecie,mi skupy ze świętokrzyskiego przywożą na Charsznice ogórka od dzisiaj po 1.4 mieszankę,i mówią ze plantacje trzymają się świetnie,żadnych problemów,i piękne krzaki.Nie wiem po co takie coś piszecie,ja wiem ze każdy chce zarobić,ale przecież każdy widzi jak rynek wygląda,a takimi wpisami sytuacji nie uratujecie W tym trochę każdy rację jest w Busko w miarę ok ale Kozienice jak narazie kuleje ze zbiorem ulewy teraz zimno choroby i braki ludzi. Podług zeszłego roku nawet nie ma co porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kapusta Napisano 31 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2020 No dobra nawet jak te mieszanke przywioza po 1.4 to co ty konserwe robisz przeciez pod skupy ludzie sadza anie partenokarpna ktora sie nie zakisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cha Napisano 1 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2020 4 godziny temu, Gość kapusta napisał: No dobra nawet jak te mieszanke przywioza po 1.4 to co ty konserwe robisz przeciez pod skupy ludzie sadza anie partenokarpna ktora sie nie zakisi Wszystko atomic F1 od x lat mi przywożą.Nigdy nie miałem problemu z ich ogórkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi