Gość XDD Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca 38 minut temu, Gość Błaszki napisał: W Kaliszu już po 6zl podają. W życiu, widziałeś wpis na fb jakiś debil wypisuje ceny lulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca 6 hours ago, Guest Scania ESI said: A o co się opierałeś? O przeczucie? Chłopy głupie to cenę ustala im kościół katolicki. Dostają tyle za towar żeby starczyło żebybz głodu nie umarli i na tace w kościele co rzucić. Też chciałbym wiedzieć skąd cierpie wiedzę tajemną po ile sprzedać. Może rzuca kostką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca Po prostu nigdy na giełdzie nie byłem w celu sprzedaży. Mam co roku kilkaset ton i daję radę dobrze sprzedać, tylko towar musi być top. ScaniaESI regułą jest, że takie farmazoniarze jak ty są właśnie delikatnie mówiąc półgłówkami. Pewnie masz żal do rolników, bo nie raz dostałeś kopa w d*pę, a miałeś ładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kraków rybitwy Napisano 14 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca Kraków dziś wyjście 12 zł ale za 10 zł można kupić. Zaczyna być ciekawie... Śmiałem się z tego że będzie po 5 zł ale teraz chyba to możliwe zaraz przyjdą wakacje i będzie mniejszy handel to i 5 zł będzie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano 14 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca Zjazdowa bez zmian , przedział 10-15zł w zależności od ilości i jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 14 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca Ciekawe czy jak teraz paliwo pójdzie w górę a w ślad za nim reszta to ludzie zmądrzeją.12-13zl z pola za 4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 14 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca Ludzie giełdy są odpowiedzialne ze psucie ceny, reszta odnosi się do cen aktualnych na giełdach a to powoduje duże spadki cenowe bo jednemu się spieszy to za pół darmo oddaje towar, a reszta podłapuje cenę i leci w dół. Jak to możliwe że na giełdach po 10 a z pola ludzie sprzedają po 11/12? Odpowiedź jest prosta handlarzyki z giełd wyzyskują cenę. Poniżej 10 nie kupicie chyba że u idioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 14 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca To już nie lepiej na luz na paczkę podać tylko babrac się w te woreczki. Ja nie wiem czy wy macie stalowe kregoslupy ale chyba tak żeby robić pyrke we worek po 8 zeta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość 1 Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 11 godzin temu, Gość Rolnik napisał: To już nie lepiej na luz na paczkę podać tylko babrac się w te woreczki. Ja nie wiem czy wy macie stalowe kregoslupy ale chyba tak żeby robić pyrke we worek po 8 zeta..... Rolnictwo to taka dziwna branża że to kupujący ustala cenę a nie sprzedawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca Za dużo jest ziemniaka i dlatego takie niskie ceny i zejscia nie ma markety maja wyjebane na chlopa a w tamtym roku się prosiły żeby kopać.Dzwonil do mnie chlopak z Sieradza dawał do marketu w tamtym roku ani worka nie chciał sprzedać a w tym roku market mu powiedział że narazie nie potrzebuje i żebym brał chętnie będzie szykował i po 2 samochody w tygodniu.Mogl bym brać bo przerób mam duży ale biorę tylko od tych ludzi co współpracują co roku a dodam że gosc w tamtym roku miał 70 a teraz ponad 200 hektarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krkrybitwy Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca W piątek rybitwy Kraków 10 zł wyjście za 8 można było kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 14 godzin temu, Gość Rolnik napisał: To już nie lepiej na luz na paczkę podać tylko babrac się w te woreczki. Ja nie wiem czy wy macie stalowe kregoslupy ale chyba tak żeby robić pyrke we worek po 8 zeta..... Zakute głowy żenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca Zaraz przyjdzie susza i upały i plon sue zredukuje. Spokojnie, za dużo nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuki Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 4 godziny temu, Gość Kupiec napisał: Za dużo jest ziemniaka i dlatego takie niskie ceny i zejscia nie ma markety maja wyjebane na chlopa a w tamtym roku się prosiły żeby kopać.Dzwonil do mnie chlopak z Sieradza dawał do marketu w tamtym roku ani worka nie chciał sprzedać a w tym roku market mu powiedział że narazie nie potrzebuje i żebym brał chętnie będzie szykował i po 2 samochody w tygodniu.Mogl bym brać bo przerób mam duży ale biorę tylko od tych ludzi co współpracują co roku a dodam że gosc w tamtym roku miał 70 a teraz ponad 200 hektarów. No i tu jest odpowiedź na pytanie dlaczego teraz jest po 5 zł za woreczek. Gdyby ten zakapior miał tak jak rok temu 70 ha a nie 200 to by była normalna cena. A tak to ma 3 razy więcej i cena adekwatnie 3 razy niższa to wychodzi, że jeszcze musi dołożyć za robociznę i sumarycznie wyjdzie tyle samo kasy minus robocizna czyli może na pokrycie kosztów będzie. To się dotyczy wszystkich, ciekawe jak by miał więcej pola to też by była tam ziemniaczki? A jak jest u was, dużo każdy zwiększył nasadzeń w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca W tym roku zmniejszyłem o 5% w ub roku było zmniejszone o 10 % . Gdyby każdy tak zrobił , to nikt nie narzekał by na ceny. Ale cóż wielu myśli że było nie najgorzej w ost latach to zrobią biznes i zarobią krocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 1 godzinę temu, Gość Łuki napisał: No i tu jest odpowiedź na pytanie dlaczego teraz jest po 5 zł za woreczek. Gdyby ten zakapior miał tak jak rok temu 70 ha a nie 200 to by była normalna cena. A tak to ma 3 razy więcej i cena adekwatnie 3 razy niższa to wychodzi, że jeszcze musi dołożyć za robociznę i sumarycznie wyjdzie tyle samo kasy minus robocizna czyli może na pokrycie kosztów będzie. To się dotyczy wszystkich, ciekawe jak by miał więcej pola to też by była tam ziemniaczki? A jak jest u was, dużo każdy zwiększył nasadzeń w tym roku? Normalni sadzą tyle co zawsze a byznesemni chcą się obłowić i w tym roku krzywy kręgosłup zostanie tylko.Ale coz poradzić głupiego robota kocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olx Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 6 godzin temu, Gość Marian napisał: Zaraz przyjdzie susza i upały i plon sue zredukuje. Spokojnie, za dużo nie będzie Żadna klęska tego niewyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca Gdzieś była strona od arimr gdzie jest pokazane ile tys. Ha jest obsiane jaka rośliną, ma ktoś link ? Była by to jasna informacja o ile wiecej jest rzeczywiście a nie takie gadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Pawłowski Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 1 minutę temu, Gość Rolnik napisał: Gdzieś była strona od arimr gdzie jest pokazane ile tys. Ha jest obsiane jaka rośliną, ma ktoś link ? Była by to jasna informacja o ile wiecej jest rzeczywiście a nie takie gadanie https://rejestrupraw.arimr.gov.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca Wychodzi na to , że w 2025r jest mnie niż w 2024r . Według rejestru upraw na 2025r jest 177 325,92 ha , natomiast w 2024r jest 192 491,18 ha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca Ciekawe , bo według rejestru od 2020r-2025r to właśnie w 2025r jest najmniej . Nie wiem czy te szacunki się jeszcze zmienią czy jest już , to 100% oficjalna wersja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca Jeszcze nie wszystkie dane mogą byc zaktualizowane, dodatkowo jeszcze jutro trwa nabór - sam jeszcze nie złożyłem wniosku także kolejne 20 ha dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahten Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca do poniedzialku do polnocy jest jeszcze skladanie wnioskow, wiec areal sie moze zwiekszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Białystok Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca A pytanie ilu rolników nie składa dotacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pkk Napisano 15 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca I pomyśleć że Łukaszenka każe ludziom reglamentować ziemniaki oczywiście po to żeby się za bardzo nie upaśli. Polityka to jest jednak fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi