Gość Rolnik Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca Różnie jest, u mnie północno zachodnie podkarpacie plon będzie jedynie tam gdzie chodzi deszczownia. Reszta czyli połowa drobne i juz nać zaczyna usychać przy późniejszych odmianach, denar już padł. Do tego kiepska cena i pełny obraz klapy w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olx Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca 16 godzin temu, Gość RolnikDOL napisał: U mnie to samo, od czasu kiedy sadzę ziemniaki, nie miałem tak słabej Gali. Coś liche gale tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca przecież według niektórych to ma być ziemniaczany armagedon, a ja wcale tego nie widzę, zimna i sucha wiosna zrobiła swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca Teraz zapowiadają tydzień upałów. To może trochę namieszać w ziemniakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca 2 godziny temu, Gość Olx napisał: Coś liche gale tego roku U nas strasznie słaba Werbena i nie znam przyczyny, inne odmiany na tym samym polu ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca 3 godziny temu, Gość Rolnik002 napisał: Ta firma już dawno nie powinna istnieć jak nie będzie towaru na rynku to nic im nie sprzedawać niech kamienie pakują dziady. Dziś na Zjazdowej 15-18zł worek brak towaru. Słomków pijany od piątku chodzi bo Dni Wroblewa zaczeli to zaraz widać poprawę. Odzywają się powoli klienci na Białoruś oferują 0.9 do 1zł Nie bajaje.Nikt pijany nie chodzi ale za to wszyscy mają już dość tej imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek mysza Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca 4 godziny temu, Sieradzak napisał: Nie bajaje.Nikt pijany nie chodzi ale za to wszyscy mają już dość tej imprezy Impreza też potrzebna a nie tylko biadolić na forum ,że tani,że sucho albo,że zaraza przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz42 Napisano 28 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca Fungicyd oksatiapiprolina, amisulbrom nazwy nie podaje bo i tak pewnie nie przejdzie.Warto to stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 13 godzin temu, Gość Lukasz42 napisał: Fungicyd oksatiapiprolina, amisulbrom nazwy nie podaje bo i tak pewnie nie przejdzie.Warto to stosować? Warto jak nie ma zarazy, jeśli już jest to psu pod ogonem popryskać. Przerobiłem ten temat w ubiegłym roku na Rivierze, porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuenson Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 23 godziny temu, Gość Gosc. napisał: U nas strasznie słaba Werbena i nie znam przyczyny, inne odmiany na tym samym polu ok. U mnie ładna (grunt lekko podkiełkowany), w sensie jest jej dużo i wyrównana, ale nie ma wielkich bulw jak np Carrera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz42 Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 8 godzin temu, Gość Gosc. napisał: Warto jak nie ma zarazy, jeśli już jest to psu pod ogonem popryskać. Przerobiłem ten temat w ubiegłym roku na Rivierze, porażka. U mnie jeszcze nie ma,jutro jak pogoda pozwoli to kupię i spróbuję. W tamtym roku mimo 4 zabiegów bellarose wzielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 7 minut temu, Gość Lukasz42 napisał: U mnie jeszcze nie ma,jutro jak pogoda pozwoli to kupię i spróbuję. W tamtym roku mimo 4 zabiegów bellarose wzielo Obecnie środki są tak rozwadniane, więc żeby osiągnąć ochronę musiałbyś dawkę zwiększyć x 2 .. Mnie to najbardziej ciekawi jak ochrona w polu będzie wyglądała od sezonu 2026, zostanie gnojówka z pokrzyw i wyciąg z moreli ... no ale Mercosur przybędzie z tanią, zdrową żywnością, razem z migrantami. Chłopy, gdzie to wszytko prowadzi??!! Sieradzak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 49 minut temu, A_2 napisał: Obecnie środki są tak rozwadniane, więc żeby osiągnąć ochronę musiałbyś dawkę zwiększyć x 2 .. Mnie to najbardziej ciekawi jak ochrona w polu będzie wyglądała od sezonu 2026, zostanie gnojówka z pokrzyw i wyciąg z moreli ... no ale Mercosur przybędzie z tanią, zdrową żywnością, razem z migrantami. Chłopy, gdzie to wszytko prowadzi??!! Do wojny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Goßć Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 40 minut temu, Gość Master napisał: Do wojny ! Dokładnie.Nieatety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek mysza Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca Godzinę temu, Gość Master napisał: Do wojny ! Aż tak to może nie, ale rolnictwo chcą napewno zniszczyć.Bo jak wytłumaczyć fakt ,że nic by nam nie brakowało jakby nie wprowadzali coraz to głupszych przepisów. Sporo osób z nas na forum pamięta wies z przed 30 lat w każdym domu krowy ,świnie i inne chodowle żadnego odbioru śmieci,kanalizacji czy odbioru szamb i co był brud? Smród?wrecz przeciwnie z rowu przy drodze można było się wody napić ,wakacje miały swój piekny zapach koszonych łąk, pozniej zniw i kopan. To miasta są odpowiedzialne za niszczenie środowiska a nie za przeproszeniem pierdnięcie krowy.Po tak zwane odpady biodegradowalne jeździ u mnie stara scania paląca w takim cyklu 30l/100km i zbierze trochę obierek z ziemniakow,patyków i skoszonej trawy to według rządzących jest ekologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Szmudanowski Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca Mam zapytanie o ziemniaka na Białoruś 1 zl za kg worek 10/15/20 kg . ziemniaki żółte - ale niestety jeszcze nie ma plonu i dojrzałej skórki także … nie oddawać za pół darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuenson Napisano 29 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca Jakie ilości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemniaki Ślask Napisano 30 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca A sieć hurtowni ITUM ma dziś w sprzedaży ziemniaka po 0.6zl ktoś musiał im przywieź ludzie co wy robicie z tymi ziemniakami dajcie sobie na wstrzymanie nie kopcie przez tydzień i cena będzie 25zl nie macie pieniędzy odłożonych żeby przeżyć jeden tydzień ? Temat prosty stop wykopkom i cena sama się zrobi…….. to proste jak budowa cepa stop sprzedaży i cena 200% w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 30 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca Ja dzwoniłem dziś do swojego odbiorcy który w zeszłym roku upychał pyrę na ukraine, podobno ziemniak na Białoruś idzie cały czas, cena rzekomo też odbija, mówił że najlepsza cena była jak kapusciarze za bezcen oddawali by kapuste wysadzić, a teraz to już koło 1zł kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 30 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 31 minut temu, Gość Robert napisał: Ja dzwoniłem dziś do swojego odbiorcy który w zeszłym roku upychał pyrę na ukraine, podobno ziemniak na Białoruś idzie cały czas, cena rzekomo też odbija, mówił że najlepsza cena była jak kapusciarze za bezcen oddawali by kapuste wysadzić, a teraz to już koło 1zł kupuje. Cena jest tu na forum i w ogloszeniach realia pokazują ze jednak nie ma takiej ceny ale przecież to jest wasze życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 30 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 38 minut temu, Gość Ziemniaki Ślask napisał: A sieć hurtowni ITUM ma dziś w sprzedaży ziemniaka po 0.6zl ktoś musiał im przywieź ludzie co wy robicie z tymi ziemniakami dajcie sobie na wstrzymanie nie kopcie przez tydzień i cena będzie 25zl nie macie pieniędzy odłożonych żeby przeżyć jeden tydzień ? Temat prosty stop wykopkom i cena sama się zrobi…….. to proste jak budowa cepa stop sprzedaży i cena 200% w górę Chłop to proste urządzenie aby robić nieważne za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caca Napisano 30 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 3 godziny temu, Gość Marek napisał: Chłop to proste urządzenie aby robić nieważne za ile 3 godziny temu, Gość Marek napisał: Chłop to proste urządzenie aby robić nieważne za ile My się wstrzymamy, a ty będziesz sprzedawał i kabzę zbijał. Sam się wstrzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość XDD Napisano 30 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 37 minut temu, Gość Scania ESI napisał: Człowieku opuść to forum,nikt nie chce słuchać twoich głupot,po twoich wypowiedziach widać,że nie raz dostałeś worem przez łeb cwaniaczków nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Coca Napisano 30 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwca 1 godzinę temu, Gość XDD napisał: Człowieku opuść to forum,nikt nie chce słuchać twoich głupot,po twoich wypowiedziach widać,że nie raz dostałeś worem przez łeb cwaniaczków nie brakuje 1 godzinę temu, Gość XDD napisał: Człowieku opuść to forum,nikt nie chce słuchać twoich głupot,po twoich wypowiedziach widać,że nie raz dostałeś worem przez łeb cwaniaczków nie brakuje Blisko 86 ha ziemniaka, a on każe się wstrzymać i na wiosnę wywiozę ich do rowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi