Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rolnik

Po 7 złoty za worek ? ja nie wiem czy taka cena jest wogóle realna...  pozatym czy te ziemniaki w tym roku piętrowo rosną i jest ich dwa razy tyle że cena to takie dno  ? po drugie kupić paczkę dobrych młodych ziemniaków w sklepie to trzeba mieć nie lada szczęscie niektóre to takie ścierwo że jeść się nie da. Dobrze że Gala już przybiera i można sobie podebrać na obiad smacznego ziemniaka.

Gość Rolnik bus
5 godzin temu, Gość Zyt napisał:

Panowie byłem dziś z towarem na elizówce. Ludzie nie wybrzydzają i jest lepszy ruch. Właśnie sprzedałem całą solówkę. Miłe zaskoczenie.

Ta no na pewno. Trzeci dzień z busem stoję 

Gość Marek
10 godzin temu, A_2 napisał:

w sklepach to głównie Riviera ...a tego nie da się przecież jeść

Zgodzę się słaby temat ta riviera plon dobry i nic więcej 

Gość Kriston
8 godzin temu, Gość Rolnik bus napisał:

Ta no na pewno. Trzeci dzień z busem stoję 

Jak masz szrot to stoisz. Elizówka jest ok. 15 za worek I jest ruch w interesie.

Gość Gość 1
5 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

U nas była jeszcze niższa cena niż 7zł, ludzie pakowali po 5zł i się cieszyli że jest odbiór. 

Ale wtedy za 5 mogłeś więcej kupić niż teraz za 10.

Gość Byku
18 minut temu, Gość Lukasz42 napisał:

Czemu nic nie słychać o eksporcie na Białoruś?Podobno są tam ogromne braki nawet embargo znieśli.

Nie ma żadnego eksportu

Gość Korniszon
22 godziny temu, Gość Zyt napisał:

Panowie byłem dziś z towarem na elizówce. Ludzie nie wybrzydzają i jest lepszy ruch. Właśnie sprzedałem całą solówkę. Miłe zaskoczenie.

Ja taż dzisiaj już sprzedałem busa ziemniaków na elizówce. Panowie tam to przynajmniej jest trochę ruchu.

Gość rolnik
54 minuty temu, Gość Lukasz42 napisał:

Czemu nic nie słychać o eksporcie na Białoruś?Podobno są tam ogromne braki nawet embargo znieśli.

a co ma byc slychac daj ogloszenie  zrob badania jak masz ilosci tirowe to sie sami zglosza 

Gość Master
Godzinę temu, Gość Lukasz42 napisał:

Bo to taki światowy teatr . Ma być kryzys przed "W" to tak samo jak na bliskim wschodzie . Miała być eskalacja a jest spokój tylko ,że paliwo 40 gr do góry ! To wszystko są zagrywki tak samo jak wpuszczanie "inżynierów i doktorów" przez naszą granicę... 

Gość Martinx77

Niemieckie ziemniaki to przychodziły do kwietnia i były to stare. 

Handel z Białorusią nie idzie, bo oni nam imigrantów pchają. Po to ten płot za miliard zł postawiliśmy. Chociaż, ostatnio, baćka uspokoił się, to i może się coś ruszy. 

Gość Jif
3 godziny temu, Gość Lukasz42 napisał:

Jaki eksport co wy p...... Ani ruski ani bialorus nie wezmą od was nic. Oni mają swoich ludzi gdzieś zagłodzą ich a nie kupią.  Opamiętajcie się z nasadzeniami i trzymajcie cenę a nie skomlenie że ruski nie bierze. Nie brał i brać nie będzie.

Gość Lukasz42
3 godziny temu, Gość rolnik napisał:

a co ma byc slychac daj ogloszenie  zrob badania jak masz ilosci tirowe to sie sami zglosza 

Ja od lat mam tych samych odbiorców także w tym roku też sobie poradzę że sprzedażą. Areał też zmniejszony z 6 na 4h

Gość Michu

Apropo późnych ziemniaków to na obecną chwilę są gorsze niż w zeszłym roku na trochę gorszej ziemi to schną a tych opadów jednak na pozny jak na razie mniej i w ciągu 2 tygodni nie pokazuje deszczu a schnąć to one dopiero zaczyna i tyle więc podsumowanie to pozny jak na razie lipa jest straszna

Gość Okolice Wrocławia
3 godziny temu, Gość Michu napisał:

Apropo późnych ziemniaków to na obecną chwilę są gorsze niż w zeszłym roku na trochę gorszej ziemi to schną a tych opadów jednak na pozny jak na razie mniej i w ciągu 2 tygodni nie pokazuje deszczu a schnąć to one dopiero zaczyna i tyle więc podsumowanie to pozny jak na razie lipa jest straszna

Krótko i na temat .O ile wczesne obrodziły to w późnych szału ni ma

Gość Wojtek mysza

W moich stronach (Swietokrzyskie)plon późnych będzie dobry,ale nie ma co panikować kto uprawiał od lat to sobie poradzi a kto liczył na super zyski i wtopił w sadzeniaki,nawozy i opryski to nawet mnie to cieszy.

Gość Klucho
9 godzin temu, Gość Michu napisał:

Chyba u ciebie schną. U nas na lubelskim takiego urodzaju bardzo dawno nie było. Zarówno zboża  jak i ziemniaki. Wszystko jest jak malowane. Jak jakieś grady tego nie wytłuką to takich zbiorów  ze 20 lat nie było. Ziemniaki takie porosły, że ziemia pęka w rzędach. Pod krzakiem średnio 8-12 ziemniaków i prawie wszystko duże. Późne odmiany też są przepiękne. Ludzie zwiększyli nasadzenia. Widać to gołym okiem, ale może gdzieś ten towar się opchnie. Wiadomo kokosów nie będzie, ale jakoś tam będzie. Może w przyszłym roku się odbije cena.

Gość Dmowski

Północne lubelskie. Na razie opadów jest dużo. W porównaniu z ubiegłym sezonem kosmos. Teraz ma dopiero przypalić na dniach. Wczoraj 9 litrów, dziś w nocy jeszcze nie sprawdziłem ile spadło. Kto ma odbiorcę, sprzeda byle jakość była.

Gość Qwerty
15 godzin temu, Gość RolnikDOL napisał:

U mnie to samo, od czasu kiedy sadzę ziemniaki, nie miałem tak słabej Gali. 

Tak prawda gala słabo rośnie 

Gość Rolnik002
W dniu 25.06.2025 o 00:11, Gość No name napisał:

Właśnie stoję pod bramą Bvgaj Zakrzewski przedemną 5 aut 3 Sobańskiego i 2ewi cena jaką oferują to 45gr za kg gdzie jest lord Michałek? 

Ta firma już dawno nie powinna istnieć jak nie będzie towaru na rynku to nic im nie sprzedawać niech kamienie pakują dziady. Dziś na Zjazdowej 15-18zł worek brak towaru. Słomków pijany od piątku chodzi bo Dni Wroblewa zaczeli to zaraz widać poprawę. Odzywają się powoli klienci na Białoruś oferują 0.9 do 1zł