Gość Rolnik Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca Ja nie wiem skad u was take plony, jest dramatycznie sucho juz krzaki usychają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cyburg Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Ja nie wiem skad u was take plony, jest dramatycznie sucho juz krzaki usychają Przecież padało. W Śląsku dolało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania ESI Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca Chłopy w tym roku będą za darmo robić na handlarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość No name Napisano 24 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca Właśnie stoję pod bramą Bvgaj Zakrzewski przedemną 5 aut 3 Sobańskiego i 2ewi cena jaką oferują to 45gr za kg gdzie jest lord Michałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok. Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca (edytowane) <ciach> --- Uwaga Administracji --- To nie jest kącik poetycki tylko forum o ziemniakach. Edytowane 25 Czerwca przez Sebastian Pawłowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradz Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca W dniu 23.06.2025 o 05:14, Gość Podkarpacie napisał: Nie wiem jak u was ale u mnie od 2 tygodni ani kropli deszczu - późne odmiany strasznie sie męczą i zakwitły przed zwarciem rzędów, wcześniejsze zaczęły usychać - te przynajmniej mają juz jakiś plon zbudowany ale dalej są za drobne Nie pokazują opadów i jeszcze taki tydzień a późniejsze zaczną wiednąć także nie wygląda to na rzadne rekordy jesli chodzi o plon U nas Sieradzkim w zagłębiu ziemniaczanym i kapuścianym identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość XDD Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 14 minut temu, Gość Sieradz napisał: U nas Sieradzkim w zagłębiu ziemniaczanym i kapuścianym identycznie Ale wy to macie wysoko wody gruntowe to sobie poradzicie u mnie studnia na 23 betony i na 6 od dołu jest woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kaka Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 1 godzinę temu, Gość Sieradz napisał: U nas Sieradzkim w zagłębiu ziemniaczanym i kapuścianym identycznie I co z tego jak ziemniaki już porosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok. Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 2 godziny temu, Gość Prorok. napisał: <ciach> --- Uwaga Administracji --- To nie jest kącik poetycki tylko forum o ziemniakach. Stąd się cofam,acz powiem, że od 91 roku ubiegłego wieku tylko dzięki rymowankom całkiem dobrze funkcjonuję w cudownym ziemniaczanym świecie ,gdzie z jednym bez drugiego pewnie dawno ... . Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 2 godziny temu, Gość Kaka napisał: I co z tego jak ziemniaki już porosły Późne już porosły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca Późne to może być jedno wielkie rozczarownie... mało nawiązane, susza, drobnica, alternarioza szaleje łodygowka też już jest, ja bym nie mówił jeszcze ostatniego słowa że ziemniak będzie za bezcen, napewno nie będzie rewelacji ale rekordowych plonów też nie i te 10 procent więcej nasadzeń to może być pryszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 4 godziny temu, Gość XDD napisał: Ale wy to macie wysoko wody gruntowe to sobie poradzicie u mnie studnia na 23 betony i na 6 od dołu jest woda Większość studni jest powyżej 65m w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kama Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 4 godziny temu, Gość Okolice Wrocławia napisał: Późne już porosły ? Mam odmianę jurek. Jest dużo pod krzakiem i są dość duże a nacina zielona. Plon już jest ladny a będzie jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 26 minut temu, Gość Kama napisał: Mam odmianę jurek. Jest dużo pod krzakiem i są dość duże a nacina zielona. Plon już jest ladny a będzie jeszcze lepszy. I tego Jurka na pastewne sprzedaż. Nikt na handel tej odmiany nie chce, moze w detalu coś wypchasz ale na hurt Ci to nie pójdzie. Marketowe ziemniaki są bardziej wymagające niż pastewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz42 Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca Miałem tego Jurka w tamtym roku,w moim przypadku porażka plon ponad 50t a sztuka czasem ważyła ponad 1kg bardzo trudno było to sprzedac. Mimo kopania końcem października strasznie się obijał a później w tych miejscach robił się siwy. Kolega wyżej ma rację do hurtu nikt tego nie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kama Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 24 minuty temu, Gość Lukasz42 napisał: Miałem tego Jurka w tamtym roku,w moim przypadku porażka plon ponad 50t a sztuka czasem ważyła ponad 1kg bardzo trudno było to sprzedac. Mimo kopania końcem października strasznie się obijał a później w tych miejscach robił się siwy. Kolega wyżej ma rację do hurtu nikt tego nie chciał Ja go opchnę za winetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kama Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 25 minut temu, Gość Lukasz42 napisał: Miałem tego Jurka w tamtym roku,w moim przypadku porażka plon ponad 50t a sztuka czasem ważyła ponad 1kg bardzo trudno było to sprzedac. Mimo kopania końcem października strasznie się obijał a później w tych miejscach robił się siwy. Kolega wyżej ma rację do hurtu nikt tego nie chciał Nie mam go dużo tylko 12 ha. Więc myślę że zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz42 Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca Jak masz odbiorców na takiego to się sprzeda. Ja nie uprawiam dużo ok 6h w tym roku 4h także zmniejszyłem, ale ja sprzedaje w tereny górskie a tam nie chcą grubego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca 28 minut temu, Gość Lukasz42 napisał: Jak masz odbiorców na takiego to się sprzeda. Ja nie uprawiam dużo ok 6h w tym roku 4h także zmniejszyłem, ale ja sprzedaje w tereny górskie a tam nie chcą grubego U ciebie też na góry tylko soraye chcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca Nie, no z Jurkiem to powodzenia. Jak jest dużo towaru to wymyślają i go nie chcą. Pchaj na wschód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz42 Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwca Soraya,marabell i red lady takie sobie upodobali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zyt Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 9 godzin temu, Gość Lukasz42 napisał: Soraya,marabell i red lady takie sobie upodobali Panowie byłem dziś z towarem na elizówce. Ludzie nie wybrzydzają i jest lepszy ruch. Właśnie sprzedałem całą solówkę. Miłe zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Eryk Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 12 minutes ago, Guest Zyt said: Panowie byłem dziś z towarem na elizówce. Ludzie nie wybrzydzają i jest lepszy ruch. Właśnie sprzedałem całą solówkę. Miłe zaskoczenie. A za ile sprzedałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zyt Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca Po 7 złoty za worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Smiech Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 20 minut temu, Gość Zyt napisał: Po 7 złoty za worek 20 minut temu, Gość Zyt napisał: Po 7 złoty za worek No jak jadalny jest w cenie paszowego to co tu wybrzydzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi