Gość Rolnik Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca Po 7 złoty za worek ? ja nie wiem czy taka cena jest wogóle realna... pozatym czy te ziemniaki w tym roku piętrowo rosną i jest ich dwa razy tyle że cena to takie dno ? po drugie kupić paczkę dobrych młodych ziemniaków w sklepie to trzeba mieć nie lada szczęscie niektóre to takie ścierwo że jeść się nie da. Dobrze że Gala już przybiera i można sobie podebrać na obiad smacznego ziemniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca w sklepach to głównie Riviera ...a tego nie da się przecież jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik bus Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 5 godzin temu, Gość Zyt napisał: Panowie byłem dziś z towarem na elizówce. Ludzie nie wybrzydzają i jest lepszy ruch. Właśnie sprzedałem całą solówkę. Miłe zaskoczenie. Ta no na pewno. Trzeci dzień z busem stoję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 10 godzin temu, A_2 napisał: w sklepach to głównie Riviera ...a tego nie da się przecież jeść Zgodzę się słaby temat ta riviera plon dobry i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kriston Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca 8 godzin temu, Gość Rolnik bus napisał: Ta no na pewno. Trzeci dzień z busem stoję Jak masz szrot to stoisz. Elizówka jest ok. 15 za worek I jest ruch w interesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 26 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwca U nas była jeszcze niższa cena niż 7zł, ludzie pakowali po 5zł i się cieszyli że jest odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość 1 Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 5 godzin temu, Gość Rolnik napisał: U nas była jeszcze niższa cena niż 7zł, ludzie pakowali po 5zł i się cieszyli że jest odbiór. Ale wtedy za 5 mogłeś więcej kupić niż teraz za 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz42 Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca Czemu nic nie słychać o eksporcie na Białoruś?Podobno są tam ogromne braki nawet embargo znieśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Byku Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 18 minut temu, Gość Lukasz42 napisał: Czemu nic nie słychać o eksporcie na Białoruś?Podobno są tam ogromne braki nawet embargo znieśli. Nie ma żadnego eksportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Korniszon Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 22 godziny temu, Gość Zyt napisał: Panowie byłem dziś z towarem na elizówce. Ludzie nie wybrzydzają i jest lepszy ruch. Właśnie sprzedałem całą solówkę. Miłe zaskoczenie. Ja taż dzisiaj już sprzedałem busa ziemniaków na elizówce. Panowie tam to przynajmniej jest trochę ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kroll Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 20 minut temu, Gość Byku napisał: Nie ma żadnego eksportu To nas zalewają niemieckie ziemniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 54 minuty temu, Gość Lukasz42 napisał: Czemu nic nie słychać o eksporcie na Białoruś?Podobno są tam ogromne braki nawet embargo znieśli. a co ma byc slychac daj ogloszenie zrob badania jak masz ilosci tirowe to sie sami zglosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca Godzinę temu, Gość Lukasz42 napisał: Czemu nic nie słychać o eksporcie na Białoruś?Podobno są tam ogromne braki nawet embargo znieśli. Bo to taki światowy teatr . Ma być kryzys przed "W" to tak samo jak na bliskim wschodzie . Miała być eskalacja a jest spokój tylko ,że paliwo 40 gr do góry ! To wszystko są zagrywki tak samo jak wpuszczanie "inżynierów i doktorów" przez naszą granicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca Niemieckie ziemniaki to przychodziły do kwietnia i były to stare. Handel z Białorusią nie idzie, bo oni nam imigrantów pchają. Po to ten płot za miliard zł postawiliśmy. Chociaż, ostatnio, baćka uspokoił się, to i może się coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jif Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 3 godziny temu, Gość Lukasz42 napisał: Czemu nic nie słychać o eksporcie na Białoruś?Podobno są tam ogromne braki nawet embargo znieśli. Jaki eksport co wy p...... Ani ruski ani bialorus nie wezmą od was nic. Oni mają swoich ludzi gdzieś zagłodzą ich a nie kupią. Opamiętajcie się z nasadzeniami i trzymajcie cenę a nie skomlenie że ruski nie bierze. Nie brał i brać nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz42 Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 3 godziny temu, Gość rolnik napisał: a co ma byc slychac daj ogloszenie zrob badania jak masz ilosci tirowe to sie sami zglosza Ja od lat mam tych samych odbiorców także w tym roku też sobie poradzę że sprzedażą. Areał też zmniejszony z 6 na 4h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michu Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca Apropo późnych ziemniaków to na obecną chwilę są gorsze niż w zeszłym roku na trochę gorszej ziemi to schną a tych opadów jednak na pozny jak na razie mniej i w ciągu 2 tygodni nie pokazuje deszczu a schnąć to one dopiero zaczyna i tyle więc podsumowanie to pozny jak na razie lipa jest straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 3 godziny temu, Gość Michu napisał: Apropo późnych ziemniaków to na obecną chwilę są gorsze niż w zeszłym roku na trochę gorszej ziemi to schną a tych opadów jednak na pozny jak na razie mniej i w ciągu 2 tygodni nie pokazuje deszczu a schnąć to one dopiero zaczyna i tyle więc podsumowanie to pozny jak na razie lipa jest straszna Krótko i na temat .O ile wczesne obrodziły to w późnych szału ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca Krótko i na temat 15 kg ziemniak 4.5 plus 6 zł za worek 15 kg hurt A reszta susza itd estymacja rzeczywostości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RolnikDOL Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca U mnie to samo, od czasu kiedy sadzę ziemniaki, nie miałem tak słabej Gali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek mysza Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca W moich stronach (Swietokrzyskie)plon późnych będzie dobry,ale nie ma co panikować kto uprawiał od lat to sobie poradzi a kto liczył na super zyski i wtopił w sadzeniaki,nawozy i opryski to nawet mnie to cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klucho Napisano 27 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 9 godzin temu, Gość Michu napisał: Apropo późnych ziemniaków to na obecną chwilę są gorsze niż w zeszłym roku na trochę gorszej ziemi to schną a tych opadów jednak na pozny jak na razie mniej i w ciągu 2 tygodni nie pokazuje deszczu a schnąć to one dopiero zaczyna i tyle więc podsumowanie to pozny jak na razie lipa jest straszna Chyba u ciebie schną. U nas na lubelskim takiego urodzaju bardzo dawno nie było. Zarówno zboża jak i ziemniaki. Wszystko jest jak malowane. Jak jakieś grady tego nie wytłuką to takich zbiorów ze 20 lat nie było. Ziemniaki takie porosły, że ziemia pęka w rzędach. Pod krzakiem średnio 8-12 ziemniaków i prawie wszystko duże. Późne odmiany też są przepiękne. Ludzie zwiększyli nasadzenia. Widać to gołym okiem, ale może gdzieś ten towar się opchnie. Wiadomo kokosów nie będzie, ale jakoś tam będzie. Może w przyszłym roku się odbije cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dmowski Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca Północne lubelskie. Na razie opadów jest dużo. W porównaniu z ubiegłym sezonem kosmos. Teraz ma dopiero przypalić na dniach. Wczoraj 9 litrów, dziś w nocy jeszcze nie sprawdziłem ile spadło. Kto ma odbiorcę, sprzeda byle jakość była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qwerty Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca 15 godzin temu, Gość RolnikDOL napisał: U mnie to samo, od czasu kiedy sadzę ziemniaki, nie miałem tak słabej Gali. Tak prawda gala słabo rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik002 Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca W dniu 25.06.2025 o 00:11, Gość No name napisał: Właśnie stoję pod bramą Bvgaj Zakrzewski przedemną 5 aut 3 Sobańskiego i 2ewi cena jaką oferują to 45gr za kg gdzie jest lord Michałek? Ta firma już dawno nie powinna istnieć jak nie będzie towaru na rynku to nic im nie sprzedawać niech kamienie pakują dziady. Dziś na Zjazdowej 15-18zł worek brak towaru. Słomków pijany od piątku chodzi bo Dni Wroblewa zaczeli to zaraz widać poprawę. Odzywają się powoli klienci na Białoruś oferują 0.9 do 1zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi