masło Napisano 3 Września Zgłoszenie Share Napisano 3 Września Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Ja mam handlowego 50 ton. Sadzeniak kwalifikat, nawozenie konkretne, 7 razy na zaraze jechane, deszczowania nie było z racji dużej presji zarazy. Jak macie po 20 ton handlowego to uprawiajcie coś innego bo ziemniak placi tonami. I nie placzcie tak bo co roku stekanie że ziemniaka nie ma a jakoś nie ma to odzwierciedlenia w cenach. Pozdrawiam. Poczekaj jak u Ciebie będzie praktycznie cały czas 30 stopni i od posadzenia 40-50 litrów deszczu przez 3 miesiące. Ziemniak w ogóle nie rośnie w temperaturze powyżej 27/28 stopni, możesz wtedy podlewać ile chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bamber Napisano 4 Września Zgłoszenie Share Napisano 4 Września 17 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Ja mam handlowego 50 ton. Sadzeniak kwalifikat, nawozenie konkretne, 7 razy na zaraze jechane, deszczowania nie było z racji dużej presji zarazy. Jak macie po 20 ton handlowego to uprawiajcie coś innego bo ziemniak placi tonami. I nie placzcie tak bo co roku stekanie że ziemniaka nie ma a jakoś nie ma to odzwierciedlenia w cenach. Pozdrawiam. U mnie podobnie kuj-pom kwalifikant, nawożenie, 5x zaraza + 3 razy deszczowane. Średni plon 45t handlowego wykopane 4ha na bieżącą sprzedaż 0,65-0,70zł. Kolejne 15 ha idzie na magazyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 4 Września Zgłoszenie Share Napisano 4 Września 58 minut temu, Gość Bamber napisał: U mnie podobnie kuj-pom kwalifikant, nawożenie, 5x zaraza + 3 razy deszczowane. Średni plon 45t handlowego wykopane 4ha na bieżącą sprzedaż 0,65-0,70zł. Kolejne 15 ha idzie na magazyn. Czyli jakiś 25 tyś z ha sadzeniak 10 tyś nawożenie z 5 tyś + opryski paliwo amortyzacją robota =? No rzeczywiście jest zaje….!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 4 Września Zgłoszenie Share Napisano 4 Września A kawałek taśmy do kombajnu kilkanaście tyś nie słyszałem aby w którymś roku była nadprodukcja taśm i muszą być za ćwierć ceny tylko z roku na rok ceny do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 4 Września Zgłoszenie Share Napisano 4 Września Godzinę temu, Gość Kra napisał: Czyli jakiś 25 tyś z ha sadzeniak 10 tyś nawożenie z 5 tyś + opryski paliwo amortyzacją robota =? No rzeczywiście jest zaje….!!! Tyle to na rzepaku zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bamber Napisano 4 Września Zgłoszenie Share Napisano 4 Września 1 godzinę temu, Gość Kra napisał: Czyli jakiś 25 tyś z ha sadzeniak 10 tyś nawożenie z 5 tyś + opryski paliwo amortyzacją robota =? No rzeczywiście jest zaje….!!! U mnie wszystkie koszty to ok 20,6 tys/ha. Sprzedaż prosto z pola na luzie 45 t x średnio 0,68 zł wychodzi 30,6 tys. Z hektara zostaje 10 tys zysku. Wiadomo potem z przechowalni sprzedaż zaczynam w marcu do końca maja to też inne koszty ale też lepsze pieniądze zostają. Może wam z rzepaku zostaje więcej to gratuluję i zachęcam do zwiększania areału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 4 Września Zgłoszenie Share Napisano 4 Września BAMBER popieram, bardzo dobrze napisane. ludzie by chcieli mieć co roku 30 tysięcy na czysto z hektara, niestety jest jak jest, ale tak jak napisałeś zostaje 10 tysi z hektara to tyle co z 5-7 hektarów pszenicy to chyba jest nieźle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 4 Września Zgłoszenie Share Napisano 4 Września Chopy najlepszy piniundz to drób i świnia,szybki obrót,pasza sama idzie,jeden człowiek do wywalenia padliny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 4 Września Zgłoszenie Share Napisano 4 Września 1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Chopy najlepszy piniundz to drób i świnia,szybki obrót,pasza sama idzie,jeden człowiek do wywalenia padliny... Nooo, żyła złota normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody rolnik Napisano 5 Września Zgłoszenie Share Napisano 5 Września Ten kto nie ma świń ani drobiu tak uwaza bo ten kto ma wie jak to jest. Szybki obrot szybki zarobek a jeszcze szybsza strata wiem bo mam świnie i ziemniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 5 Września Zgłoszenie Share Napisano 5 Września 1 minutę temu, Gość Młody rolnik napisał: Ten kto nie ma świń ani drobiu tak uwaza bo ten kto ma wie jak to jest. Szybki obrot szybki zarobek a jeszcze szybsza strata wiem bo mam świnie i ziemniaki. Kurcze to dziwne, mam kumpla który ma ok 1 - 1.5 tys. tuczników w cyklu zamkniętym i wiadomo, zawsze po narzeka ;), ale widzę jak rozwija gospodarstwo - idzie to dość ciekawie. Zresztą sam mówi że od pewnego czasu całkiem fajne pieniądze z tego ciśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody rolnik Napisano 5 Września Zgłoszenie Share Napisano 5 Września Ok zgadzam się cykl zamknięty ale otwarty już trochę słabiej to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 5 Września Zgłoszenie Share Napisano 5 Września Dziś 3 oferty calosamochodowe kal 5+ na luz lub big bag cena od 70 do 80gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 6 Września Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 23 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Dziś 3 oferty calosamochodowe kal 5+ na luz lub big bag cena od 70 do 80gr Jak tam plony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 7 Września Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 6 godzin temu, Gość Michał napisał: Jak tam plony Słabo 30 ton +- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 7 Września Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 9 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Słabo 30 ton +- Wschodnie mazowsze/podlaskie też bardzo słabo max do 30 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 7 Września Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 41 minut temu, Gość Jarek napisał: Wschodnie mazowsze/podlaskie też bardzo słabo max do 30 ton Małopolska też słabo są rejony gdzie nie padało 2 miesiące przy 30c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 8 Września Zgłoszenie Share Napisano 8 Września No poplaczcie sobie placzki jak to słabo jest i zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 8 Września Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: No poplaczcie sobie placzki jak to słabo jest i zle Nie cwaniakuj bo nie takich asów brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 9 Września Zgłoszenie Share Napisano 9 Września Witam Panowie jak sytuacja z ziemniakiem jak przebiegają u was wykopki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 9 Września Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 23 minuty temu, Gość Mat napisał: Witam Panowie jak sytuacja z ziemniakiem jak przebiegają u was wykopki ? Czekamy na ochłodzenie bo do przechowalni w tej temperaturze bez sensu kopać. Tylko na bieżącą sprzedaż kopiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 9 Września Zgłoszenie Share Napisano 9 Września a jak cena ziemniaka jest na dzień dzisiejszy jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 9 Września Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 80 groszy luz na mycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 9 Września Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 14-15 worek 15 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PrawdziwyObrazRzeczywistos Napisano 11 Września Zgłoszenie Share Napisano 11 Września W dniu 4.09.2024 o 15:01, Gość Rolnik napisał: BAMBER popieram, bardzo dobrze napisane. ludzie by chcieli mieć co roku 30 tysięcy na czysto z hektara, niestety jest jak jest, ale tak jak napisałeś zostaje 10 tysi z hektara to tyle co z 5-7 hektarów pszenicy to chyba jest nieźle. Pozdrawiam. Prąd w górę, woda w górę, środki w górę, paliwo po 4zł pokaż mi gdzie? Pracownicy w górę? Ziemniaki sześdziesiunt groszy za kilogram, market ktoś napisał ogloszenie 3.90zł kilogram już wiem gdzie są nasze pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi