Gość Ppl Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 4 godziny temu, Sieradzak napisał: Przecież ma racje,o co ci chodzi? A ci co sadzą co roku napewno zmniejszyli areał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Toffi Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia Po ile puszczacie na sklepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia Godzinę temu, Gość rura napisał: Zapomniałeś dodać że to szambo leci ci wprost na głowę. Prawda a właściwie szambo w oczy kole. Pulta się bo taki sam producent jednoroczny. Co tydzień od lat jestem na giełdzie i doskonale wiem kto uprawia ziemniaki od lat a kto jest swierzy.Od ok 2 tygodni pojawiają się ludzie których nigdy nie widziałem i przyjeżdżają przyczepkami i jakimiś T4 z 60 workami.Malo tego wydaje im się że ich towar jest unikalny bo zbierany ręcznie za dwurzędówka, niestety zderzenie z rzeczywistością jest bolesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarodziej Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia A ten z T4 jest gorszy od ciebie, ty jesteś gorszy bo zepsuty tymi kartoflami nie lubicie handlarzy innych rolników nikogo nie lubicie zamiast się zjednoczyć i wreszcie tą pętlę która się zaciska na szyji zdjąć to tylko biadolenie które nic nie wnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rura Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia Taki zimny prysznic jest najlepszym lekarstwem żeby skoczki porzuciły przygodę z ziemniakami po jednym sezonie, szkoda tylko że dzbany cene popsują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qwerty Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 35 minut temu, Gość rura napisał: Taki zimny prysznic jest najlepszym lekarstwem żeby skoczki porzuciły przygodę z ziemniakami po jednym sezonie, szkoda tylko że dzbany cene popsują. Skąd bierze się tyle skoczków po tylu skokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 55 minut temu, Gość Czarodziej napisał: A ten z T4 jest gorszy od ciebie, ty jesteś gorszy bo zepsuty tymi kartoflami nie lubicie handlarzy innych rolników nikogo nie lubicie zamiast się zjednoczyć i wreszcie tą pętlę która się zaciska na szyji zdjąć to tylko biadolenie które nic nie wnosi W którym miejscu biadole?Ja i wielu mi podobnych uprawiamy to od lat i bez względu na cenę.Nie skacze z tematu na temat.Mam swojego kupca na tej pie...j giełdzie ale żal jest patrzeć na ludzi którzy rzucili się na jakiś kierunek bez kompletnego rozeznanie w temacie natomiast z wizją zrobienia szybkich pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 52 minuty temu, Gość rura napisał: Taki zimny prysznic jest najlepszym lekarstwem żeby skoczki porzuciły przygodę z ziemniakami po jednym sezonie, szkoda tylko że dzbany cene popsują. Już kilka razy widziałem jak do domu zabierali bo bilet się kończy i do roboty trzeba iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bfd Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 17 godzin temu, Sieradzak napisał: Już kilka razy widziałem jak do domu zabierali bo bilet się kończy i do roboty trzeba iść. Bo widzą jak się bogacicie. Przechowalnie, domy, ciągniki, maszyny, dopłaty do wszystkiego, odszkodowania. A pracujący co musi tylko podatki płacić. A wy zapłacicie rolny i resztę dostajecie za nic. I nie biadolcie że to wszystko za kredyty robione bo za co niby spłacacie te kredyty jak nic nie opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Luk Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia Jaka cena ziemniaka na Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rura Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 55 minut temu, Gość Bfd napisał: Bo widzą jak się bogacicie. Przechowalnie, domy, ciągniki, maszyny, dopłaty do wszystkiego, odszkodowania. A pracujący co musi tylko podatki płacić. A wy zapłacicie rolny i resztę dostajecie za nic. I nie biadolcie że to wszystko za kredyty robione bo za co niby spłacacie te kredyty jak nic nie opłacalne. Jak to jeden taki powiedział: "zmień pracę, weź kredyt". A jakie to podatki płaci pracujący, ani zusu ani dochodowego bo wszystko za niego pracodawca płaci a pracownik nasłucha się w tv że wszystko mu się należy i tylko łapę wyciąga. Zobacz jak się bogacą inne zawody, glazurnik położy metr płytek i 150 bierze bez żadnej faktury a to robota jeszcze prostsza inż uprawa ziemniaków do tego narzędzia za jakieś grosze. To co może idź płytki układać jak tak bardzo cię kłuje w oczy ile inni zarabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 2 godziny temu, Gość Bfd napisał: Bo widzą jak się bogacicie. Przechowalnie, domy, ciągniki, maszyny, dopłaty do wszystkiego, odszkodowania. A pracujący co musi tylko podatki płacić. A wy zapłacicie rolny i resztę dostajecie za nic. I nie biadolcie że to wszystko za kredyty robione bo za co niby spłacacie te kredyty jak nic nie opłacalne. Ja już pieniądze w Big Bagu udeptuje bo w workach się nie mieszczą.A tak w nawiasie to nigdy kredytu nie miałem i poza obszarowka nic z EU nie brałem.Jak takie miody są to robić kurs rolnika i gospodarzyć.Obok jest gospodarstwo do sprzedania budy całkiem fajne,zostaniemy sąsiadami.No dalej. A_2 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obiektywny Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tga Napisano 17 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 16 godzin temu, Gość Obiektywny napisał: Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. A na koniec czeka cię nagroda w postaci emerytury KRUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 17 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 1 godzinę temu, Gość Tga napisał: A na koniec czeka cię nagroda w postaci emerytury KRUS I to jakiej zajeb....j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 17 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia Jak ceny panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 17 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia W dniu 15.08.2024 o 12:50, Gość Ppl napisał: A ci co sadzą co roku napewno zmniejszyli areał Sądzę ziemniaki od 20 lat. W tym roku 10% mniejszy areał niż w roku ubiegłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik32 Napisano 17 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia Producenci do was też już dzwonią pakownie za towarem ?. Sieradzaki jak u was sytuacja ?. Podobno większość wykopana bo trzeba sadzić kapuste/sałatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 12 godzin temu, Rolnik32 napisał: Producenci do was też już dzwonią pakownie za towarem ?. Sieradzaki jak u was sytuacja ?. Podobno większość wykopana bo trzeba sadzić kapuste/sałatę. Widać już na ingricie jak Zielono się zaczyna robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Szmudanowski Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia Na razie ssanie jest na czerwonego na Rumunię i Chorwację na BB kal 4.5 1 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia Które pakowalnie tak wydzwaniaja jeśli to nie tajemnica ? Ile płacą za ziemniaka luzem na mycie/na brudno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarodziej Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia Hej Sieradzak te skoczki sprzedają w bb drożej niż ty pałujesz na giełdzie, wszyscy sadzcie ziemniaki 3 lata jest kasa klimat się ociepla ziemniaki nie będą za grosze już nigdy zawsze lepiej to niż Zboze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcinn Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 46 minut temu, Sebastian Szmudanowski napisał: Na razie ssanie jest na czerwonego na Rumunię i Chorwację na BB kal 4.5 1 zł Pomyśleć mamy sierpień a zainteresowanie rośnie ziemniak będzie miał cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 49 minut temu, Gość Czarodziej napisał: Hej Sieradzak te skoczki sprzedają w bb drożej niż ty pałujesz na giełdzie, wszyscy sadzcie ziemniaki 3 lata jest kasa klimat się ociepla ziemniaki nie będą za grosze już nigdy zawsze lepiej to niż Zboze. Mógł byś się mocno zdziwić jak byś zobaczył po ile oni ziemniaki sprzedają.W zeszłym tygodniu po 8zl sprzedawali ręcznie wybierany towar normalnie szał.Im bardziej klimat się ociepli i im większe bendą suszę tym większego nakładu uprawa ziemniaków będzie wymagała .Skoczki i amatorzy tego nie udźwigną.Ja mam stałego klienta na tej parszywej giełdzie na pewny towar a oni,no cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 18 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia Godzinę temu, Sieradzak napisał: Mógł byś się mocno zdziwić jak byś zobaczył po ile oni ziemniaki sprzedają.W zeszłym tygodniu po 8zl sprzedawali ręcznie wybierany towar normalnie szał.Im bardziej klimat się ociepli i im większe bendą suszę tym większego nakładu uprawa ziemniaków będzie wymagała .Skoczki i amatorzy tego nie udźwigną.Ja mam stałego klienta na tej parszywej giełdzie na pewny towar a oni,no cóż. Sieradzak, twój obiektywizm nawet kłaka nie nie jest wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi