A_2 Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 We wszystkim trzeba równowagi, przypomina mi się zeszłoroczna sytuacja z nawozami i twierdzenia, że rolnicy akceptują wysokie ceny nawozów, a teraz trą brzuchem po ziemi i kto wie jak to się skończy dla azotów. Także zarówno jedni jak i drudzy, pokornie do rynku i do swojej pracy z szacunkiem jeden do drugiego - bo wszyscy jedziemy na tym samym wozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grz Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 W dniu 20.06.2023 o 02:41, Gość Wsi napisał: Witam , jak ceny na giełdach Łódz Katowice??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grz Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 Kopiecie już grunty , jak z wydajnoscią u was , jakie rejony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 4 minuty temu, Grz napisał: Kopiecie już grunty , jak z wydajnoscią u was , jakie rejony?? Gruntu 60%tego co pod okryciem. Do 4 ziemniakow pod krzakiem. Dolnoslaskie Strzelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krakus Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 Grunt tragedia małopolskie połowa tego co rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michu Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 Grunt ??to jest katastrofa !!!! Byly rozne susze ale ta jest na 1 szym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grz Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 A na Sieradzu gadają że grunty po 45 t, ciekaw jestem czy gadają prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 3 minuty temu, Grz napisał: A na Sieradzu gadają że grunty po 45 t, ciekaw jestem czy gadają prawdę A czy to ważne ile plonują grunty? Cena jest jaka jest. No tak chłop nie może za dużo zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 Ten co się chwali najwięcej ma i tyle w tym temacie znajomy kopie grunta 1 2 kopanie i hektar znika grube są wydajnosci brak jak widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiek Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 14 godzin temu, Gość Gość napisał: Ja wstawiałem i wszystko Ok, kwestia dogadania Z tym dogadaniem to tu różnie mówią, na papier podaję podobno jedno a realia drugie, bo na RR niby 14 dni a facet mi mówi że już 4 m-ce czeka i papier na giełdzie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 Pierwszy grunt kopaliśmy 19 czerwca, dziś 30 czerwca ta sama odmiana, na tym samym polu daje tyle co pierwszy raz, bez żadnego przyrostu. Ziemniak ładny ale wydajność mizerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik centrum Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 Mazowsze pod Warszawą bardzo słabo. Jak nie podlewane to i na 3 klasie mało powiązane. Myślę że połowa tego co normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lipek Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 Dziś wieczór Bronisze cena 50 zł worek. Irgi brakowało akurat jak byłem ok 19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 8 godzin temu, Grz napisał: A na Sieradzu gadają że grunty po 45 t, ciekaw jestem czy gadają prawdę Wystarczy popatrzeć na ogłoszenia na igrit i się wszystkiego można dowiedzieć jakie na Sieradzu są wydajnosci.Po inne lata każde jedno ogłoszenie 800-1500 worów a w tym zera im się poodcinały w ogłoszeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grswiet Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 19 godzin temu, Gość Antyhandlarz napisał: Taaaa a świstak siedzi i zawija No tak a świstak ten siedzi w ziemniakach i produkuje plon niedowiarku nie wszędzie jest tragedia z plonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Uba Napisano 30 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 2023 16 godzin temu, Gość Kra napisał: Ogólnie południe polski ziemniaki bardzo ładne dużo wilgoci ciepło jedyny problem to sporo stonki i pojawiająca się zaraza ale narazie środki działają więc chyba ten świstak zawija te sreberka Że stonka i grzybkiem to nie ma dużego problemu mogą być rekordowe plony w tym roku na południu a swistaki niedowiarki niech zawijaj dalej w sreberka ale po 1g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 9 godzin temu, Gość Uba napisał: Że stonka i grzybkiem to nie ma dużego problemu mogą być rekordowe plony w tym roku na południu a swistaki niedowiarki niech zawijaj dalej w sreberka ale po 1g U mnie w tamtym roku 20 l przez caly sezon teraz 20 l co trzeci dzień ziemniaki w okolicy bardzo ładne przynajmniej narazie małopolska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wsi Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 Co to znaczy dla cb dobry plon co z tego ze masz nawiazane 35 sztuk jak i tak tego nie wykarmisz nie takie plantacje byly bo dla jednego dobry plon to 30 t a dla drugiego to 50 -60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zbyszek Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 Wie ktoś może jaka cena ziemniaka na giełdzie w Katowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michel Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 Prognozujecie plony po 50t i co wrócimy do ceny 5 lepiej sprzedac 10 t po 1.80 niż 50 po te 0.40 0.50gr w krakowie już jest wyścig cenowy w dół a niewiele jest przerzutu porównując ubiegły rok u nas był 15 za worek a na Sieradzu po 7-8 zł się ładowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szzone Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 Prognozujcie sobie i 100t ha ale prawda jest taka że przykrucie kończyłem z wydajnością 35t a grunty słabo 20-25t i przyrosty po 50l wody przez tydzień znikome. Żadne magiczne odżywki i stymulatory w tym roku nie przynoszą oczekiwanych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyrus Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 1 godzinę temu, Gość Szzone napisał: Prognozujcie sobie i 100t ha ale prawda jest taka że przykrucie kończyłem z wydajnością 35t a grunty słabo 20-25t i przyrosty po 50l wody przez tydzień znikome. Żadne magiczne odżywki i stymulatory w tym roku nie przynoszą oczekiwanych efektów. U mnie przynoszą... Zero przykrycia ... A zaczynałem kopać końcem maja. Miałem tylko 10% mniejszą wydajność od sąsiada co krył podwójne. Obecnie 45 ton na luzie. Oczywiście plantacje nawadniane. Faktycznie mróz bardzo łagodnie przeszedł. Dużo wiedzy... Dostawały wszystko co potrzebne w odpowiednim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 Jesteś szczęściarzem mając taki plon o tej porze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 Co ty chlopaczku piszesz koniec maja kopales bez przykrycia chyba kobite po du... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kkk Napisano 2 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipca 2023 9 godzin temu, Gość Pyrus napisał: U mnie przynoszą... Zero przykrycia ... A zaczynałem kopać końcem maja. Miałem tylko 10% mniejszą wydajność od sąsiada co krył podwójne. Obecnie 45 ton na luzie. Oczywiście plantacje nawadniane. Faktycznie mróz bardzo łagodnie przeszedł. Dużo wiedzy... Dostawały wszystko co potrzebne w odpowiednim czasie. chyba z łęcianami zgrywusy widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi