Gość Rolnik Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2022 1 minutę temu, Sieradzak napisał: Ujowo Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik2 Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2022 23 minuty temu, Sieradzak napisał: Jest Ujowo lub jak kto woli słabo Prawie 4 mln ludzi którzy jedzą mnóstwo ziemniakow A wy mówicie że jest słabo. Trzeba nie oddawać po kosztach to będzie lepiej. A nie gacie spuszczacie, nawóz już drożeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2022 No dlatego przychamowałem z kopaniem.Zejscie jest bardzo słabe, kompletnie brak ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2022 Godzinę temu, Sieradzak napisał: No dlatego przychamowałem z kopaniem.Zejscie jest bardzo słabe, kompletnie brak ruchu U nas ziemniak słaby plonów nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2022 Henryk u nas czyli gdzie? Pisz konkretnie.. Przeraża mnie ten sezon. Najpierw dziwiłem się, że cena spadła na 15zl i sądziłem że tańsze nie będą. Po kilku dniach poleciały na 10zl i znowu myśle - litości, taniej być nie może. A teraz mamy ogłoszenia z ofertami sprzedaży po 8-9zl. Swoich nawet nie ruszam, wolę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2022 25 minut temu, Marcin napisał: Henryk u nas czyli gdzie? Pisz konkretnie.. Przeraża mnie ten sezon. Najpierw dziwiłem się, że cena spadła na 15zl i sądziłem że tańsze nie będą. Po kilku dniach poleciały na 10zl i znowu myśle - litości, taniej być nie może. A teraz mamy ogłoszenia z ofertami sprzedaży po 8-9zl. Swoich nawet nie ruszam, wolę kupić. Mazowieckie okolice Siedlec. Slabe są, mało pod krzakiem mimo nawadnianie. A wiesz czemu są tanie? Bo handlarz jeden przez drugiego aby wydrzeć jak najtaniej. Ale jeszcze ta cena nie jest odpowiednikiem ceny pazdziernik/listopad. Jeszcze wszystko może się zdarzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anty ukro Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2022 6 godzin temu, Gość Rolnik2 napisał: Prawie 4 mln ludzi którzy jedzą mnóstwo ziemniakow A wy mówicie że jest słabo. Trzeba nie oddawać po kosztach to będzie lepiej. A nie gacie spuszczacie, nawóz już drożeje. Te cipery ukraińskie będą gotować prędzej do Maka pójdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ArcelorMittal Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2022 2 godziny temu, Gość Henryk napisał: Mazowieckie okolice Siedlec. Slabe są, mało pod krzakiem mimo nawadnianie. A wiesz czemu są tanie? Bo handlarz jeden przez drugiego aby wydrzeć jak najtaniej. Ale jeszcze ta cena nie jest odpowiednikiem ceny pazdziernik/listopad. Jeszcze wszystko może się zdarzyc. Wina handlarzy tak samo jak drogie paliwo przez Obajtka i partie rządząca...wiesz co masz zrobić, baranek i wio w stodole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 Jaka teraz cena Irgi na giełdach a jaka z domu? Popyt jest na nią? A jak żółte teraz stoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 6 godzin temu, Gość ArcelorMittal napisał: Wina handlarzy tak samo jak drogie paliwo przez Obajtka i partie rządząca...wiesz co masz zrobić, baranek i wio w stodole A niby kto? Jasne że handlarze. Jak towaru mniej to cenę podnosicie A jak już trochę więcej to cena w dół. U nas np 60 gr A w sklepie 2.50zl to teraz kto tu zarabia krocie? Koszty rolnika A koszty posrednika. My to na powietrzu jedziemy. Żebyśmy musieli zatrudnić kogoś żeby za nas robił to by nic nie zostalo!!! Więc nie gadaj głupot, wio w stodole to sam niedługo będziesz, nie ma nas nie ma was. Krótko i na temat. Już pośrednicy maszyn obsrani bo nic prawie nie idzie, A drożej jeszcze cenic. Tak samo będzie z wami nie ma opłacalności produkcji to będziesz korę z drzewa gryzl jak rolnik Ci nie wyprodukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 Wczoraj na Sieradzu ladowałem po 7,5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 2 godziny temu, Gość Mateusz napisał: A niby kto? Jasne że handlarze. Jak towaru mniej to cenę podnosicie A jak już trochę więcej to cena w dół. U nas np 60 gr A w sklepie 2.50zl to teraz kto tu zarabia krocie? Koszty rolnika A koszty posrednika. My to na powietrzu jedziemy. Żebyśmy musieli zatrudnić kogoś żeby za nas robił to by nic nie zostalo!!! Więc nie gadaj głupot, wio w stodole to sam niedługo będziesz, nie ma nas nie ma was. Krótko i na temat. Już pośrednicy maszyn obsrani bo nic prawie nie idzie, A drożej jeszcze cenic. Tak samo będzie z wami nie ma opłacalności produkcji to będziesz korę z drzewa gryzl jak rolnik Ci nie wyprodukuje To cen wyżej za swoją prace jeden z drugim! Nie psuj ceny tym którzy chcą zarobić. Poniżej złotówki nie kopać i ja sprzedam i ty. Za 60 gr to co z tego zostanie. Policz paliwo nawozy prace. Jak wystartować na następny sezon? Litości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Podlasin Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 2 godziny temu, Gość Kupiec napisał: Wczoraj na Sieradzu ladowałem po 7,5 zł To po co tyle płaciłeś potarguj jeszcze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania esi Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 Dziś jechałem przez gm Błaszki kopią na potęgę. Będzie 5 zł za worek zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jaca Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 Godzinę temu, Gość Scania esi napisał: Dziś jechałem przez gm Błaszki kopią na potęgę. Będzie 5 zł za worek zaraz. No i takie głupie gadanie pasozyta. Będzie 5 zl jesteś pewien? Zesrasz się niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jokk Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 Jaka cena białego ziemniaka na Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania esi Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 10 godzin temu, Gość Jaca napisał: No i takie głupie gadanie pasozyta. Będzie 5 zl jesteś pewien? Zesrasz się niedługo Byli i tacy cfaniacy jak ty. Stawiali się że za 5 zł nie będą kopać, a później dzwonili żeby za 3 zł towar zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2022 Łódź biały 12 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jaca Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2022 10 godzin temu, Gość Scania esi napisał: Byli i tacy cfaniacy jak ty. Stawiali się że za 5 zł nie będą kopać, a później dzwonili żeby za 3 zł towar zabrać. Kupy nie zrób. Jak miał bym za 5 zł sprzedać to wolę dla bydła tak jak leci sprzedać przynajmniej pakować nie trzeba i dalszych kosztów ponosić. A u nas branie jest na odpadowe i jeszcze nie jeden tak zrobi. Więc uważaj żebyś jeszcze sam pełnych gaci nie miał. W ubiegłym sezonie też coś tam kozaczyles na forum pamietam Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PRODUCENT Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2022 Panowie co to za cena 3 czy 5 zł Prosze zobaczcie jakie ceny Nawozów Ropy Środki Ochrony Roślin Maszyn Trochę więcej pomyśleć bo za rok na wiosnę Będzie pusta kieszonka i za co kupisz sadzeniaka Ropy za co naprawia maszynę A opłaty rosną Prąd Gas Abonamęt Więcej Myśleć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2022 Nie trzeba być specjalistą by wiedzieć, że ziemniaka i innych warzyw okopowych będzie w tym roku brakować, susza w całym kraju daje się we znaki na całego, poza tym południe europy w tym francja mają katastrofalne susze i upały a opadów nie widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maro Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2022 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Nie trzeba być specjalistą by wiedzieć, że ziemniaka i innych warzyw okopowych będzie w tym roku brakować, susza w całym kraju daje się we znaki na całego, poza tym południe europy w tym francja mają katastrofalne susze i upały a opadów nie widać! Ze tak powiem znow?? To już z 3 sezon te same problemy i jak widać ceny byly ze hoho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2022 Podobno na Krakowie ziemniak po 8 zł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2022 3 godziny temu, Gość Lolo napisał: Podobno na Krakowie ziemniak po 8 zł ! A kapusta będzie po 0.50 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krakus Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2022 Po 8 zł to Suszka i pognity ładny towar 14 zl wolane 12 oddawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi