Gość Czarodziej Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia Sieradzak to powiedz po co ty tam na tej giełdzie łazisz masz klijenta zwal towar na miejscu i tyle. Każdy ma takiego klijenta jaka cena dnia za tyle każdy może zrurowac od biznes. Sieradz to stan umysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 47 minut temu, Gość Gosc. napisał: Sieradzak, twój obiektywizm nawet kłaka nie nie jest wart. No niestety ale prawda nie jest zgodna z wyobrażeniami wielu na temat tej uprawy.Kazdy wierzy w to co chce ale realia dość szybko sprowadzają z chmur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 24 minuty temu, Gość Czarodziej napisał: Sieradzak to powiedz po co ty tam na tej giełdzie łazisz masz klijenta zwal towar na miejscu i tyle. Każdy ma takiego klijenta jaka cena dnia za tyle każdy może zrurowac od biznes. Sieradz to stan umysłu. Widać jakie masz wyobrażenia o tym interesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 6 minut temu, Sieradzak napisał: No niestety ale prawda nie jest zgodna z wyobrażeniami wielu na temat tej uprawy.Kazdy wierzy w to co chce ale realia dość szybko sprowadzają z chmur Realia to wy tworzycie jeżdżąc po giełdach Kraków, Wrocław, Katowice, Łódź, Warszawa i inne. Dodatkowo opanowaliście skupy w okolicach Krakowa i przez takich jak wy cena sięga dna. Wy tych znienawidzonych skoczków nie wykończycie, oni wykończą was i to jest pewnik. Co do jakości ziemniaka, warzyw to mają nad wami wielką przewagę mimo że macie deszczownie i bardziej sprzyjające warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 15 minut temu, Gość Gosc. napisał: Realia to wy tworzycie jeżdżąc po giełdach Kraków, Wrocław, Katowice, Łódź, Warszawa i inne. Dodatkowo opanowaliście skupy w okolicach Krakowa i przez takich jak wy cena sięga dna. Wy tych znienawidzonych skoczków nie wykończycie, oni wykończą was i to jest pewnik. Co do jakości ziemniaka, warzyw to mają nad wami wielką przewagę mimo że macie deszczownie i bardziej sprzyjające warunki. Akurat tak się fajnie składa że po warzywa to Kraków do mnie całą zimę przyjeżdża więc doskonale wiem jak to tam wygląda.Czym ty mnie straszysz, chłopie.Nim Ty pierwszy kilogram ziemniaków wychodowałeś to Ja już wagony na Rumunię ładowałem.Wytrzymalem towar po 2zl za worek to i za 5 i 10 wytrzymam.Wiele lat i razy amatorka źle się kończyła i tym razem będzie tak samo .Licząc produkcję krajowa i to co jest sprowadzane praktycznie nie ma już miejsca na nowych producentów.Owszem mogą być lata gdzie towaru będzie mniej ale to jest liczenie na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 11 minut temu, Sieradzak napisał: Akurat tak się fajnie składa że po warzywa to Kraków do mnie całą zimę przyjeżdża więc doskonale wiem jak to tam wygląda.Czym ty mnie straszysz, chłopie.Nim Ty pierwszy kilogram ziemniaków wychodowałeś to Ja już wagony na Rumunię ładowałem.Wytrzymalem towar po 2zl za worek to i za 5 i 10 wytrzymam.Wiele lat i razy amatorka źle się kończyła i tym razem będzie tak samo .Licząc produkcję krajowa i to co jest sprowadzane praktycznie nie ma już miejsca na nowych producentów.Owszem mogą być lata gdzie towaru będzie mniej ale to jest liczenie na szczęście. Dałeś sobie sam odpowiedź, okolice Krakowa warzywami stoją a skupy wysyłają do was samochody bo kupują dużo taniej niż u nas na lokalnym rynku potentacie. Przykład, proszę bardzo, gdy giełda Kraków płaci młode ziemniaki po 45 zł za 15 kg u was kupują po 20 złotych a od miejscowych nie chcą kupować bo za drogo. Masz jeszcze jeszcze jakiś argument że to ,,skoczki" psują cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 35 minut temu, Gość Gosc. napisał: Dałeś sobie sam odpowiedź, okolice Krakowa warzywami stoją a skupy wysyłają do was samochody bo kupują dużo taniej niż u nas na lokalnym rynku potentacie. Przykład, proszę bardzo, gdy giełda Kraków płaci młode ziemniaki po 45 zł za 15 kg u was kupują po 20 złotych a od miejscowych nie chcą kupować bo za drogo. Masz jeszcze jeszcze jakiś argument że to ,,skoczki" psują cenę No za***isty jest tam towar .Kapusta z czernią w i pekin z Tibernem.Nie mówiąc już o cebuli.Ziemniaki fatalnej jakości która próbowaliście zaprezentować na innych giełdach i nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 1 godzinę temu, Sieradzak napisał: No za***isty jest tam towar .Kapusta z czernią w i pekin z Tibernem.Nie mówiąc już o cebuli.Ziemniaki fatalnej jakości która próbowaliście zaprezentować na innych giełdach i nie wyszło. Najlepiej wychodzą ci gwiazdki świadczące o twojej etyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia To nie jest książeczka z serii Poczytaj mi mamo.Wiekszej ilości gwiazdek nigdy nie widziałeś,to pogadaj ze zwykłymi ludźmi co sądzą o skoczkach warzywnych.Zobaczysz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia Żółty jak na Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 5 minut temu, Sieradzak napisał: To nie jest książeczka z serii Poczytaj mi mamo.Wiekszej ilości gwiazdek nigdy nie widziałeś,to pogadaj ze zwykłymi ludźmi co sądzą o skoczkach warzywnych.Zobaczysz więcej. Ta większość to ty i tobie podobni, dalsza dyskusja zbędna, czcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia I się amator obraził.Zamykamy teatrzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 19 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia Witam Panowie jak u was z plonem ziemniaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Abc Napisano 19 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia U was też mocno gnije corina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 19 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia Nie tylko Corina myślę, ten rok sporo zgnilizny - ciekaw jestem jak to wpłynie na przechowanie... ziemniak na wiosnę może być drogi, własnie z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 19 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 1 godzinę temu, A_2 napisał: Nie tylko Corina myślę, ten rok sporo zgnilizny - ciekaw jestem jak to wpłynie na przechowanie... ziemniak na wiosnę może być drogi, własnie z tego powodu. Belaroza też gnije a plony słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rura Napisano 19 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 9 godzin temu, Gość Abc napisał: U was też mocno gnije corina? Corina zawsze gnije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 20 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia 9 godzin temu, Gość rura napisał: Corina zawsze gnije. Po tych ulewach nie tylko corina będzie gnila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jaro Napisano 20 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia Po tych ulewach będzie cena! Bronisze zalane! Będzie popyt to i cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Giewont Napisano 20 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia Godzinę temu, Gość Jaro napisał: Po tych ulewach będzie cena! Bronisze zalane! Będzie popyt to i cena! Nie na długo, ale ogólnie jakość się pogorszy. Jak spadło gdzieś 100 l to każdy wie jak to jest po takiej ilosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 20 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia Za dwa dni upał po 30 st i tylko smród na polach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz50 Napisano 20 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpnia W mojej okolicy nawet kropelka nie spadła.Susza ,że kopać się nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcinn Napisano 21 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 14 godzin temu, Gość Lukasz50 napisał: W mojej okolicy nawet kropelka nie spadła.Susza ,że kopać się nie daje Dzisiaj jak znowu doleje będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Borek Napisano 21 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia W WLKP leje od rana. Rajki zalane. G z tego będzie bo przedwczoraj też lało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Pawłowski Napisano 21 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 56 minut temu, Gość Borek napisał: W WLKP leje od rana. Rajki zalane. G z tego będzie bo przedwczoraj też lało. Potwierdzam. W Gnieźnie od 7 rano pada i to konkretnie. W reszcie regionu również mokro i z tego też powodu dziś odwołano Targi Ziemniaczane w Sępnie Opady wędrują na wschód i już są w łódzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi