Gość Pyra Napisano 9 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwietnia W dniu 9.04.2025 o 13:53, Guest elzbieta napisał: Następny niech napisze że było -10 i już będziecie mieć całą paletę barw. Dziecinada a nie plantatorzy. Expand Dziecinada? W czym ty masz problem kobieto? Mówimy o faktach U ciebie ile było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bambi Napisano 9 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwietnia Pewnie 10 na plusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 9 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwietnia -4 było miejscami w gminie Wróblew.W niektórych miejscach ziemniaki są poparzone ale nie widziałem miejsce gdzie zmarzły do ziemi.Jak zrobi się ciepło moment się zregenerują.Ludzie lubią dramatyzować i ubarwiać.Z doświadczenie wiem że nawet jeśli taki ziemniak do 5-8cm zmarznie to nie ma to większego znaczenia a jedynie opóźni zbiór o jakiś tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość W lubelskim przemarzly Napisano 9 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwietnia W dniu 9.04.2025 o 14:21, Gość Pyra napisał: Dziecinada? W czym ty masz problem kobieto? Mówimy o faktach U ciebie ile było? Expand Pewnie plus 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 9 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwietnia No zmarzly będą później cóż wyrównało na pewno już tak plonować nie będą takich tonazy może i dobrze bo na ilość nasadzone w jednym czasie będzie spory wysyp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 12 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwietnia Co roku jest nasadzone opór, potem biadolenie o przymrozkach, potem biadolenie o suszy, a na koniec biadolenie o cenie bo po 50 groszy ziemniak bo tyle naroslo. to forum nigdy nie było żadnym wyznacznikiem jeśli chodzi o ziemniaka ogólnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Kpr Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia Ziemniaka jeszcze starego jest bardzo dużo ciężko będzie się z tego wysprzedac jak w okolicach 10 maja będzie już Rumun.Kto trzymał to przetrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Radek Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia Rumunia wymarzla przyjacielu nie ma nic rozmawiałem z rumunami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 08:38, Gość Marek Kpr napisał: Ziemniaka jeszcze starego jest bardzo dużo ciężko będzie się z tego wysprzedac jak w okolicach 10 maja będzie już Rumun.Kto trzymał to przetrzymał. Expand Będziesz miał 10 maja jak na Rumuni ziemniak zmarzł idz opowiadaj bajki pod sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 10:34, Gość Pan napisał: Będziesz miał 10 maja jak na Rumuni ziemniak zmarzł idz opowiadaj bajki pod sklep Expand Zmarzł ale miejscami po 10 maja zaczynamy towaru sporo nasadzone Rumunia duży kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 11:18, Gość Kra napisał: Zmarzł ale miejscami po 10 maja zaczynamy towaru sporo nasadzone Rumunia duży kraj Expand 10 maja będzie nasz ziemniak spod foli także może sobie tego rumka w oczko zapakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 11:36, Gość Okolice Wrocławia napisał: 10 maja będzie nasz ziemniak spod foli także może sobie tego rumka w oczko zapakować Expand A to Ja myślałem że wy już kopiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 12:32, Gość Kra napisał: A to Ja myślałem że wy już kopiecie Expand Na to wychodzi że myślenie jest twoja słaba stroną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bambi Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 12:48, Gość Okolice Wrocławia napisał: Na to wychodzi że myślenie jest twoja słaba stroną Expand Zobaczymy jak będziesz śpiewał kiedy będzie nawał młodego i po 1 zł trza będzie oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 13 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 15:41, Gość Bambi napisał: Zobaczymy jak będziesz śpiewał kiedy będzie nawał młodego i po 1 zł trza będzie oddać Expand Co roku to samo pier**licie tutaj,zmieńcie już płyte marne handlarzyny bo już na wymioty zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qwerty Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia Nie obrzydzać ludziom sądzenia niech sadzą i się cieszą jak rośnie jakoś tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 15:41, Gość Bambi napisał: Zobaczymy jak będziesz śpiewał kiedy będzie nawał młodego i po 1 zł trza będzie oddać Expand Tak samo jak ty będziesz śpiewał kiedy będziesz miał złotówę na worku pamiętaj mądralo,że czym droższy towar to będziesz miał na tym więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 14.04.2025 o 08:08, Gość Pan napisał: Tak samo jak ty będziesz śpiewał kiedy będziesz miał złotówę na worku pamiętaj mądralo,że czym droższy towar to będziesz miał na tym więcej Expand Za złotówkę żaden handlarz się tego nie tyknie nikt za darmo oprócz chłopa tego przewalał nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Napisano 14 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia Skoczków może i jest wiele ale jak nie mają nawadniania to dużo nie zbiorą i w sumie więcej na te sadzeniaki mi wyjdzie. W Wielkopolsce sucho jak pieprz i upały w kwietniu prognozach także spokojnie panowie, pożyjemy zobaczymy Dbajmy o swoje aby mieć dobry towar a będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 15 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwietnia W dniu 14.04.2025 o 11:26, Gość Pyra napisał: Skoczków może i jest wiele ale jak nie mają nawadniania to dużo nie zbiorą i w sumie więcej na te sadzeniaki mi wyjdzie. W Wielkopolsce sucho jak pieprz i upały w kwietniu prognozach także spokojnie panowie, pożyjemy zobaczymy Dbajmy o swoje aby mieć dobry towar a będzie dobrze! Expand Mądre słowa. W tym sezonie to pogoda zweryfikuje wielkość plonu. Nawet pod okrywami za chwilę zacznie brakować wody. Bez podlewania wiele nie urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ESI CENTRUM Napisano 15 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 08:38, Gość Marek Kpr napisał: Ziemniaka jeszcze starego jest bardzo dużo ciężko będzie się z tego wysprzedac jak w okolicach 10 maja będzie już Rumun.Kto trzymał to przetrzymał. Expand Gościu chyba rynku nie znasz starego ziemniaka, pakowalnie ładnego starego w locie kupuja do końca czerwca braknie. W Rumuni sporo większe przymrozki i duże straty przez mróz, nasadzenia też trochę mniejsze. Także cytując klasyka " czas pokaże, czas pokaże " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 15 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwietnia Zdejmujecie już folię z podwójnego okrycia? W dniu 3.04.2025 o 14:23, Gość Mirek napisał: Tak Panie Marku, a jak sadza 2x0.3 to 150 ton. Rozbawil mnie Pana komentarz. Expand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 16 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwietnia W dniu 15.04.2025 o 07:10, Gość Romek napisał: Zdejmujecie już folię z podwójnego okrycia? Expand Ja jutro sciagam sama folie bo już nie ma sensu ich dłużej trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Arrow Napisano 16 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwietnia Ja już ściągnąłem akurat dziś w nocy popadało.przy tych wysokich temperaturach przykrycie nic nie daje tylko szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 16 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwietnia Dziękuje za rzeczowe odpowiedzi. Też dziś odkryłem i widać że zaczyna się robić sucho. Po świętach trzeba zacząć podlewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi