Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Okolice Wrocławia
49 minut temu, Gość Cecylia napisał:

Czy to naprawdę z Sieradza? Widzę że w tym roku w lubelskim lepsze.

A co w tym dziwnego ? Ile lat będą ziemniaki po ziemniakach ? 30 lat? A nie sorry jest płodozmian - kapusta w czerwcu 🤣🤣🤣

3 godziny temu, Gość colombo napisał:

Co to za przedwojenna technologia szerszej włókniny nie masz a o agrotechnice już nie mówię

Przecież to nie moje.Jechalem i zdjęcie zrobiłem .Sadzone koło mojego to wiem kiedy były sadzone.

2 godziny temu, Gość Okolice Wrocławia napisał:

A co w tym dziwnego ? Ile lat będą ziemniaki po ziemniakach ? 30 lat? A nie sorry jest płodozmian - kapusta w czerwcu 🤣🤣🤣

W niczym to nie przeszkadza.Rozumiem że gul niektórym skacze na myśl o Sieradzu?

Gość Okolice Wrocławia

Pewnie że w niczym nie przeszkadza -niszczek i zaraza lubią to 🤣🤣🤣🤣 W czym ma mi gul skakać ? Ty to widzę lubisz się z sąsiadów pośmiać robiąc to zdjęcie ,czy może masz jeszcze gorsze ziemniaki od tych ?🤣🤣

1 godzinę temu, Gość Okolice Wrocławia napisał:

Pewnie że w niczym nie przeszkadza -niszczek i zaraza lubią to 🤣🤣🤣🤣 W czym ma mi gul skakać ? Ty to widzę lubisz się z sąsiadów pośmiać robiąc to zdjęcie ,czy może masz jeszcze gorsze ziemniaki od tych ?🤣🤣

Wogule w tym roku przykrytych nie mam.Prowadziłem na powierzchni 1hektara doświadczenie odnośnie niszczyka.5 lat siewu owsa i po żniwach poplony.Nic się nie zmieniło.Niszczyk wystąpił niemal w takim samym stopniu.Jest sposób na niszczyka ale to trzeba pomyśleć i kosztuje to raptem 300zl na hektar.

Gość Młody
 W p3 godziny temu, Gość Monako napisał:

Witajcie Drodzy Producenci 

Mam takie Pytanie jaka Cena Sadzeniaków na Giełdzie w Krakowie ?

Targ w Proszowicach Wtorek, środa kupisz bezproblemowo.

Gość Olek
8 godzin temu, Gość Monako napisał:

Ooo ktoś się obudził z zimowego snu ;D 

Gość Nowy
W dniu 19.04.2025 o 19:52, Gość Rolnik z centrum napisał:

Za tydzień oficjalnie nocami na -

Panowie czy już wszyscy zdjęli włókninę z ziemniaków. Ja jeszcze nie zdjąłem bo boję się przymrozków. Czy ziemniakom nie zaszkodzi wysoka temperatura pod przykryciem. Narazie nic złego się nie dzieje. Mają wilgoci bo popadało i bardzo dobrze rosną.

Gość Gość Arrow
3 godziny temu, Gość Nowy napisał:

Panowie czy już wszyscy zdjęli włókninę z ziemniaków. Ja jeszcze nie zdjąłem bo boję się przymrozków. Czy ziemniakom nie zaszkodzi wysoka temperatura pod przykryciem. Narazie nic złego się nie dzieje. Mają wilgoci bo popadało i bardzo dobrze rosną.

Nie jest to dobrze rozwiązaniem ziemniaki dobrze rosną jak mówisz ale w nać.ja odkryłem tydzień temu zrobiłem dwa zabiegi środkami i teraz będę nakrywał.

Gość Kamilo
2 godziny temu, Gość Krakusek napisał:

Witam Panowie jak po ŚWIĘTACH 

Powiedźcie mi czy jeszcze schodzi Sadzeniak bo szykuje transport 

A czemu Pan tak długo trzymał. Teraz to już się ludzie zaopatrzyli. Ogólnie jest lipa.

Gość Bolek
W dniu 21.04.2025 o 10:54, Gość Monako napisał:

Duży rozrzut cenowy 10+ za worek

Gość YOYO
W dniu 22.04.2025 o 08:03, Gość Krakusek napisał:

Witam Panowie jak po ŚWIĘTACH 

Powiedźcie mi czy jeszcze schodzi Sadzeniak bo szykuje transport 

Tak, Towarek schodzi jak ciepłe bułeczki. 1,20 zł  rok po centrali :) 

Gość Pyra
2 godziny temu, Gość Romek napisał:

Nakrywacie z powrotem ziemniaki przed mrozem?

Mrozem? Gdzieś ma być konkretny mróz?

w WLKp nic nie widać na horyzoncie

Gość Gość Arrow
34 minuty temu, Gość Romek napisał:

Mazowsze 

Tak myślę że jutro damy radę skończyć idą dwie wlukniny.nadaja 1 na plusie ale na 2 metrach przy gruncie będzie na -

Gość Grozer

W Sieradzkim popadało ładnie i na jutro mówią też deszcze będzie urodzaj zanosi się niech No przymrozki troszkę to wszystko spowolni bo pyry idą jak burza pod okryciami a pod podwójnym zaraz się będą schodzić w międzyrzędziach także niech to trochę zwolni i się stare wyprzedadza... 

Gość Lucjan
7 godzin temu, Gość Grozer napisał:

W Sieradzkim popadało ładnie i na jutro mówią też deszcze będzie urodzaj zanosi się niech No przymrozki troszkę to wszystko spowolni bo pyry idą jak burza pod okryciami a pod podwójnym zaraz się będą schodzić w międzyrzędziach także niech to trochę zwolni i się stare wyprzedadza... 

Co ty człowieku piszesz. Każdy sadzi, opracuje się przy tym a ty byś chciał żeby ludziom wymarzło. Stare też się wyprzedadza tylko po niższej cenie jak będzie dużo młodego. Albo zwierzęta starego zjedzą. 

2 godziny temu, Gość Lucjan napisał:

Co ty człowieku piszesz. Każdy sadzi, opracuje się przy tym a ty byś chciał żeby ludziom wymarzło. Stare też się wyprzedadza tylko po niższej cenie jak będzie dużo młodego. Albo zwierzęta starego zjedzą. 

Starego jeszcze masa a po 15 maja ostro zaczynamy Kopanie młodego jak pogoda tego nie wyreguluje to cena starego i młodego przy tych ilościach nie będzie zadowolająca

Gość Okolice Wrocławia
2 godziny temu, Gość Esi napisał:

Starego jeszcze masa a po 15 maja ostro zaczynamy Kopanie młodego jak pogoda tego nie wyreguluje to cena starego i młodego przy tych ilościach nie będzie zadowolająca

Dopiero po 15 maja? 

Gość Grozer
7 godzin temu, Gość Lucjan napisał:

To Lucek widzę lubisz się narobić w sensie nadzwigać za parę groszy albo masz 3 hektary i nie z tego nie żyjesz tak jak tu Esi napisał jak pogoda nie podreguluje i nie spowolni będzie cała giełda i mojego i starego ziemniaka koło 15 maja no najlepiej starego niech zwierzęta zjedzą po 10gr ci hodowca podreguluje budżet I przy tym się w tamtym roku nie napracowal nikt ? 😉 

Gość Okolice Wrocławia
żeby Godzinę temu, Gość Grozer napisał:

To Lucek widzę lubisz się narobić w sensie nadzwigać za parę groszy albo masz 3 hektary i nie z tego nie żyjesz tak jak tu Esi napisał jak pogoda nie podreguluje i nie spowolni będzie cała giełda i mojego i starego ziemniaka koło 15 maja no najlepiej starego niech zwierzęta zjedzą po 10gr ci hodowca podreguluje budżet I przy tym się w tamtym roku nie napracowal nikt ? 😉 

Węgla się najedz zeby zwieracze nie puściły ,co roku ta sama historia pier**licie 3 po 3 .Może ty posadz biznesmenie 3 hektary  co nie dasz rady z tego wyżyć ?