Gość Cecylia Napisano 20 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia Godzinę temu, Sieradzak napisał: Szału nie ma.Miesiac i 10 dni mają. Czy to naprawdę z Sieradza? Widzę że w tym roku w lubelskim lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 20 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 49 minut temu, Gość Cecylia napisał: Czy to naprawdę z Sieradza? Widzę że w tym roku w lubelskim lepsze. A co w tym dziwnego ? Ile lat będą ziemniaki po ziemniakach ? 30 lat? A nie sorry jest płodozmian - kapusta w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 20 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 3 godziny temu, Gość colombo napisał: Co to za przedwojenna technologia szerszej włókniny nie masz a o agrotechnice już nie mówię Przecież to nie moje.Jechalem i zdjęcie zrobiłem .Sadzone koło mojego to wiem kiedy były sadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 20 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2 godziny temu, Gość Okolice Wrocławia napisał: A co w tym dziwnego ? Ile lat będą ziemniaki po ziemniakach ? 30 lat? A nie sorry jest płodozmian - kapusta w czerwcu W niczym to nie przeszkadza.Rozumiem że gul niektórym skacze na myśl o Sieradzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 20 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia Pewnie że w niczym nie przeszkadza -niszczek i zaraza lubią to W czym ma mi gul skakać ? Ty to widzę lubisz się z sąsiadów pośmiać robiąc to zdjęcie ,czy może masz jeszcze gorsze ziemniaki od tych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 20 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 1 godzinę temu, Gość Okolice Wrocławia napisał: Pewnie że w niczym nie przeszkadza -niszczek i zaraza lubią to W czym ma mi gul skakać ? Ty to widzę lubisz się z sąsiadów pośmiać robiąc to zdjęcie ,czy może masz jeszcze gorsze ziemniaki od tych ? Wogule w tym roku przykrytych nie mam.Prowadziłem na powierzchni 1hektara doświadczenie odnośnie niszczyka.5 lat siewu owsa i po żniwach poplony.Nic się nie zmieniło.Niszczyk wystąpił niemal w takim samym stopniu.Jest sposób na niszczyka ale to trzeba pomyśleć i kosztuje to raptem 300zl na hektar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Monako Napisano 21 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwietnia Witajcie Drodzy Producenci Mam takie Pytanie jaka Cena Sadzeniaków na Giełdzie w Krakowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody Napisano 21 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwietnia W p3 godziny temu, Gość Monako napisał: Witajcie Drodzy Producenci Mam takie Pytanie jaka Cena Sadzeniaków na Giełdzie w Krakowie ? Targ w Proszowicach Wtorek, środa kupisz bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olek Napisano 21 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwietnia 8 godzin temu, Gość Monako napisał: Witajcie Drodzy Producenci Mam takie Pytanie jaka Cena Sadzeniaków na Giełdzie w Krakowie ? Ooo ktoś się obudził z zimowego snu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nowy Napisano 21 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwietnia W dniu 19.04.2025 o 19:52, Gość Rolnik z centrum napisał: Za tydzień oficjalnie nocami na - Panowie czy już wszyscy zdjęli włókninę z ziemniaków. Ja jeszcze nie zdjąłem bo boję się przymrozków. Czy ziemniakom nie zaszkodzi wysoka temperatura pod przykryciem. Narazie nic złego się nie dzieje. Mają wilgoci bo popadało i bardzo dobrze rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Arrow Napisano 21 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwietnia 3 godziny temu, Gość Nowy napisał: Panowie czy już wszyscy zdjęli włókninę z ziemniaków. Ja jeszcze nie zdjąłem bo boję się przymrozków. Czy ziemniakom nie zaszkodzi wysoka temperatura pod przykryciem. Narazie nic złego się nie dzieje. Mają wilgoci bo popadało i bardzo dobrze rosną. Nie jest to dobrze rozwiązaniem ziemniaki dobrze rosną jak mówisz ale w nać.ja odkryłem tydzień temu zrobiłem dwa zabiegi środkami i teraz będę nakrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krakusek Napisano 22 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwietnia Witam Panowie jak po ŚWIĘTACH Powiedźcie mi czy jeszcze schodzi Sadzeniak bo szykuje transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamilo Napisano 22 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwietnia 2 godziny temu, Gość Krakusek napisał: Witam Panowie jak po ŚWIĘTACH Powiedźcie mi czy jeszcze schodzi Sadzeniak bo szykuje transport A czemu Pan tak długo trzymał. Teraz to już się ludzie zaopatrzyli. Ogólnie jest lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bolek Napisano 22 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwietnia W dniu 21.04.2025 o 10:54, Gość Monako napisał: Witajcie Drodzy Producenci Mam takie Pytanie jaka Cena Sadzeniaków na Giełdzie w Krakowie ? Duży rozrzut cenowy 10+ za worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość YOYO Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia W dniu 22.04.2025 o 08:03, Gość Krakusek napisał: Witam Panowie jak po ŚWIĘTACH Powiedźcie mi czy jeszcze schodzi Sadzeniak bo szykuje transport Tak, Towarek schodzi jak ciepłe bułeczki. 1,20 zł rok po centrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia Nakrywacie z powrotem ziemniaki przed mrozem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 2 godziny temu, Gość Romek napisał: Nakrywacie z powrotem ziemniaki przed mrozem? Mrozem? Gdzieś ma być konkretny mróz? w WLKp nic nie widać na horyzoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 6 minut temu, Gość Pyra napisał: Mrozem? Gdzieś ma być konkretny mróz? w WLKp nic nie widać na horyzoncie Mazowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Arrow Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 34 minuty temu, Gość Romek napisał: Mazowsze Tak myślę że jutro damy radę skończyć idą dwie wlukniny.nadaja 1 na plusie ale na 2 metrach przy gruncie będzie na - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia W Sieradzkim popadało ładnie i na jutro mówią też deszcze będzie urodzaj zanosi się niech No przymrozki troszkę to wszystko spowolni bo pyry idą jak burza pod okryciami a pod podwójnym zaraz się będą schodzić w międzyrzędziach także niech to trochę zwolni i się stare wyprzedadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lucjan Napisano 25 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 7 godzin temu, Gość Grozer napisał: W Sieradzkim popadało ładnie i na jutro mówią też deszcze będzie urodzaj zanosi się niech No przymrozki troszkę to wszystko spowolni bo pyry idą jak burza pod okryciami a pod podwójnym zaraz się będą schodzić w międzyrzędziach także niech to trochę zwolni i się stare wyprzedadza... Co ty człowieku piszesz. Każdy sadzi, opracuje się przy tym a ty byś chciał żeby ludziom wymarzło. Stare też się wyprzedadza tylko po niższej cenie jak będzie dużo młodego. Albo zwierzęta starego zjedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 25 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 2 godziny temu, Gość Lucjan napisał: Co ty człowieku piszesz. Każdy sadzi, opracuje się przy tym a ty byś chciał żeby ludziom wymarzło. Stare też się wyprzedadza tylko po niższej cenie jak będzie dużo młodego. Albo zwierzęta starego zjedzą. Starego jeszcze masa a po 15 maja ostro zaczynamy Kopanie młodego jak pogoda tego nie wyreguluje to cena starego i młodego przy tych ilościach nie będzie zadowolająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 25 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 2 godziny temu, Gość Esi napisał: Starego jeszcze masa a po 15 maja ostro zaczynamy Kopanie młodego jak pogoda tego nie wyreguluje to cena starego i młodego przy tych ilościach nie będzie zadowolająca Dopiero po 15 maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 25 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 7 godzin temu, Gość Lucjan napisał: Co ty człowieku piszesz. Każdy sadzi, opracuje się przy tym a ty byś chciał żeby ludziom wymarzło. Stare też się wyprzedadza tylko po niższej cenie jak będzie dużo młodego. Albo zwierzęta starego zjedzą. To Lucek widzę lubisz się narobić w sensie nadzwigać za parę groszy albo masz 3 hektary i nie z tego nie żyjesz tak jak tu Esi napisał jak pogoda nie podreguluje i nie spowolni będzie cała giełda i mojego i starego ziemniaka koło 15 maja no najlepiej starego niech zwierzęta zjedzą po 10gr ci hodowca podreguluje budżet I przy tym się w tamtym roku nie napracowal nikt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 25 Kwietnia Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia żeby Godzinę temu, Gość Grozer napisał: To Lucek widzę lubisz się narobić w sensie nadzwigać za parę groszy albo masz 3 hektary i nie z tego nie żyjesz tak jak tu Esi napisał jak pogoda nie podreguluje i nie spowolni będzie cała giełda i mojego i starego ziemniaka koło 15 maja no najlepiej starego niech zwierzęta zjedzą po 10gr ci hodowca podreguluje budżet I przy tym się w tamtym roku nie napracowal nikt ? Węgla się najedz zeby zwieracze nie puściły ,co roku ta sama historia pier**licie 3 po 3 .Może ty posadz biznesmenie 3 hektary co nie dasz rady z tego wyżyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi