Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lucjan
1 godzinę temu, Gość Grozer napisał:

To Lucek widzę lubisz się narobić w sensie nadzwigać za parę groszy albo masz 3 hektary i nie z tego nie żyjesz tak jak tu Esi napisał jak pogoda nie podreguluje i nie spowolni będzie cała giełda i mojego i starego ziemniaka koło 15 maja no najlepiej starego niech zwierzęta zjedzą po 10gr ci hodowca podreguluje budżet I przy tym się w tamtym roku nie napracowal nikt ? 😉 

Stary byki zjedzą. Był czas sprzedać. Kto będzie jadł starego. Młody go wyprze. Ja nie jestem potentatem ziemniaczanym. Mam tylko 23 ha. I tyle mi wystarczy.

Gość Rolnik

15 maja to będzie niebiesko od kombajnów na polach, a starego ziemniaka jeszcze multum u gospodarzy. Tylko mróz na najbliższe noce może delikatnie ustabilizować sytuację na rynku ziemniaka.

Gość Fensi
Godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

15 maja to będzie niebiesko od kombajnów na polach, a starego ziemniaka jeszcze multum u gospodarzy. Tylko mróz na najbliższe noce może delikatnie ustabilizować sytuację na rynku ziemniaka.

Co wy się starym ziemniakiem przejmujecie. Aby młody był w cenie.

Gość Gość Arrow

To prawda jak ujemne temperatury nie wyrównają wszystkiego te nie będzie ceny.ziemniaki rosną dobrze, wody nie brakuje czekamy co będzie dalej.

Gość Kombi
1 godzinę temu, Gość Fensi napisał:

Fensi skąd ty się urwałeś.  Ludzie mają po pół przechowalni ziemniaków a ty takie bzdury piszesz. Brak słów. Gdzie to mają sprzedać jak młody nastanie. 

Gość Rolnik Wielkopolska
9 godzin temu, Gość Fensi napisał:

Prawda jest taka że mlody ziemniak jest wtedy drogi kiedy brakuje starego a jeśli starego zostało jeszcze dużo skoro tak mówicie to już ceny na młodego nie będzie ten scenariusz powtarza się odkąd tylko pamietam

9 godzin temu, Gość Kombi napisał:

Fensi skąd ty się urwałeś.  Ludzie mają po pół przechowalni ziemniaków a ty takie bzdury piszesz. Brak słów. Gdzie to mają sprzedać jak młody nastanie. 

Nie wszyscy kupują młodego po 8 7 5 zł tylko jedzą starego bo tańszy i bardziej syty. Stołówki szkoły bary mleczne itp to samo . Młody zaczyna tam iść kiedy zrówna się z cena starego. Z młodego nie zrobisz placka zupy pieroga itd. Nie mówiąc o Ukraińcach oni tylko żeby było tanio to starego będą szarpać do czerwca.

Gość Fensi
4 godziny temu, Gość Lpg napisał:

Nie wszyscy kupują młodego po 8 7 5 zł tylko jedzą starego bo tańszy i bardziej syty. Stołówki szkoły bary mleczne itp to samo . Młody zaczyna tam iść kiedy zrówna się z cena starego. Z młodego nie zrobisz placka zupy pieroga itd. Nie mówiąc o Ukraińcach oni tylko żeby było tanio to starego będą szarpać do czerwca.

Jak młodego zasmakują  to będą brać. 

Gość Ferdynand
Godzinę temu, Gość Fensi napisał:

Jak młodego zasmakują  to będą brać. 

Minus 1 czy 2 stopnie krzywdy im nie zrobi. Sezon ziemniaczany w połowie maja pełną parą się zacznie. Stare może jeszcze sie uda wypchnąć za granicę.

Gość Małorolny
18 godzin temu, Gość Kombi napisał:

Po co tak długo czekali. Myśleli że nabiorą chajsu jak za pomarańcze to niech ich teraz jedzą 

2 godziny temu, Gość Małorolny napisał:

Po co tak długo czekali. Myśleli że nabiorą chajsu jak za pomarańcze to niech ich teraz jedzą 

Nie bądź taki mądry bo do 15 tego 5 razy mogą ci zmarznąć te twoje ziemniaczki czego szczerze ci życzę 

19 godzin temu, Gość Małorolny napisał:

Spokojnie stary zejdzie porządnego towaru mało cenę psują zwiędnięte odpady a tego wczesnego spod przykryć nie ma aż tyle żeby już piętnastego mają zepsuć rynek zobaczymy jak będzie z wydajnością tego młodego 

Gość Marek
2 godziny temu, Gość Esa napisał:

Spokojnie stary zejdzie porządnego towaru mało cenę psują zwiędnięte odpady a tego wczesnego spod przykryć nie ma aż tyle żeby już piętnastego mają zepsuć rynek zobaczymy jak będzie z wydajnością tego młodego 

Do 15 czerwca stary Spokojnie idzie bez stresu 

Gość Okolice Wrocławia
20 godzin temu, Sieradzak napisał:

Co taka cisza? Wszystko zmarzło ku uciesze wielu czy jednak nie jest tak źle.Sieradz +1

IMG_20250427_101413_963.jpg

Co to na sadzeniaki posadzone E tak gęsto?🤣🤣🤣

Gość Ferdynand
W dniu 27.04.2025 o 13:19, Gość Marek napisał:

Do 15 czerwca stary Spokojnie idzie bez stresu 

Nic nie zmarzło. Niedługo zacznie się sezon. Myślę że 15 maja wykopki pełną parą. Stary może Rumuni wezmą i każdy będzie zadowolony.

Gość Pyra
15 minutes ago, Guest Ferdynand said:

Nic nie zmarzło. Niedługo zacznie się sezon. Myślę że 15 maja wykopki pełną parą. Stary może Rumuni wezmą i każdy będzie zadowolony.

No właśnie jak tam u Was z mrozem?

W Wlkp był przygruntowy ale nic poważnego, ponownie nie przykrywałem i widzę, ze nic nie straciłem.

Gość Cukier
6 godzin temu, Gość Pyra napisał:

No właśnie jak tam u Was z mrozem?

W Wlkp był przygruntowy ale nic poważnego, ponownie nie przykrywałem i widzę, ze nic nie straciłem.

U nas nieprzykrywane czarne, a pod wloknina bardzo mocno przypalone. Kuj-pom